Thursday, December 31, 2009

:: It's Not The End, Its A New Beginning ::

No comments:

A Happy New Year for you & I
May it bring no tear to anyone's eye
When this New Year in time shall end
Let me thank you dear as one of my friend
To walk the journey with no regret
Together we stay through happy and sad
I pray for this bond to stays forever
And make my 2010 a glorious year

Saturday, December 26, 2009

:: Another Reason To Spent ::

1 comment:
After the non-stop working period, cheers to holiday. A long one. I need to line up the must-list muvie to fill up my time. Done with Avatar - bring the whole family to watch, my treats yea. They love it.

Next would be Mualaf-from the late Yasmin Ahmad, Sherlock Holmes- who can say NO to Jude Law?...and yes...maybe this?

Sapa lagi kiut? Yay!

:: Hijau Daun ::

No comments:
Ya, daun memang selalunya berwarna hijau melainkan ianya daun kering atau daun plastik buat hiasan. Tapi! Ini bukan sebarang daun. Not the type who gave us O2 and consume the CO2 during the process known as photosynthesis. Masuk kelas sains la plak.

Hijau Daun - Band

Yang ini grup cowok-cowok yang datangnya dari kejiranan Malaysia, Indonesia. I was there at Ayam Penyet AP, Sunway Mentari for their Meet the Fans session arranged by Sony, Era and Murai. Expecting nothing much. Just wanna try out the Ayam Penyet and listen to a good music, i hope.
Ehem-ehem. Lalaaa...~!

Masa mula-mula dengar lagu band ni, cK terbayang muka Airel Peterpan. Dah lama-lama dengar baru perasan perbezaan suara. Type of music? Sama. I guess, shouldnt be a problem for them to reach out our Malaysian fan. Five members altogether - . Oh, did i mentioned i get free CD? And yes, with their signature on it lah!

Pinggan seorang yang sangat lapar

Well, ayam penyet? Hurm, i guess thats not the best place to have it lah. A friend once told me, there's a place in Sunway Mentari serves the best Ayam Penyet. So i thought Ayam Penyet AP is the one lah. Turn out in Sunway Mentari alone..there are 3 restaurants serves Ayam Penyet. I need to find the one that he mentioned lah. Sabar....the time will come. Woohooo!

Meh dengar lagu group ni ye, kawan-kawan.



:: How Dirty Can It Be? ::

No comments:

OMG!

Not again! Why on earth i'll be the one who always being caught up in this IT mess?

Too many downloads? What kind of downloads?

Too many illegal software installation? Oh yeah? Which one?

Or maybe...

I just forget to sweep the disk, sector or whatever it may called...That's explain the dirty - berhabuk lah tu...muahahah!

p/s : Masa untuk bermanja-manja sama abang-abang IT di kantor.

:: Ana Lafar, Ente ? ::

No comments:
cK tengok2 balik archive bulan ni, sungguh tidak produktif! Gile lah! Total number of entries for December was less than half of the total days of the month. Tapi takper, ini semua gara-gara kesibukan tahap melampau. Hiks!

Lagipun, kang kot semua menda buh dalam blog ni, mau muntah darah pula orang membaca. Still, i blog for my own pleasure. Why? So that i can remember all the good, bad things happened in my daily life. I welcome your POV but first rule - read it at your own risk. Tak suka, jangan baca. Its as simple as that.

I love food so much. Let it be eating or preparing it. Maka, satu malam yang senyap sunyi ni si Anggun itu telah mengajak cK ke sebuah restoran Middle East yang terletak nun di Jalan Damai. I never had my meals there though sometime i do find it facinating to see how 'lively' can the place be speshly at nite.


There we are, at Al-Rawsha. Ada sejarah disebalik nama restoran ni. Ia dinamakan sempena sebiji batu besar setinggi 60 meter di tengah-tengah laut yang ada kat Beirut, Lebanon. Batu ni ada lubang kat tengah2 tempat laluan kapal2 dan bot. Maka, dalam realitinya, pengunjung restoran Al-Rawsha ni umpama pedagang2 tu lah kot, kekdahnya.

Disebabkan ianya malam, dan cK amat mengambil berat soal kesihatan (pergh! nak muntah gwe baca!) maka..i just have chicken sandwich lor. Few reasons kenapa cK pilih sandwich. Yang pertama, the serving will never dissapoint u. Tak pernah lagi ada orang komplen pasal sandwich. Well, at least i never heard one. Secondly, i rather eat chicken that lamb. Yea, i am not a fan of lamb no matter how tasty it taste. And knowing how middle east specialties - meat, i believe the serving must be rich / too rich. So chicken, should be less rich i guess.


Turn out, not that bad. Despite looking at the plate and you must be thinking "Kenyang ke aku?", trust me it will. In fact, to finish up the third roll pun dah buat u sesak nafas. The chicken is marinated and grill, wrapped in pitta (bread) with chopped tomatoes and salad with a squeeze of lemon.

For those yang rasa nak tukar selera tu, boleh la pergi Jalan Damai (area belakang Ampang Park, near Vista Damai Condo). Ada few places lagi untuk dicuba - Rahsia (Ning Baizura's fav place), Al-Maghreeb, Al-Amir (only to mention a few). Makan la, apa lagi tunggu!


