Tuesday, December 30, 2008

.: Kedua Kali :.

6 comments:
Sejauh mana pentingnya peluang kedua? Sebijak mana seseorang itu akan menggunakan sepenuhnya peluang kedua? Bagaimanakah kita menilai layaknya seseorang itu diberi peluang kedua?

Cubaan pertama tidak semestinya berakhir dengan kejayaan yang membanggakan. Perancangan yang teratur mungkin dapat membantu kepada hasil yang memberangsangkan. Namun, ada masanya ia tidak berakhir seindah yang kita harapkan.

Melakukan sesuatu yang membawa kepada perlunya ulangan bukan sesuatu yang menyenangkan mana mana pihak. Namun, ianya bergantung kepada situasi. Suapan kedua, ketiga akan menyebabkan kita kenyang. Tetapi janji yang dibuat berulang-ulang dan tidak ditunaikan bisa membuatkan kita muak untuk mempercayainya.

Bagi CK sendiri, suatu tugasan itu perlu dirancang cara perlaksanaannya agar tidak menimbulkan masalah pada pihak lain hingga memaksa ulangan dilakukan. Paling mudah, bab2 penyimpanan dokumen. Cuba lakukan dengan bersistem dan seteratur yang boleh. Tidaklah ianya akan menyusahkan orang lain ketika ketiadaan kamu. Dab cuba sahaja tidak mencukupi. Buatla dengan bersungguh-sungguh.

Sesuatu yang dilambat-lambatkan atau ditimbun banyak sememangnya akan menyukarkan kita untuk menyelesaikannya. Samalah dengan filing! get it right the first time and u wont need second time! Cuba berfikir panjang dalam mengambil sesuatu tindakan. Berfikir panjang tidak bermakna perlukan masa yang lebih panjang. Kalian cuma perlu lebih bijak dalam membuat perhitungan.

Atur langkah agar sentiasa maju kehadapan dan bukan sentiasa jauh ditinggalkan!


Monday, December 29, 2008

.: WWW U? :.

6 comments:
What's Wrong With U?

Apakah kualiti yang kurang dalam diri seorang lelaki solo (jika diambil kira mereka yang berumur 33 tahun ke atas) untuk dijadikan pasangan hidup?

Sedar tak sedar trend perempuan berkahwin dengan lelaki muda kini semakin menampakkan impaknya. Tak kiralah Rosnah Mat Aris, Rita, Sheila atau mungkin Linda Jasmine masing2 punya sebab tersendiri untuk memilih pasangan masing-masing.

Paling tidak, yang CK sedar adalah... Lelaki yang tergolong dalam golongan umur seperti dinyatakan diatas tadi rata2 kurang cerdik! Ya, mereka punya kestabilan ekonomi namun kurang bijak berfikir.

I'm talking from my observation. Dalam umur yang layak digelar matang itu, lelaki2 ini ada yang masih lagi bujang dan tak kurang juga yang sudah bergelar duda. Masalah timbul bila mereka ini tidak mahu berlajar dari kesilapan yang terdahulu. Apa yang diinginkan oleh seorang wanita. Don't u know by now that you don't have to study US (women) but listen to our needs.

Untuk golongan yang muda2 belia, mereka ini lebih senang dibentuk dan mendengar kata. Maka, wanita2 yang memilih mereka (yang rata2 dari golongan janda atau yang dah banyak kali putus cinta) merasakan, lebih baik melentur buluh dari rebung. Degil2 pun boleh dijentik2 kan sahaja. Kot kalau yang dah tua2 nih melawan ego yang tinggi. Payah beb nak meluruskan hala tuju yang dah sedia bengkok!

Secara peribadi, CK memang kalau boleh ingin dijodohkan dengan seorang yang lebih tua dari CK. Namun bila difikirkan semula keadaan semasa, terima saja apa adanya. Mungkin dia muda, tapi lebih tinggi akalnya. Yang tua2 dan terlebih makan garam, tu dah kena attack darah tinggi gamaknya. Sebab tuh perangai masing2 susah nak diramal!

