Monday, October 20, 2008

.: Otobot....Transform!!! :.


Taaaraaaaa...lepas sume pinggan mangkuk terlangkup berbasuh (eh..bukan pakai plastik, polisterine ke??)...3 sahabat baek telah mengambil keputusan untuk berjalan2 sambil mencarik idea meringankan kepala.


Satu idea bernas dikeluarkan dari kepala serabut Leq (yang ketika itu masih berambut kembang). Kata-kata hikmat dituturkan lancar "Jom potong rambut!". Maka, berakhirlah perjalanan 3 orang femfuan perasan comel kat kedai yang satu nih.

Mula2 kepala Leq telah dioperate untuk menghasilkan satu transformasi yang berjaya. Beliau yang sangat rimas berambut panjang telah memilih untuk berambut pendek, sependek alam. Maka...guntingan demi guntingan di jana bagi mendapat hasil sempurna.

Atas dasar terpengaruh, Cik tot juwa turut terjebak mengikuti jejak langkah Leq. Rambut yang panjang mengurai telah di potong trim pendek mengikut peredaran semasa. CK? oh No...i hampir2 teruja dan terjebak...Namun begitu...sebab masa bergerak pantas..CK batalkan niat itu. Disamping memikirkan..banyaknya dah belanja bulan raya ni, kena la berpijak di bumi yang nyata semula.

Maka...inilah hasil kerja2 orang2 kat A Cut itu ke atas kepala2 dua sahabat baik CK. Katanya, memang mengikut kehendak hati...Ck still pk lagi...mau ka tamaw...Potong kat trim? Ishhh....susah tol jadi perempuan ni. Kena buat keputusan yang sukar dalam hidup!


p/s : Tunggu je laaa...nanti CK pikir masak2 lu yer...

10 comments:

yaya|azura said...

apaaa?? cik tot dah potong rambut?? begitu drastik sekali??? nasib baik sempat tgk dia berambut panjang .. hihihihi.. :P

DoOrDie said...

ehehehehhe...teruja plak cik yaya kita...

mau ikut jejak kah?

hunnys said...

memang cantik rambut kak sherliza
nmpak vouge gitu :)

Dory said...

xpenah lg potong rambut sependek itu.. mayb muke i ni xsesuai kot.. heh

Pink Marie said...

kamonnnnnnnnnnnn!!

pendek is in now!
pixie cut pls =)

Kakak Tiri said...

Tak rugi depa kerat habis... sebab memang best!

CK bila lagi??

Saya, Aku dan Kamu said...

wah wah. sudah pendet. cam nak pendet gak jer.. tp takbleh. rambut ai ni degel giloss. nnt dia wat perangai heheheehe. plg senang, kasik rebonding ajer.

DoOrDie said...

rebonding juwe namapaknya ci yana kita??

yaya juwe mahu begitu...

mek...rambut ko memang dah pendek kan? siap melepet lagi itu ari...

dory...hang memang nak menten kejelitaan berambut panjang ala2 iklan tu kan kan kan..

mem - ai dah kerat dah beberapa bulan yang sudah...errmm...tapi tak buat laa stylo mylo...tgh pk gak nih...patut ke tak...aiayak!

Mira a.k.a Toti said...

huduh siot rmbt aku...hu hu hu
tp aku dh tukar style...he he he nnt aku update kt blog...skang masi busy menjadik trainer...bila nk abis train bdk baru neh...ponat dah eden!

DoOrDie said...

ilek la yang....its a good hair cut ok...ramai yang kata gitu...ko je belum used to it..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...