:: New Kitty In Da House ::

No comments:
Acheh merupakan seekor mama yang bangga. Begitu juga si Strippy, yang berjaya menunjukkan bahawa dia mampu melakukannya dan tidak berada di kategori mandul atau apa sahaja yang berkaitan dengannya. Haha!

Annoncing the arrival of my new kitties...


errr....lom ada nama lagi lah! Camne? Hurm...Ada 3 ekor kesemuanya. Sekor kaler putih ala mamanya dan lagi dua itam belang2 cam bapanya. Kena fikir nama yang sesuai ni. Well i guess, since its a day after Christmas, maybe i should name them after 3 of Santa's deer? Anyone?

Thursday, December 24, 2009

:: My Lil Prezie ::

No comments:


Brothers & Sisters of FSTEP,

First and foremost , Congratulations!

Thank you for attending. I value your commitment and spirit towards the event. After the long hours of preparation, tears, sweat and pain, it's really pay off.Seeing the joy from your smile and laugh during the events really makes our day.

For those who are unable to attend the ceremony, let me share with you what you've missed - The Climb. We prepared it in such a way for you to remember your journey in becoming who you are today.

Be in touch and we might do a bigger project in future, ALUMNI perhaps?

Lots of Love,
Adzra


Sunday, December 20, 2009

:: Langkah Seterusnya, Ke Mana ? ::

3 comments:
Alhamdulillah. Diberikan kita nafas untuk mengharungi tahun baru ini dengan semangat yang lebih membara. Langkah perjalanan hidup perlu diteruskan menuju destinasi yang tepat. Sejauh mana perlunya melangkah, itu masing-masing yang punya rencana.

Masih ada diantara kita yang samar-samar dalam mencatur pergerakan langkah dan corak permainan hidupnya. Masih sukar meninggalkan tabiat lama yang ternyata sudah sebati dalam jiwa. Gelojak nafsu muda belum dapat ditewaskan atau dibiarkan begitu saja. Niat suci dalam hati belum pasti akan dituruti lantaran jiwa berbelah bahagi.

Buat diri sendiri, masih ada beberapa perkara yang perlu diperbaiki. Sememangnya hidup ini lebih menuntut agar kita berbakti dan berbaik-baik sesama sendiri. Cuma kadang kala jiwa terusik pabila ada antara teman yang masih gagal menyempurnakan penghijarahan diri. Yang di mulut pinta begini, tapi dihati was-was lagi.

Usia menginjak makin meninggi dan tidak mungkin dapat diputar kembali. Mencari kepuasan duniawi hingga melupakan bekalan mati boleh mengundang azab yang tidak ada tolok bandingnya di dunia ini. Yang telah berlaku, segala kekhilafan atas nama seorang insan patut dijadikan tauladan dan sempadan bagi memulakan perjalanan yang baru.

Sejauh mana kita bersedia melakukannya, tepuk dada tanya jiwa dan minda. Segalanya terletak pada akal yang dibekalkan pada kita. Keseronokan yang dirasai sekarang hanyalah pinjaman semata dan bisa direntap tanpa usul periksa. Bersedialah menghadapi segala apa. Bersedia dengan segala kelengkapan dan amalan yang berganda.

Jangan tewas pada ajakan si Iblis durjana dan syaitan derhaka. Sama-samalah kita lakukannya! Moga perjalanan tahun ini lebih bermakna!

:: Save Me, Please! ::

No comments:
Nearly fainted.

I'm losing my breath.

Can't be there any longer.

Should i just scream out loud?

"Somebody save me pleeeaassseeee!!!!"


Ok ok. Admit, it kinda too much. But that's exactly how i felt that day. Let me share with you the fear i faced couple days back. Hurm..How should i describe it? Ok, try this. Have you ever feel uneasy with the presence of someone? Well, to be exact its more like annoying just to have them arround you.

Then, there's come the talking part. When you listen to every lil thing he/she said, it just add on to your boredness.Everything seems so wrong. They don't have to talk that loud. They don't have to scream. Or even laugh like mad for something which you find no-so-funny or maybe not-funny-at-all. But yeah, they did all that.

What's worst is when you can do nothing about it cuz you are the minority. The least you can do is to put on your poker face, fake smile, false reaction and yea not forgeting the over-excited tone just to match the whole 'made-up' character.

There goes the 'superficial' side of me. Come to think about it, i didn't know this people much that i need to care bout their feelings should i choose to just ignore them. Still, apart from being too practical..i guess emotional plays an important roles too. You just cant wipe out a bunch of loosers - just like that. You'll end up having a plain, boring days.

Let them be around for a while just for the sake to entertain your day. After all, you don't have to be them. Few rounds of practises will boost your imunity to those alien. They'll be the pain in the ass, but hey..always keep your back covered then!

Monday, December 14, 2009

:: Jom Spoilkan Diet! ::

No comments:
Godaan demi godaan nampaknya harus diharungi bagi me'maintain' kan berat badan yang tak berapa nak ringan ni. Mula2 nampak yang ni :



Pehtu, tengok plak yang ni ha :


Mengapakah? Kenapakah? Mula la rasa tercabar je ni. Makan dimsum ni tak gemukkan badan kan? Kan? Kan? Lagipun, kalau makan ramai2 dapat sikit je bahagian masing2 kan? Ok la tu, buat rasa-rasa ujung lidah je...Bukan nak kasi kenyang bongkang. Isk...isk...masih cuba mencari alasan untuk berada di Penang Village.