Ya Tuhan, Kau lebih mengetahui akan apa yang terbaik buat diriku ini. Temukan aku dengan pelengkap hidupku yang bukan dari kalangan seteru Mu. Amin!

.: Awal Muharram :.

No comments:

Moga dengan kehadiran tahun baru ini, hidup seharian kita bakal disinari cahaya keimanan yang tidak akan padam. Semarakkan ukhuwah sesama kita dan damailah sentiasa hendaknya.

Mohon maaf dipinta bagi setiap tutur kata, perilaku dan penulisan yang mencalarkan naluri barang sesiapa jua. Salam Tahun Baru buat semua.

.: Lookout KL :.

2 comments:

A view of KL, the entire KL.

Lookout Point, Ulu Langat.

Tempat yang sesuai untuk menyaksikan panorama Kuala Lumpur secara keseluruhan sambil makan-makan.

Sunday, December 28, 2008

.: Libur di Kanching :.

2 comments:
Kenangan terindah!

Acara santai yang dicadangkan oleh Seleq akhirnya menjadi kenyataan! She has promised us last year or was it last 2 years) that she will take us for picnic. Tak kisah samada di sungai atau air terjun, atau mungkin juga laut!

Jadi, bila dia dah bersuara maka CK pun bagilah pendapat. Initially , rasa macam nak menghabiskan masa kat Chilling Waterfall, tapi sorang pon tak tahu jalan nak pegi sana. Takper girls, masih ada banyak masa lagi ok!

Leq fetched me @ 9.15 am then me tapaw some nasi lemak to fill up our empty stomach. Headed to Tot's place and then straight up to Hutan Lipur Kanching. Perjalanan mengambil masa 15 minit sahaja. Nak masuk pun ada bayaran ye..For each person dalam kereta kena RM1 dan RM2 untuk parking. Tak kisah lah!

Tengok2 ada plak sukaneka tengah rancak berjalan. Therefore, we made up our mind to do some stairs climbing in order to get to the waterfall area. Lama lah juga berjalan tuh. Let say another 15 minutes? Naik lenguh kaki2 dan segala urat saraf dalam badan ni.

Tapi berbaloi sangat rasa bila tengok air terjun depan mata. Mulalah masing2 keluar stok2 makanan yang dah siap2 dipek. Selain daripada nasi lemak, Tot ada bawak kek batik, buah tembikai dan juga sandwich sardin. Ck plak ada tambah air and Iajan la sikit.Isi perut masing2
jap ala kadar then terus cari air terjun . Sempatlah merasa dapat massage free. Berderap2 belakang badan ni dikerjakan dek air yang deras. Keluar segala angin dalam badan. Ringan rasa! Yang tak bestnya, ada sorang brother nih main terjah je. Mementang port kitaorang mandi tu best, dia mulalah jaki. Kitaorang beralih sikit je, mula dia bertakhta! Nasiblah air tejun tuh hak milik bersama, kalau tak!!!!

Tot tak join sekali mandi sebab dia demam. Sekadar celup2 kaki je pun dia. My family plak datang berkunjung. Tapi taklah kat area waterfall ngan kitaorang. Diaorang mandi kat area bawah bukit je. Memandangkan kat atas dah mula ramai orang, kitaorang pon kemas2 dan sambung mandi kat bawah pula.

Syok woooo!!! Hilang segala lenguh2 lemah badan nih bila dapat mandi sesuka hati! Korang bila lagi nak pergi!?

.: Bunga Bunga Flower :.

No comments:
Nak dijadikan cerita, pagi tadi CK tertengok (pergh! memang 'ter' ok!) cerita lama yang pernah menjadi kegilaan ramai pemuda pemudi pada zamannya (termasuklah mama CK dan pakcik makcik lain). Agak2 korang leh budget tak cerita apa? Bobby!

Kia huwa? Hehhehee..Serius CK layan cerita nih kejap pagi tadi. Nasiblah nak keluar beli buku sekolah Ewok, kalau tidak sah2 layan sampai habis! Bukan niat CK nak mengulas semula cerita Bobby nih atau pun lagu2 yang ada dalam filem nih.

