Thursday, December 31, 2009

:: It's Not The End, Its A New Beginning ::

No comments:

A Happy New Year for you & I
May it bring no tear to anyone's eye
When this New Year in time shall end
Let me thank you dear as one of my friend
To walk the journey with no regret
Together we stay through happy and sad
I pray for this bond to stays forever
And make my 2010 a glorious year

Saturday, December 26, 2009

:: Another Reason To Spent ::

1 comment:
After the non-stop working period, cheers to holiday. A long one. I need to line up the must-list muvie to fill up my time. Done with Avatar - bring the whole family to watch, my treats yea. They love it.

Next would be Mualaf-from the late Yasmin Ahmad, Sherlock Holmes- who can say NO to Jude Law?...and yes...maybe this?

Sapa lagi kiut? Yay!

:: Hijau Daun ::

No comments:
Ya, daun memang selalunya berwarna hijau melainkan ianya daun kering atau daun plastik buat hiasan. Tapi! Ini bukan sebarang daun. Not the type who gave us O2 and consume the CO2 during the process known as photosynthesis. Masuk kelas sains la plak.

Hijau Daun - Band

Yang ini grup cowok-cowok yang datangnya dari kejiranan Malaysia, Indonesia. I was there at Ayam Penyet AP, Sunway Mentari for their Meet the Fans session arranged by Sony, Era and Murai. Expecting nothing much. Just wanna try out the Ayam Penyet and listen to a good music, i hope.
Ehem-ehem. Lalaaa...~!

Masa mula-mula dengar lagu band ni, cK terbayang muka Airel Peterpan. Dah lama-lama dengar baru perasan perbezaan suara. Type of music? Sama. I guess, shouldnt be a problem for them to reach out our Malaysian fan. Five members altogether - . Oh, did i mentioned i get free CD? And yes, with their signature on it lah!

Pinggan seorang yang sangat lapar

Well, ayam penyet? Hurm, i guess thats not the best place to have it lah. A friend once told me, there's a place in Sunway Mentari serves the best Ayam Penyet. So i thought Ayam Penyet AP is the one lah. Turn out in Sunway Mentari alone..there are 3 restaurants serves Ayam Penyet. I need to find the one that he mentioned lah. Sabar....the time will come. Woohooo!

Meh dengar lagu group ni ye, kawan-kawan.



:: How Dirty Can It Be? ::

No comments:

OMG!

Not again! Why on earth i'll be the one who always being caught up in this IT mess?

Too many downloads? What kind of downloads?

Too many illegal software installation? Oh yeah? Which one?

Or maybe...

I just forget to sweep the disk, sector or whatever it may called...That's explain the dirty - berhabuk lah tu...muahahah!

p/s : Masa untuk bermanja-manja sama abang-abang IT di kantor.

:: Ana Lafar, Ente ? ::

No comments:
cK tengok2 balik archive bulan ni, sungguh tidak produktif! Gile lah! Total number of entries for December was less than half of the total days of the month. Tapi takper, ini semua gara-gara kesibukan tahap melampau. Hiks!

Lagipun, kang kot semua menda buh dalam blog ni, mau muntah darah pula orang membaca. Still, i blog for my own pleasure. Why? So that i can remember all the good, bad things happened in my daily life. I welcome your POV but first rule - read it at your own risk. Tak suka, jangan baca. Its as simple as that.

I love food so much. Let it be eating or preparing it. Maka, satu malam yang senyap sunyi ni si Anggun itu telah mengajak cK ke sebuah restoran Middle East yang terletak nun di Jalan Damai. I never had my meals there though sometime i do find it facinating to see how 'lively' can the place be speshly at nite.


There we are, at Al-Rawsha. Ada sejarah disebalik nama restoran ni. Ia dinamakan sempena sebiji batu besar setinggi 60 meter di tengah-tengah laut yang ada kat Beirut, Lebanon. Batu ni ada lubang kat tengah2 tempat laluan kapal2 dan bot. Maka, dalam realitinya, pengunjung restoran Al-Rawsha ni umpama pedagang2 tu lah kot, kekdahnya.

Disebabkan ianya malam, dan cK amat mengambil berat soal kesihatan (pergh! nak muntah gwe baca!) maka..i just have chicken sandwich lor. Few reasons kenapa cK pilih sandwich. Yang pertama, the serving will never dissapoint u. Tak pernah lagi ada orang komplen pasal sandwich. Well, at least i never heard one. Secondly, i rather eat chicken that lamb. Yea, i am not a fan of lamb no matter how tasty it taste. And knowing how middle east specialties - meat, i believe the serving must be rich / too rich. So chicken, should be less rich i guess.