Jom lah!

Friday, December 11, 2009

:: At Last!!!!! ::

No comments:
I was soooo excited when i read this :




(just click to enlarge)



or you can visit here for more details



At last I will be able to watch it. After a long wait, arwah's masterpiece is now up for showing. Who should i watch it with yea? Hurmm....


Tuesday, December 08, 2009

:: Mengintai Di Intai-Intai ::

2 comments:

Waahh...kalau tengok gambar mesti bolat mata. Sapakah Nai'zle di hatiku? Siapa2? Siapa diaaaa???Muahaha..meroyan sungguh bunyinya.

Last Saturday i was at this cozy, romantic makan place known as Intai-Intai. Sapa-sapa yang rasa nak berchenta-chenta bolehlah pergi try test makanan kat sini. Ala2 private. The restaurant is own by En. Baha - ex staff Astro yang juga terlibat dalam Akademi Fantasia. The food, sedap!

cK dijemput untuk menghadiri pelancaran music video dan surprise party Nai'zle. Korang boleh baca pasal dia kat sini . Thanks Kuro for the invites! It was fun to be there. Despite the fact dinner was served kinda late and i have to suffer taking pictures of the event...the rest turn out to be good. Everyone is happy, and yes Kuro said the picture i took were ganteng!

Yang buat cK lagi teruja lagi pasal this event adalah kerana secara tak langsung i'm pretty much involved helping Kuro to draft the press release. Rasanya boleh lah memikirkan cabang income yang baru ni. Freelance writter gitu! Yea, yea..kalau buh nuffnag kat blog ni pon dah leh cari duit..Itu cK tahu..cuma i don't blog to get $$$ kot? Maybe belum terbuka hati.

Ada beberapa projek lagi berkaitan dengan penulisan yang sedang ck usahakan. Tapi idokle sampai nak publish buku lagi. Jauh lagi perjalanan ku. Right now, cK sedang mengusahakan newsletter for my organization, another write up for Kuro and guess what? Multimedia presentation / video for the graduation ceremony.

I will be a bz day, weeks for me. What a good way to complete my 2009 journey eh?

p/s : Sorry geng, not close! He's not the one ok. Sila cuba lagi.

Friday, December 04, 2009

:: Bila Stress Kita .... ::

2 comments:
Shopping?
Rabak duit, calar balar kad plastik.



Dengar lagu kekuat?
Wowo...nanti rosak gegendang tinger.



Sumpah orang?
Haip! Dosa taw!



Nak lempang atau sepak bontot si bodo tu?
Would be nice too. Tapi...nanti jadi kes dera.



So, nak buat apa?
Kita makan dulu!!!!!



Tarraaaaa....Pau Yik Mun sedap!!!!




Nah! Amik ko! Makan sampai kembong. Muntah darah la masing-masing. Lap air liur cepat!

:: When Everything Become So F*cked Up ::

2 comments:
Hey look! What's dat?


Yeah. When everything seems so fuck*ed up, all u gotta do is to head to the nearest mall and starts to Shoe shop. Trust me, it does makes u feel loads more better. Managed to get two pair of shoes with a good bargain. Thank you, Vincci.
A psychopath - after her theraphy session

Presenting - The Winter Fairy, a 2.5" pair of heels with a touch of femine with its layers of satin and velvet finishing, plus a cute not of button at each side. Will be paired nicely with kurung and kebaya. Kinda love at first sight for me when i saw them @ Alamanda, the day Toti's become Mrs Yeo. Wanted to get it in black but i think my second shoe (which in black) looks way more nicer.


Announcing the arrival of - The Black Devil, a 2.5" pair of heels with a sleek finishing of quilt-look-a-like. Will look drop dead gorgeous with a designer's office wear - all black. This is reserved for the upcoming event - the day i'll meet up with Ybhg. Tan Sri' Dato Azman Hashim.


But that's not all, peeps. I have my eye glued to two pairs of Charles & Keith heels. A bronze colour of 3" peek toe with a dazzle of diamonte and a strappy 2.5" in torqouise. I shall take you home, soon. I promised!

*evil grin*

Thursday, December 03, 2009

:: Rokok Vs. Gula ::

No comments:
Kisah Rokok :

Semalam keluar kenyataan yang mulai Jun 2010 hanya rokok berpek 20 batang sahaja yang akan dijual dalam negara. Langkah ini diambil untuk menggalakkan amalan kesihatan di kalangan penduduk negara kita. Kiranya pasni cik abang2, pakcik, atok2 dan akak2 kita takleh la merasa nak beli rokok 7 batang, 14 batang dah.
Tapi, berjaya kah konsep ni dilaksanakan ke perokok tegar? Dah kalau selagi ada rokok depan mata, dorang dok hadap hisap sampai paru2 itam...Lagi lah berkotak2 kot kalau pek 20 je jual. Cane? Erm...rasional lain, baik kata cik Arief dalam my FB comment langkah ni boleh membantu menaikkan ekonomi negara. Pasal apa? Pasal rokok kan ada tax. The more they buy, melantun la revenue negara. Sapa yang untung? oh...sudah tentu lah orang gomen yang tak pernah tak dapat bonus tu kan.
Personal Thot : Jual je pek rokok 7 batang dengan harga 20btg. Bley?