Nak ulas macam mana kalau maksud pon CK tak paham! Yang buat CK tersenyum sendiri adalah teknik penggambaran babak lagu dalam filem itu. Someone pernah mentioned "During the time Syarifah Aini still has waist, they don't have proper Video clips. They will combine some part of the film and focus like 3/4 of the MTV on hibiscus".

Guess what? It's true la folks! The diferent? In Bobby, its not hibiscus but bougainvilla (bunga kertas). The shot is like all the time! Nampak Bobby ngan Raj lari2 then bunga tuh kuar. Dari long shot sampai la ke close up! Bunga macam depan umah cik Yana kita tuh pun ada! Ha ha ha!

That's the old time. Sekarang nih, buat VC pon ada yang pakai CGI bagai. Baguslah kalau mereka dan memperbaiki mutu lakonan dan penggambaran untuk video klip. Bukan apa, VC penting untuk menjual sesebuah lagu. Macam CK sendiri, antara VC yang CK tak bley lupa ialah 'As Long As You Love Me' - Backstreet Boys. Dengan latar biru dan kareografi menggunakan kerusi...Memang asyik! VC pilihan korang plak macam mana?







Friday, December 26, 2008

.: Tambah Sini Sana :.

5 comments:
Ehem. Minggu nih rasanya macam CK emo semendang je. Mungkin tanda-tanda bendera putih dah nak naik kot. Tapi takper, itu memang kitaran semulajadi makhluk yang bernama perempuan. So, take it or leave it!

Ok, let see. I have beberapa pending request untuk add members @ MukaBuku. Kenapa tak approve je ek? Kan elok kalau orang nak berkawan ngan kita. Ramai contact nanti. But i got this issue whenever someone try to add me either in FB ka Frenster ka..Tagged ka (eh ada ke akaun kat sini?). Pendek kata semua network base punya portal la.


Sebab musabab kenapa CK tak suka :
  • Korang main add je, sedangkan CK tak kenal pon korang nih sapa. I am not artist or celebs ok? I need to know who my fren is. Yes, i can show some effort by browsing your so called profile, but can't you do the intro? Saying "Hi" or sumtin would be better right?
  • When it comes to profile, ada plak yang tak buh gamba sendiri. Ntah gamba sesapa ntah dia bubuh. Please be proud of yourself for once, bole tak?
  • This one will make you feel i'm paranoid. But, trust me when i say that i will browse thru you fren's list. Why? Kalau dah ala2 semua kawan2 you tu pompuan je, dan profile masing2 penuh ngan gamba2 yang terjojol mata nak tengok then nama plak gedik2 macam Baby^Love, Sux_Hard dan ntah apa2 nama yang macam euwww je..Kim salam je.
  • To show my concern, i do reply the request by sending the other party a short message. Mostly, i will say i appreciate them to add me as their fren but please tell me their background. Fair enough rite? No reply means not interested and the request shall be deleted.
I admit, ada juga dalam my fren's list yang CK tak frequent contact. Sekurang-kurangnya CK kenal siapa dia dan dia kenal siapa CK - either previously we've worked together, ex boyfren ke ape. I think i should make some clean up la. YM speshlynya. Semak la!


.: Pinjam Meminjam :.

10 comments:
Where do i begin?

Mula-mula sekali, CK nak minta maaf kalaulah ada yang terasa hati dengan penulisan kali ini. Sebaik-baiknya CK cuba untuk tidak menyinggung mana-mana pihak ketika menulis (kecuali beberapa entry yang memang ditujukan khas untuk puak-puak yang tak pernah berhenti menyalak).

Pinjam. Macam-macam cara pinjam yang jadi dalam hidup kita.

"Pinjam pen ko jap!".

"Pinjam henpon sat. Nak miss call phone aku. Mana ntah!?"

"Alaaa...pinjam la buku tu"


Dan dalam banyak-banyak pinjam, ada satu yang CK kurang berkenan sikit.

Duit.