Turn out, not that bad. Despite looking at the plate and you must be thinking "Kenyang ke aku?", trust me it will. In fact, to finish up the third roll pun dah buat u sesak nafas. The chicken is marinated and grill, wrapped in pitta (bread) with chopped tomatoes and salad with a squeeze of lemon.

For those yang rasa nak tukar selera tu, boleh la pergi Jalan Damai (area belakang Ampang Park, near Vista Damai Condo). Ada few places lagi untuk dicuba - Rahsia (Ning Baizura's fav place), Al-Maghreeb, Al-Amir (only to mention a few). Makan la, apa lagi tunggu!


:: New Kitty In Da House ::

No comments:
Acheh merupakan seekor mama yang bangga. Begitu juga si Strippy, yang berjaya menunjukkan bahawa dia mampu melakukannya dan tidak berada di kategori mandul atau apa sahaja yang berkaitan dengannya. Haha!

Annoncing the arrival of my new kitties...


errr....lom ada nama lagi lah! Camne? Hurm...Ada 3 ekor kesemuanya. Sekor kaler putih ala mamanya dan lagi dua itam belang2 cam bapanya. Kena fikir nama yang sesuai ni. Well i guess, since its a day after Christmas, maybe i should name them after 3 of Santa's deer? Anyone?

Thursday, December 24, 2009

:: My Lil Prezie ::

No comments:


Brothers & Sisters of FSTEP,

First and foremost , Congratulations!

Thank you for attending. I value your commitment and spirit towards the event. After the long hours of preparation, tears, sweat and pain, it's really pay off.Seeing the joy from your smile and laugh during the events really makes our day.

For those who are unable to attend the ceremony, let me share with you what you've missed - The Climb. We prepared it in such a way for you to remember your journey in becoming who you are today.

Be in touch and we might do a bigger project in future, ALUMNI perhaps?

Lots of Love,
Adzra


Sunday, December 20, 2009

:: Langkah Seterusnya, Ke Mana ? ::

3 comments:
Alhamdulillah. Diberikan kita nafas untuk mengharungi tahun baru ini dengan semangat yang lebih membara. Langkah perjalanan hidup perlu diteruskan menuju destinasi yang tepat. Sejauh mana perlunya melangkah, itu masing-masing yang punya rencana.

Masih ada diantara kita yang samar-samar dalam mencatur pergerakan langkah dan corak permainan hidupnya. Masih sukar meninggalkan tabiat lama yang ternyata sudah sebati dalam jiwa. Gelojak nafsu muda belum dapat ditewaskan atau dibiarkan begitu saja. Niat suci dalam hati belum pasti akan dituruti lantaran jiwa berbelah bahagi.

Buat diri sendiri, masih ada beberapa perkara yang perlu diperbaiki. Sememangnya hidup ini lebih menuntut agar kita berbakti dan berbaik-baik sesama sendiri. Cuma kadang kala jiwa terusik pabila ada antara teman yang masih gagal menyempurnakan penghijarahan diri. Yang di mulut pinta begini, tapi dihati was-was lagi.

Usia menginjak makin meninggi dan tidak mungkin dapat diputar kembali. Mencari kepuasan duniawi hingga melupakan bekalan mati boleh mengundang azab yang tidak ada tolok bandingnya di dunia ini. Yang telah berlaku, segala kekhilafan atas nama seorang insan patut dijadikan tauladan dan sempadan bagi memulakan perjalanan yang baru.

Sejauh mana kita bersedia melakukannya, tepuk dada tanya jiwa dan minda. Segalanya terletak pada akal yang dibekalkan pada kita. Keseronokan yang dirasai sekarang hanyalah pinjaman semata dan bisa direntap tanpa usul periksa. Bersedialah menghadapi segala apa. Bersedia dengan segala kelengkapan dan amalan yang berganda.

Jangan tewas pada ajakan si Iblis durjana dan syaitan derhaka. Sama-samalah kita lakukannya! Moga perjalanan tahun ini lebih bermakna!

:: Save Me, Please! ::

No comments:
Nearly fainted.

I'm losing my breath.

Can't be there any longer.

Should i just scream out loud?

"Somebody save me pleeeaassseeee!!!!"


Ok ok. Admit, it kinda too much. But that's exactly how i felt that day. Let me share with you the fear i faced couple days back. Hurm..How should i describe it? Ok, try this. Have you ever feel uneasy with the presence of someone? Well, to be exact its more like annoying just to have them arround you.