Kisah Gula :

Rata-rata semua dah dengar pasal penarikan subsidi gula. So, silalah jangkakan penaikan harga ya. Dah la sekarang ni stok susah nak dapat (nak nyer bila time ada perayaan), ni dah naik harga plak. How? Jangan sampai ada kategori gula premium ngan gula biasa plak nanti. Auw! Kalah minyak u!
Again, langkah ini turut tempias pada amalan kesihatan masyarakat kita. Kurangkan gula dalam makanan, lebihkan gula dalam senyuman. Cewaah...konsep nya. Next time kita gi mamak pekena teh tarik, jangan komplen ya kalau kurang manis. Its either naikkan harga or, kurangkan bahan.
Personal Thot : Minum air suam suda. Lebih elok untuk pencernaan. Itu pun ada sesetengah tempat cas 20 posen. Nak cover duit gas kot?


Kesimpulan :

" Merokok meningkatkan risiko sakit jantung serta stroke karena nikotin akan membentuk daya tahan terhadap insulin, sehingga menimbulkan kondisi pra-diabetes"
Tak kisah la korang ni perokok tegar or sugar junkie...dedua leh dapat diabetes. Dedua leh jadi tak sihat. Abis tu apalagi? tak reti2? Buatlah apa yang terbaik untuk diri.

:: Warkah Buat Jebat ::

No comments:

Teng.teng.tengggg....
Dum dum tak..dum dum...


Alahai Jebat
Semua menda nak cepat.
Semua menda nak dapat.
Semua nak on time.
Semua nak one short.


Tapi Jebat....
Semua keje ko biar orang lain tertonggeng buat
Semua menda ko nak siap nampak hebat
Semua ni buat aku meluat
Semua arahan kau buat aku rasa hangat


Wahai Jebat
Cepatlah kau beringat-ingat
Cepatlah siapkan tugasan bertingkat
Cepatlah pikul tanggungjawab berat
Cepatlah redakan hatiku yang larat


p/s : tak daya dah wei nak tolong jadi tukang sapu, tukang lap, cleaner kamu.





Monday, November 30, 2009

:: Hidup Dengan Lebih Sehat ::

1 comment:

Apa yang terjadi bila Mama anda terpengaruh dengan channel 703 - Asian Food Channel? It has now become her prime station (sebelum cK balik dan control remote la kan...). Dari Iron Chef, Nigella Bites, Saturday Cooks, Jamie Oliver, Chef In Black, Sugar...lagi apa..ha...yang rancangan cina Taste With Jason tu pun Mama tengok gak.
Mama kata dia dah ketandusan idea nak masak hari-hari. So in order to enrich her cooking skills and selection of foods, ni la caranya. Tell u what, Mama memang best! By watching those series je dia dah berjaya merealisasikan masakan2 tersebut ke atas pinggan.

Sapa yang kenyang? Kami anak beranak lah. Contoh paling dekat, kelmarin. Mama buat dinner yang mengenyangkan but still menyehatkan. Ayam bakar yang diperap ngan pelbagai jenis ramuan (belajar dari AFC), jagung rebus, salad and pie kentang. Burp!

Sesungguhnya, makanan itu membuat ku kenyang hingga pagi. Terima kasih Mama, sila buat lagi ye? Malam nanti, anakanda upah ngan avocado sedap tu lagi ya?

:: "Lovely" Weekend ::

2 comments:

Editor wannabe?

U betcha!

I am currently dealing with loads of stress and i need someone to calm me down. Alasan lah tu! Miahahhaha...!!! (evil gelak lepas berjaya menumpaskan manusia. Apakah!?)

Ok camni ceritanya...I need to come out with design - layout untuk my office nyer newsletter. Yea, yea...patut2 menda camni keje corporate comm nyer people tapi apakan daya department cK ni kan giler kuasa. So, amik ko! Hadap sampai lebam.

Makanya, I have to spent my entire weekend (plus cuti Raya Haji) to do the typing, editing and might as well come up with write up for session with Datuk Bridget. Hopefully boss cK suka ya kawan2.

Pasni nak kejarkan graduation plak. Not my graduation but our Batch 2 participant. Bz sungguh noks. Nasib la baik tak perlu fikir bab kenduri kahwin cam Puan-To be kita Cik Yaya. Kalau tak, pengsan!


Thursday, November 26, 2009

:: Cant Get Off The Net? ::

2 comments:

Can’t stay off the internet?

Are you permanently signed into instant messaging chats?

Do you refer to Facebook affectionately as FB?

Do your thoughts come in Twitter bursts of 140 characters or less?
We’re looking for Malaysia’s top 500 social media users to be a partof the next big thing to explode in the social media scene.

Think you’re up for the challenge?

Register now at http://www.project-500.com/ because we've got 2 HP Mini 110Netbooks to give away as well!