Bukannya kedekut. CK paham, besar pahalanya kalau membantu golongan yang memerlukan. Personally, CK sendiri susah nak bukak mulut nak meminjam kat orang. I will try my best to make sure I have enough fund to get what i want. Kot kalau tak caya, cuba la tanya orang-orang yang rapat giler barbie (bak kata Cik Nad) ngan CK. They will tell you exactly.

Fair enough, kadang2 perkara terjadi tanpa dirancang. Kereta rosak, kena buang keje or even sakit. Lagi sengsara kalau kena bala bertubi-tubi. Memang sakit beb! Ke mana lagi nak dituju kalau bukan kawan-kawan. Memanglah masing-masing ada sedara mara. Sumhow, kita nih ada yang kurang selesa nak berurusan dengan saudara mara. Tak pasal lambat bayar loan, mau kecoh sumer pakcik makcik.

Macam CK, memang dah jadi lumrah perangai sendiri kalau ada lebih memang CK bagi. Bukan apa, kita tak tahu nasib kita nanti macam mana. Still, I will ask what for? Speshly kalau time tu, CK dah berkira-kira untuk menggunakan duit tuh ke tempat lain. Kalau urusan peminjam itu lebih penting, memang CK akan proceed je. Bila CK kata penting, maksudnya ada kaitan dengan hidup mati ke apa bukanlah nak bagi peminjam tuh joli katak semata. And yes, I am selective. More or else, i will give some thought "orang ni kalau aku tolong nanti, will he/she help me later?". Can't help it..i have to.

Namun begitu, CK harap sangat dia faham bila CK tak dapat nak tolong. Maybe dia akan dengar, nampak CK spent sini sana. But please, that is what i have allocate my money for. How i spent my money, is not your need to know. And please, you can try some other time. Mungkin kali ni CK tak dapat tolong esok lusa mungkin lain pula ceritanya.

Tapi kan..kalau dah pandai pinjam, pandai la bayar balik. Jangan dok peram. Itu macam kalu, no more next time. Terus je CK masukkan dalam list hitam. Consider takde harapan nak rujuk dah tu. Kalau CK ada pinjam apa2 kat sapa2 tolong la declare ye? Takut lupa. Nanti susah plak time mengadap Mungkar Nangkir. Lagi bagus kalau halalkan je! Amacam, bole?

Thursday, December 25, 2008

.: Lesbian Otak Kau!!! :.

7 comments:
Why me? Kenapa aku? All the time aku?

Salahkah kalau jadi orang yang mempunyai tahap diplomasi yang agak tinggi nih? Mungkin tak salah, tapi hakikatnya kita terpaksa mendahulukan rasa jiwa orang lain. Eh, hello! I am not perfect ok!

U come to my place, bitching bout me or my fren then bila aku sound, ko sentap? Duhh! Dahlah kau ngan aku tuh takde connection secara langsung. You know me thru my fren and same goes to me. Still, thats doesnt give you the authority to buka mulut sesedap rasa!

Once a while I'm ok. Tapi kalau dah sedap2 kau nak lancang, silap besar la. Dah buat salah tanggung. Aku nih walaupun rasa macam nak tendang2 kau, still i said sorry if u terasa. What do i get in return? Another maaf yang diiringi ayat2 palat kau tu!

Shit, isn't it? You owe me BIG explaination. Peduli apa aku kalau kau dok mengadu2 kat kawan aku tuh, terangkan keadaan la bla bla bla.. Yang ko carik pasal, tinggal taik kat aku! AKU! Nak sembang, buat muka seposen merayu simpati or mengadu2 ko cakap ngan aku. Kawan aku tuh bukan PA aku! Tak pernah aku hirer secretary ke ape.

She is my fren, and hopefully will always be. Yes, she advice me to just let it go.. But why me? Aku plak kena let go? Bagi muka kat kau sebab mungkin aku nih cerdik sikit dan tak perlu layan isu budak2 kau tuh? Suka hati mulut kau je nak panggey aku lesbo! Kalau rapat ngan aku len cita nak gurau senda. Kau tuh sapa!???