Then, there's come the talking part. When you listen to every lil thing he/she said, it just add on to your boredness.Everything seems so wrong. They don't have to talk that loud. They don't have to scream. Or even laugh like mad for something which you find no-so-funny or maybe not-funny-at-all. But yeah, they did all that.

What's worst is when you can do nothing about it cuz you are the minority. The least you can do is to put on your poker face, fake smile, false reaction and yea not forgeting the over-excited tone just to match the whole 'made-up' character.

There goes the 'superficial' side of me. Come to think about it, i didn't know this people much that i need to care bout their feelings should i choose to just ignore them. Still, apart from being too practical..i guess emotional plays an important roles too. You just cant wipe out a bunch of loosers - just like that. You'll end up having a plain, boring days.

Let them be around for a while just for the sake to entertain your day. After all, you don't have to be them. Few rounds of practises will boost your imunity to those alien. They'll be the pain in the ass, but hey..always keep your back covered then!

Monday, December 14, 2009

:: Jom Spoilkan Diet! ::

No comments:
Godaan demi godaan nampaknya harus diharungi bagi me'maintain' kan berat badan yang tak berapa nak ringan ni. Mula2 nampak yang ni :



Pehtu, tengok plak yang ni ha :


Mengapakah? Kenapakah? Mula la rasa tercabar je ni. Makan dimsum ni tak gemukkan badan kan? Kan? Kan? Lagipun, kalau makan ramai2 dapat sikit je bahagian masing2 kan? Ok la tu, buat rasa-rasa ujung lidah je...Bukan nak kasi kenyang bongkang. Isk...isk...masih cuba mencari alasan untuk berada di Penang Village.

Jom lah!

Friday, December 11, 2009

:: At Last!!!!! ::

No comments:
I was soooo excited when i read this :




(just click to enlarge)



or you can visit here for more details



At last I will be able to watch it. After a long wait, arwah's masterpiece is now up for showing. Who should i watch it with yea? Hurmm....


Tuesday, December 08, 2009

:: Mengintai Di Intai-Intai ::

2 comments:

Waahh...kalau tengok gambar mesti bolat mata. Sapakah Nai'zle di hatiku? Siapa2? Siapa diaaaa???Muahaha..meroyan sungguh bunyinya.

Last Saturday i was at this cozy, romantic makan place known as Intai-Intai. Sapa-sapa yang rasa nak berchenta-chenta bolehlah pergi try test makanan kat sini. Ala2 private. The restaurant is own by En. Baha - ex staff Astro yang juga terlibat dalam Akademi Fantasia. The food, sedap!

cK dijemput untuk menghadiri pelancaran music video dan surprise party Nai'zle. Korang boleh baca pasal dia kat sini . Thanks Kuro for the invites! It was fun to be there. Despite the fact dinner was served kinda late and i have to suffer taking pictures of the event...the rest turn out to be good. Everyone is happy, and yes Kuro said the picture i took were ganteng!

Yang buat cK lagi teruja lagi pasal this event adalah kerana secara tak langsung i'm pretty much involved helping Kuro to draft the press release. Rasanya boleh lah memikirkan cabang income yang baru ni. Freelance writter gitu! Yea, yea..kalau buh nuffnag kat blog ni pon dah leh cari duit..Itu cK tahu..cuma i don't blog to get $$$ kot? Maybe belum terbuka hati.

Ada beberapa projek lagi berkaitan dengan penulisan yang sedang ck usahakan. Tapi idokle sampai nak publish buku lagi. Jauh lagi perjalanan ku. Right now, cK sedang mengusahakan newsletter for my organization, another write up for Kuro and guess what? Multimedia presentation / video for the graduation ceremony.

I will be a bz day, weeks for me. What a good way to complete my 2009 journey eh?

p/s : Sorry geng, not close! He's not the one ok. Sila cuba lagi.

Friday, December 04, 2009

:: Bila Stress Kita .... ::

2 comments:
Shopping?
Rabak duit, calar balar kad plastik.



Dengar lagu kekuat?
Wowo...nanti rosak gegendang tinger.



Sumpah orang?
Haip! Dosa taw!



Nak lempang atau sepak bontot si bodo tu?
Would be nice too. Tapi...nanti jadi kes dera.



So, nak buat apa?
Kita makan dulu!!!!!



Tarraaaaa....Pau Yik Mun sedap!!!!




Nah! Amik ko! Makan sampai kembong. Muntah darah la masing-masing. Lap air liur cepat!