Wednesday, November 25, 2009

:: Cuba Nasib ::

2 comments:
Macam -macam cara kita akan buat untuk menarik perhatian orang lain, terutamanya yang berlainan jantina. Atas pelbagai alasan, ada saja cara yang akan digunapakai bagi menyempurnakan misi berkenalan. Ada yang jenis laid back - suam2 kuku dan ada juga yang agak ekstrem cara pendekatannya.

Ekstrem yang cK maksudkan disini ada dua jenis ya Tuan-tuan, Puan-puan. Yang pertama, jenis direct to the source - terus je kumpul info pada tuan punya badan. Takde pakai orang tengah. Sembur je dialog2 cinta berbunga-bunga. Yang lagi satu, jenis kasi hint tapi nampak jelas oleh setiap mata yang memandang. Ini termasuklah meninggalkan nota2 berbaur cinta di laman Maispes atau pun komen di Fesbuk. Huhu..Oh! Tak lupa juga jenis yang tampal2 note kat keta camni ah:

Untuk cK sendiri, susah nak kata. Dah pernah buat cara ekstrem tu. Remember trainman? Speaking of him, semalam cK berdiri sebelah dia dalam tren nak ke opis. We just senyum2. Then he has to move a bit which gives him a good reason to communicate via SMS. What lah!? Tapi takper, maybe dia terkedu melihat kecomelan ku ini. Hahah!

Bab dah mesra2 alam kat fesbuk? Oh no! Not to the whole world kot? Kot kalau dah sah jadi Mr Bf, i'm cool. But kalau baru nak cuba2 nasib...tak berapa kenan la kot. Speshly, kalau yang mengelenyar nyer side femfuan. Kira kat wall post tu or komen status tu takde orang lain...dia dan dia saja. And pls, kot ye pon nak mengayat...u dun have to reply on behalf the other party lah..hiks! Rasa kelakar sket.


Apa-apa pun, tepuk dada masing2. Kot batuk tu, makan la ubat. Kalau tak, tepuklah lagi. I am no one to rule your world and i respect your territory.


Tuesday, November 24, 2009

:: For Two Weeks Only ::

No comments:

The momment i touched down, you'd be out of town.


I hope i shall not miss you so bad or else i'll be sad.


Be home soon and we can then fly to the moon.


:: The Island in Langkasuka ::

2 comments:
Free accomodation.
Free flight.
Free tax.
Free your mind.


Berlepas dari Subang 5.10 ptg gara2 keadaan cuaca yang tak mengizinkan. Terima kasih Firefly! Sampai Langkawi almost 7pm after tawaf 5 kali kat ruang legar sebab hujan. Sampai2 je masing2 lapa. Terus ke Bamboo Restaurant menyantap. Then baru pergi Berjaya Resort to check in. Twin sharing, deluxe unit. Lawa and best.



Hari kedua ramai2 pakat ke jeti menuju ke Pulau Payar. Apa bikin? Snorkeling la beb! First time okie. And u know what? cK tak reti berenang! Miahaha..Tapi dek kerana ada cikgu yang tegar (thanks Suha!) dan bantuan jaket keselamatan, berjaya cK snorkeling sampai kat tengah2 nun. Bangga je rasa ngan diri sendiri. Patut la beaber suka laut! Kena gak belajar berenang ni! Dapat jumpa baby shark, baracudda, gamat, landak laut...byk wooo! Best2..maka, ke Sabah nnt mau repeat lagi!



Waktu malam plak, dihabisan dengan aktiviti makan2 mengushmukkan badan. Hiyark! Selain dari makan chocolate yang dibeli dari Hj Ismail (tima kasih Baman for the tips), kitaorang ada BBQ Session kat Dayang Cafe. Memang menyelerakan! Dah penuh2 perut ngan segala macam makanan, lepak plak kat lounge. Ada filipino ngan Abam hensem (ish..sampai ke sudah tataw nama) perform. Sedap gak suara abang tu. Dia terer main sax ngan piano. Kesimpulan - jari abang tu sangat hebat! Finger lickin good lah! Miahahahah...Haip! Jgn fikir finger lain ok? Sambil2 tu kitaorang main Monopoli yang berjaya menunjukkan bakat Mimin sebagai Tuan Tanah Kedaung yang berjaya. Gila bankrup gwe!



Last day, kitaorang patutnya naik cabel car tu...tapi..tak kesampaian pasal hujan agak ganas. So, pergi la kompleks kraf. Jumpa sepasang kasut cinderella kat sana. Abang tu suh cK order untuk hantaran. cK kata "Order bole, bila pakai berkecai". Pakat gelak je abang tu. After that, drebar tu suggest kitaorang gi tempat gamat. Ehem, cK pun try lacelup tangan dalam kuali besor tempat masak minyak tu. Sapa kata tak panas!? Tipu lah! Panas ok! Tapi jari tak lecur! hehehe...ajaib kan? Rasa panas tu, sekejap je. Jakun2!



Then, kitaorang melantak seafood kat Kg Siam sebelom jadi jakun sebentar ngan Underwater World. Oh.., i guess Aquaria is so much better. But not that bad lah! Then, habiskan duit sikit kat
The Zone beli souvenier sebelom ke airport untuk bye2 Langkawi. I wish i could be here again in future lah. Neway, sapa2 rasa nak tengok LIMA 09, sila2lah ke Langkawi this week. Oooh, i'm so sexcited for my next trip! Yeah!