And even if i am a lesbian sekali pon, aku punya suka la. Tak suh pon ko nak announce satu dunia. Pastu nak buh note aku tak sukka ko la itu ini. Suka ati aku nak cat dinding ke cat apa (bak kata abam) none of your business. Melainkan ko tuh sakit ati dan jeles nak buat aku or dia jadi partner ko. Yeah, maybe juga kan!

Eh, tolonglah ! U bitch @ my place, U mengadu domba @ my fren then aku plak nak kena pujuk ko supaya tak merajuk!? Hell no! Aku plak yang kena kursus so that day sedar yang aku nih sacarstic melampau. I am sacarstic. So, dont start! Kalau tak berani nak main bara, baik dok kat balai bomba!

Enuff of these nonsense!


Wednesday, December 24, 2008

.: Tolong , Dengar :.

4 comments:
I was supposed to go to Shah Alam and pay my boss a visit. I haven't see him since last week, the last day was Thursday i guess before he surrendered himself to be hospitalized.

He has been discharged last Sunday and i have not seen him till today. Sent him an sms mentioned that I'm gonna see him in less than three hours time. He replied and mentioned that he is still bedridden, lost his appetite and most important to weak to move from one place to another.

Therefore the plan has to be canceled. Reached home @ 8pm and manage to watch the news. It was 8.40 (during the sports session) I switched to the other station. Phua Chua Kuang was aired. Been a while i have not watched this famous Singaporean comedy series.

Something caught my intention and made me realized that somehow it's true and happening to all of the women (mostly). There are lot of us (women) who loved to talk to their partners/friends. Doesnt matter whats the subject will be. It can be work related (the i-hate-that-bitch is my boss), love (i-am-waiting-for-you-to-marry-me) or even current gossip.

We do whinned about our stress and tension. And in return, what do we really want and need during that specific momment? A shoulder to cry on? A lecture? An advice?

Listen. Yes, that's the best thing one can offer. As for me, i hate to be nag or hear any comments/complaints when i'm not in the mood to discuss on what had happen. Afterall, if i need your 'consultation' i will definetely ask for it. Should you hear no request to it, keep ur ears alert and your mouth shut.

It's not that I do not appreciate your kind and concern, I just need my space. Some room to breath. Stop pushing me with those questions that might sounds important to you but end up I'm hearing nonsense.

Therefore, just listen. It's not that hard, i bet!

.: Hoye Hoye @ Oltaim :.

2 comments:
Ahah! Maafkan CK kerana lambat upload aktiviti sosial kecil kecilan meraikan kejayaan projek kampung kita. Macam yang semua dah serba maklum, hari Ahad lepas beberapa orang kampung telah pon pergi menyaksikan showcase Abam Imran kat Annexxe, Central Market.

Perginya kami adalah untuk membalas sokongan Abam Imran (ha ha ha...sesedap rasa jadi Abam nih!) di atas projek kita. As mentioned before, semua orang yang pergi rata2 having lots of fun. Mana tak nyer, try eh imagine... A bunch of good looking guys, nice body and lovely voice kat depan mata... Mana tak sonok!

Abis2 showcase, kitaorang mulakan rombongan mencari ATM. Aksi buat2 sesat pon ada. Hampeh! Lepas dah cocok ATM, ahli2 kampung pegilah membasahkan tekak kat Oltime eh silap Oldtown, CM. Siap masing2 order makan minum segala.Daripada pukul 5 lebih tuh bukak la cerita demi cerita. Daripada kes mek kuar tv bawak ke bab amik kursus kawin. Then Yana kata nak balik. Tup2 bukak plak, kes Rita Rudaini. Terus Yana tak jadi balik.

Cerita punya cerita, lalut ke bab semi colon p. Seyes, gelak tak hengat. Budak2 Oldtown tuh dah pakat tolong gelak sindir. Ah, ada aku kesah? Tambah lagi order. Kali ni siap tanya tutup pukul berapa. Sambung lagi cerita. Gelak lagi. Eksesais pipi jadinya. Mata berair2 (mata je ok! Len2 tempat takdak!), kejong urat saraf. Yang paling penting, Yana berjaya mempengaruhi CK dan Mek untuk minum air spirulina oren itu.