:: When Everything Become So F*cked Up ::

2 comments:
Hey look! What's dat?


Yeah. When everything seems so fuck*ed up, all u gotta do is to head to the nearest mall and starts to Shoe shop. Trust me, it does makes u feel loads more better. Managed to get two pair of shoes with a good bargain. Thank you, Vincci.
A psychopath - after her theraphy session

Presenting - The Winter Fairy, a 2.5" pair of heels with a touch of femine with its layers of satin and velvet finishing, plus a cute not of button at each side. Will be paired nicely with kurung and kebaya. Kinda love at first sight for me when i saw them @ Alamanda, the day Toti's become Mrs Yeo. Wanted to get it in black but i think my second shoe (which in black) looks way more nicer.


Announcing the arrival of - The Black Devil, a 2.5" pair of heels with a sleek finishing of quilt-look-a-like. Will look drop dead gorgeous with a designer's office wear - all black. This is reserved for the upcoming event - the day i'll meet up with Ybhg. Tan Sri' Dato Azman Hashim.


But that's not all, peeps. I have my eye glued to two pairs of Charles & Keith heels. A bronze colour of 3" peek toe with a dazzle of diamonte and a strappy 2.5" in torqouise. I shall take you home, soon. I promised!

*evil grin*

Thursday, December 03, 2009

:: Rokok Vs. Gula ::

No comments:
Kisah Rokok :

Semalam keluar kenyataan yang mulai Jun 2010 hanya rokok berpek 20 batang sahaja yang akan dijual dalam negara. Langkah ini diambil untuk menggalakkan amalan kesihatan di kalangan penduduk negara kita. Kiranya pasni cik abang2, pakcik, atok2 dan akak2 kita takleh la merasa nak beli rokok 7 batang, 14 batang dah.
Tapi, berjaya kah konsep ni dilaksanakan ke perokok tegar? Dah kalau selagi ada rokok depan mata, dorang dok hadap hisap sampai paru2 itam...Lagi lah berkotak2 kot kalau pek 20 je jual. Cane? Erm...rasional lain, baik kata cik Arief dalam my FB comment langkah ni boleh membantu menaikkan ekonomi negara. Pasal apa? Pasal rokok kan ada tax. The more they buy, melantun la revenue negara. Sapa yang untung? oh...sudah tentu lah orang gomen yang tak pernah tak dapat bonus tu kan.
Personal Thot : Jual je pek rokok 7 batang dengan harga 20btg. Bley?


Kisah Gula :

Rata-rata semua dah dengar pasal penarikan subsidi gula. So, silalah jangkakan penaikan harga ya. Dah la sekarang ni stok susah nak dapat (nak nyer bila time ada perayaan), ni dah naik harga plak. How? Jangan sampai ada kategori gula premium ngan gula biasa plak nanti. Auw! Kalah minyak u!
Again, langkah ini turut tempias pada amalan kesihatan masyarakat kita. Kurangkan gula dalam makanan, lebihkan gula dalam senyuman. Cewaah...konsep nya. Next time kita gi mamak pekena teh tarik, jangan komplen ya kalau kurang manis. Its either naikkan harga or, kurangkan bahan.
Personal Thot : Minum air suam suda. Lebih elok untuk pencernaan. Itu pun ada sesetengah tempat cas 20 posen. Nak cover duit gas kot?


Kesimpulan :

" Merokok meningkatkan risiko sakit jantung serta stroke karena nikotin akan membentuk daya tahan terhadap insulin, sehingga menimbulkan kondisi pra-diabetes"
Tak kisah la korang ni perokok tegar or sugar junkie...dedua leh dapat diabetes. Dedua leh jadi tak sihat. Abis tu apalagi? tak reti2? Buatlah apa yang terbaik untuk diri.

:: Warkah Buat Jebat ::

No comments:

Teng.teng.tengggg....
Dum dum tak..dum dum...


Alahai Jebat
Semua menda nak cepat.
Semua menda nak dapat.
Semua nak on time.
Semua nak one short.


Tapi Jebat....
Semua keje ko biar orang lain tertonggeng buat
Semua menda ko nak siap nampak hebat
Semua ni buat aku meluat
Semua arahan kau buat aku rasa hangat


Wahai Jebat
Cepatlah kau beringat-ingat
Cepatlah siapkan tugasan bertingkat
Cepatlah pikul tanggungjawab berat
Cepatlah redakan hatiku yang larat


p/s : tak daya dah wei nak tolong jadi tukang sapu, tukang lap, cleaner kamu.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...