Monday, November 23, 2009

:: Gold Diggers Kah Aku? ::

2 comments:
Wooowooo...Ni suda lebey ni Fesbuk ni. Kang aku anto virus kasi corrupt semua kang. Macam mana dia suka suki hati kasi tag Gold Diggers ha? Adakah ada agent2 FB yang nampak saya melombong emas? Atau adakah mereka rasa saya mempunyai iras2 pelakon Pisau Cukur? Oo...lupa plak nak bagitaw korang kenapa, mengapa, apa yang menyebabkan cK lantun2 kan?
Acu cuba try test tgk snapshot kat bawah ni :


Hoh! Puh leez...jangan ngada2 ye fesbuk. Mencik i taw! Sentap lah i.

Thursday, November 19, 2009

:: Ouch! ::

4 comments:

Errr...Apakah!?
Ngee... ok i admit it. I do sometime use the word Sayang, Lalink (as in darling) for some people. Ok, please note - SOME. For some of you guys who i think can take it easy rather than expect something as in return - marry me, she gotta crush in me..bla bla bla. It just a word to replace awak, kamu, you.
Honestly, with my dearest (read : boyfriend) i don't fancy him to call me Sayang. As much as i like it, i prefer something else. Ngee...apa dia? Biarlah rahsia. My ex used to call me Ciki. Let it be my cheekyness (muahaha) or cuz im cute like Chicken Little (hahahahah!). But yeah, i like it. In fact, he still refer me by that name every now and then.


As for now, there's only one word can put a smile on my face. Yes, that one word. Thanks. Ngee!

:: Congratulation Darlings! ::

2 comments:
Just a momment before the I Do.


After I Do. Ngee. Sweet!



Congrats to both of you, darlings!
May you both live happily ever after!
Rock your days and stimulates your mind, always!
p/s : Babies!

Sunday, November 15, 2009

:: True Legend ::

No comments:
This is it.



This should be big, really big! True performer.It's in his blood.
May he rest in peace.

To Kenny Ortega, u r brilliant! U just never too old for anything, huh? High School Musical, This Is It...You are full of energy!

Saturday, November 14, 2009

:: Bila Beruk Tengok Bola ::

No comments:
Sorry geng, komentar ni agak lambat. Bukan apa, kena bagi waktu tambahan untuk bertenang sebelum keluar hujah2 yang menikam kalbu. Huhuhu. I'm not a big fan of football. Let it dalam negeri hatta luar negeri. Maka, chances untuk nampak saya tersadai kat mamak sampai 3-4 pagi sebab nak tengok MU kalah, Chelsea kena belasah atau Liverpool jalan kedek2 adalah sifar.

Tapi! Sabtu lepas, cK sajalah tune TV1 nak tengok final antara Red Warrior (katanya) lawan Dak Ujang Hobin. cK n family jadi penyokong negeri penaja lokasi. Boleh camtu? Rata2 semua dah tahu apa yang dah jadi. Yang tahu, sila ambil perhatian bahawasanya N9 menang malam tu 3-1.

Yang mengecewakan, sikap penyokong. Pemain2 kedua2 pasukan taklah mengecewakan sangat rasanya. Sapa tak nak menang, kan? cK tak kisah sangat kalau si jaguh kampung tu buat aksi macam kat bawah ni ah :



Lantak dia lah. Rasa seksi dan terhibur agaknya bila dia buat joget2 gitu. Nak kata ala2 Hawaian Delight pun ada gak. Miahahah.. But still, boleh la layan. Tapi, bila dorang buat camni :



Sudah lebih la tu kan. Nate beruk beto! Rupo ore darat dah! Miahaha.. Sebagai host, rasa emo seh. Tak cukup ngan bakar kerusi...dorang bakar mercun...pehtu..siap baling2 botol. Ada ke patut player kena kutip botol atas padang before amik tendangan sudut. Gilos!

Suku juta abis gitu je nak repair segala kerosakan yang puak2 kurang cerdik tu tinggalkan. Barulah cK tahu sebijik kusi dalam stadium tu RM500 regenya. Mahai gak! Maka cK ada few cadangan yang boleh dipertimbangkan :

1. Kalaulah tiket bola tu siap ada detail pembeli, sah2 dorang tak berani nak buat suka2 hati. Jadi apa2 kerosakan, leh minta ganti rugi kat pembeli. Padan muka!

2. Buat negeri2 yang ada penonton over fanatik, haramkan penjualan tiket pada penyokong mereka. Suh dorang tengok kat mapley je.

3. Denda giler2 tinggi kelab bolasepak / kelab penyokong yang terlibat pehtu gantung penyertaan dua musim ke? Kot kalau kejam sangat...semusim pun ok.

4. Haramkan lighter. So kalau lighter takde, nak nyalakan bunga api n mercun pun takleh. Lalala...

5. Sapa2 yang ditangkap bawa mercun, bunga api...Ikat dorang dengan menda tu...pehtu bila dah abis lawan, bagi2 piala semua...bakar dorang2 tu. heh!

Sila jaga perilaku masing2 ye lain kali. Hilang kosentrasi i tengok kembar gelecek bola aritu. mencik lah!


:: We Were Warned ::

No comments:
What if something big gonna hot you bad and you actually can do nothing to avoid it? jeng jeng jeng...



Mat Salleh ni memang suka buat cerita2 pasal doomsday - hari kiamat, more than our local producure can think of. As expexted, kemusnahan secara besar-besaran yang memang boleh menaikkan bulu roma korang. Bila terbayang tafsir Quraan dan tengok cara ianya digambarkan dalam filem...Ish, ngeri!

2012 - the year yang telah disebut2 oleh puak Mayan akan menjadi pengakhiran bumi. Seawal tahun 2009, Adrian Helmsley (Chiwetel Ejiofor) seorang saintis telah dapat mengesan peningkatan suhu yang mendadak ketika lawatan ke India untuk berjumpa kawan baiknya. Maka, dia pun submit report kat org2 penting Rumah Putih.

From that on, perkara ni jadi rahsia negara. Masyarakat tak diberitahu tentang berita buruk ni except those orang2 kaya dunia. They are trying to make money out of the tragedy that soon will happen. Amik kesempatan - normal la tu.

Ada few watak dalam cerita ni yang kena take note:

Jackson Curtis (John Cusack) : seorang penulis, yang juga hero cerita

Kate Curtis (Amanda Peet) : Ex wife John yang ada bf lain tapi last2 balik ke pangkuan John. Hero la katakan...Ngee..

Noah (Liam James) and Lily (Morgan Lily) : Anak2 John and Kate

Gordon (Thomas McCarthy) : Bopren Kate yang poyo

Charlie Frost (Woody Harrelson) : Deejay Yellowstone yang dapat hidu taktik kotor kerajaan

Apa yang boleh ditafsirkan dari movie ni:

1. Manusia memang cepat panik nak2 nya soal hidup mati
2. Duit, kekayaan mampu beli nyawa

Apa yang tak best masa tengok movie ni:

1. Sekumpulan amoi yang bermulut tempayan memekak kat baris belakang cK
2. Masa tayangan yang almost 3 jam menyebabkan babak kemusnahan tu rasa terlalu lama
3. Cheesy momment (pinjam ayat Dy) yang dirasakan tak logik dan tak perlu. Contoh : dalam huru hara, masih sempat dok manja2 ngan pet ke? Dang!

Yang best dalam movie ni:

1. Watch out line ni. "Quiet everybody! Engine, start!"
2. Middle finger.

Apa pun, its not as bad as Jen's Bod. *sigh*


Wednesday, November 11, 2009

:: Camne Nih? ::

4 comments:
Klik kasi beso ye?
Adeh!!!! Camne nih!!!

:: Woman I Envy ::

No comments:
Latest addition to the list. Period.

Presenting Ybhg. Datuk Bridget Anne Lai, Group Chief Executive Officer of Alliance Bank Malaysia Berhad.
It's all started as early as July when I first emailed her office to invite her good self for our mothly session with industry prominent leader. Numbers of correspondences - writing, phone calls need to done to convince her team that she should be present.


Those powerful women in Malaysia financial industry

It did not take too long for her office to reply me with a great news. I was so excited to the fact that I'll be meeting one of the Top 50 Women to Watch 2009 named by Financial Times. Yes, it is the exact feeling i have during meeting up Ms. Yvonne Chia, Group MD of Hong Leong Bank Berhad. Worries, excited, eager - all in one.

She agreed to speak on the topic suggested 'Women In Banking' - something that we believe is close to her heart. After hearing her speech, I can't help myself to envy her confidence and resilience towards her passion in banking. She is super-woman, one of a kind of course.


Abah with Datuk

Her speech does aspire all of us on how a woman shouldnt just give up to pursue their dreams to be somebody in any field that they wanted to. Never stop learning. As for those who's only goal is to get married, she has something to ponder "Beauty fade and we all will be ugly one day, for sure. Whats left is your mind which to be used to stimulates your partner. Be bright enough to use them".

Abah snapped this. Not bad!

We manage to have a chit chat with someone who sees her daily - the driver of course! She loves shopping - ehem, she's wearing LV from top to toe, kind hearted and loves her mother much. Last but not least, she ends the session with a recipe. Yes, u read it right. Her recipe of success :
Know more than others, Work smart than others and Expect less than others. I Loike!

:: Pagar Mu, Pagar Ku Jua ::

2 comments:
Oit people! Dah beberapa hari tak dan nak corat coret apa2 dalam ni. Ini ada kaitan dengan isu berukben yang agar kurang stabil bila kilat, petir, ribut melanda. Kat opis plak, ada 1001 menda nak kena setel. Maka, yang dan tukar status FB je la. Dah tukar, biar. Bosan, tukar lagi. Camtu je la.


cK baru lepas check email. Terus gelak tak ingat2. Bukan la ada cerita kelaka ke apa. But sekeping gambar cukup untuk menggeletek paru-paru dan buah pinggang cK. Tak caya? Nak tengok sendiri:

Tol tak? Mind you eh, kita ni hidup berjiran dek non oi. Idokle teman sior nak amik tahu sampai sedalam2nya apa yang ada kat umah kamu tu. Ni dah macam pameran besar-besaran la pula. Tak tahu pula teman berapa ramai yang sebenornya duduk kat dalam tu. Macam-macam saiz, warna pula tu.


Siap hanger i tell u! Pagar tu kan kita share sama2. Maka, agak tak bestlah kalau nak share segala insider outside the house camtu. A big NO, ya. At least yang ada dalam ni, semenggah juga rupanya. Kot yang bole buar penapis teh tu camne? Kaler sampai tataw nak kategori warna pastel ke, warna salju ke...paling2 cam warna tanah je la kot? Hiks!


Korang jangan buat neighbour kornag sengsara camni tau!

Saturday, November 07, 2009

:: Demam Nur Kasih ::

5 comments:
Taraaaaa.....


Berbekalkan rating lebih 2.5 juta setiap minggu, maka inilah hadiah terbaik bagi para peminat dan juga yang baru2 belajar nak minat siri Nur Kasih ni. Dah jadi fenomena ok! Tahniah Kabir & crew, tahniah TV3.

p/s : Berita dari sumber2 yang bole dipercayai iaitu KE.

Thursday, November 05, 2009

:: Tipah Kena Tipu ::

3 comments:

Why Men Cheat?
1. They can
2. They think they can get away with it

3. He hasn't become who he wants and needs to be or found who he truly wants

4. What's happening at home isn't 'happening' like it used to

and the biggest reason of all

There's always a woman out there willing to cheat with him!!!


Fuuhh...ni dah macam kes harapkan pagar, pagar makan padi dah ni. Camne ni? Lelaki dah sah2 la takleh nak caya 100%. Kawan2 sekaum pun sama gak ni. Apakah?
Buku kata lagi :

Men can cheat because there are so many women willing to give themselves to a man who doesnt belong to them. Yes, these are the women who have no standards and requirements and who suffer from serious self-esteem issues, making themselves willing to cheat and available to be cheated on. (sila rujuk muka surat 106, Act Like A Lady, Think Like A Man)

Tepuk dada, tanya selera. Mana pergi hala tuju masing2 ya. Saya harap saya sentiasa berpijak dibumi yang nyata. Still, tepuk sebelah tangan takleh bunyi kan? Cuma...kalau dia tepuk kat dinding? Camne? Bukan bunyi gak ke?

Danggg!

:: Cry Baby Cry ::

No comments:

The picture speaks for itself. I don't have to elaborate or exaggerate things.

:: Could Not Agree More ::

No comments:

You know it. I do too.

Tuesday, November 03, 2009

:: Badan Megan...Opss..Jeniffer ::

2 comments:
Haiyo.. was so excited (at first) to watch this movie. Not a big fan of Ms Fox thou, i just wanted to see the different side of her rather than that leather-mustang costume in a robotic fight - Transformer that is.

There goes my RM9 watching her latest movie directed by Karyn Kusama. Nothing much to be impressed of let it be the make up, the storyline, the line up...Ehem, except for Needy's bf - Chip..he's kinda cute lah!

If you are looking for a serious thriller muvee, this would dissapoint you in total. Seriously! But, if you come to the cinema for the sake to watch Megan..this would be it.Infact, the movie should be called Megan's Body instead of Jeniffer's Body. More direct i guess?

Anyway, its about how Jeniffer and Needy (Amanda Seyfried) who has befriend since kids. Until this one day, Jeniffer somehow has this addiction of killing people - the ppl from school to survive. She's involved with this 'black magic' done by bunch of guys who wants to become rich and famous rock band in US. Can u imagine? White ppl involve in this 'bomoh' kinda thing? Move on, things become uglier till Chip were killed. It's like a wake up call for Needy so she fight back. That's about it lah.
See, told ya! It's as simple as that. Kinda high skool-teen stuff. Watch it with no expectation EXCEPT to see how Megan seduce those ppl before she ate them alive. By doing that, u'll be fine. Trust me.

Monday, November 02, 2009

:: Jaga Badan ::

3 comments:
Cuba baca title tu...Yelah sangat! Ha ha ha. Harapan je la.

Anyway, semua sedia maklum yang cK ni bekecenderungan menajamkan skil2 penyediaan makanan. Maka, dimana ada ruang dan ketika more or less i will try to prepare sumtin for my dearest. Family dan kawan2 rapat ye tuan2, puan2...Kot bopren tu...belom ada yang betol2 dapat merasa air tangan saya.
So, weekend hari tu bersempena ngan moto mau menjaga badan..cK buat la ceaser salad kononnya. Miahaha..Meriah je ngan mayo n thousand island. Barang2 semua dah ada kat umah, cuma nak beli a pack of mixed salad je.
Dalam pada rasa nak makan salad je...nahh...amik ko...ada plak roti..Maka, dekdek pun tunjuk la skill dia pula..Buat roti bakar yang ditengah2 diselitkan cheese yang bakal cair dimulut. Ya ampun! Ada pula bake bean...tu dia...ke laut la diet cK.


Whats matter most, i'm having it with the people i love the most. Amik roti, kapitkan isi2 salad tu...jadilah sandwich plak. Daniel siap bertambah2 sandwich. Pagi tadi dia request lagi untuk bawa bekal. Plus, my faci pun i bekalkan sandwich. Dia sampai suh i buka kedai (well..its his second time merasa my sandwiches). Apa-apa pun...i take that as compliment...flattered noks!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...