Apa2 pon, aktiviti hoye2 nih memang best. Nak mintak permission sume orang kampung ni, hak dua aweks tuh leh tak kita convert jadi ahli kampung? Takdelah deaorang rasa terpinggir sangat. Yey! Dah bley balik! Ari ni i patut halfday, tapi sebab dah last minit baru nak bagi memo...We cant cancelled prior arrangement with all the faci. Kono la tunggu sampai kol 5. Still early la compare waktu wajib 5.45 pm.

Daaaa...

Tuesday, December 23, 2008

.: Can't Help It!! :.

9 comments:


Cant help it!
Untuk mana-mana individu yang kurang berkenan dengan cara penulisan SAYA dalam laman SAYA adalah tidak dialu-alukan untuk membuat lawatan susulan.
Tiada jemputan untuk pembaca yang mempunyai rasa kurang kenyakinan terhadap topik dan juga bahan yang saya kongsikan.
Laman ini laman persendirian dan bukan diwujudkan untuk mencari publisiti murahan. Buat teman dan taulan, kalian lebih mengerti isi hati ku ini.

.: Dia :.

3 comments:
Oh, Malunya hati ini
Bila ku ingat saat itu
Kami hanya saling berpandang
Dan terdiam terpaku
Oh bulan hanya dirimu
Yang menyaksikan segalanya
Oh Bulan tolonglah daku
Katakan padanya
Ku cinta dia...

Benarkah bulan bisa bicara?
Akankah bayu sampaikan khabarnya?
Adakah dia merasa getarnya?
Mungkinkah ada detik bahagia?

p/s : I cant help myself .....

.: What If? :.

2 comments:
What if we were wrong about each other
what if you were really made for me
what if we were supposed to be together
would that not mean anything
what if that was supposed to be my house
that you go home to everyday
how can you be sure that things are better
if you cant be sure your heart aint still here with me
Still wanting me

What is this song is for me? Aiyaks!

Monday, December 22, 2008

.: Imran Ajmain : Punca & Persembahan :.

5 comments:
Sesungguhnya hujung minggu kali ini meninggalkan kesan paling manis dalam kebanyakan insan. Dengan kejayaan projek "Have A Heart @ IJN", we deserve to celebrates. Wats will be the best way to celebrate compare to a soulful and mesmerizing Imran Ajmain's - Punca Dan Persembahan.

Located at The Annexxe, Central Market - the show leave us (Me, Tot, Dilla, Mek, Yana and Rizal) with a sweet memories. Too bad Yaya n Abam Faz takleh join! Thanks for invite guys - both Aszuad n Imran. Lain kali, sudi2 la jemput lagi, satu kampung i angkut! As warned by Imran the day before (masa kat IJN) the show will start sharp @ 3.30 pm. Takda ala2 timing Melayu ok. Takmo tinggal keretapi, u better be there early!

Imran performed few songs - a mix of his own and other local and international artiste includes Harvey Malaiholo, Babyface and Rossa too! I have to admit, I am not his biggest fan but hey..with one showcase, the table turn. He blew me away when he sang Rossa's - Aku Bukan Untukmu (forgiven for the salah masuk part during middle part of the song). Notice he has a wide voice range and he can do Ahmad Jais's song sounds so original beb!

Someone told me he is so talented yet i have to see it on my own. The showcase also feat Atilia - with her Selalu Denganmu and duet with Imran on Seribu Tahun. Infinatez done a great job with their harmony tunes - guys, put more effort to be on the front line, jangan malu2! Favourite perfomance will be Shazzy with his sax playing Faizal Tahir's hit - Mahakarya Cinta.

Imran's Malu performance tickled me. He is so adorable, cute and oohhh u name it he got it! Calon yang baik dibuat menantu (Cik yaya, cepat2 dapat baby girl k?) . He captured the audience well! Kudos to you Imran!

He said, "Thanks Adzra..."
"Thanks to you more!"

.: Makhluk Tuhan Yang Comel2 :.

3 comments:
Kumbang yang comel.


I heart u la!


p/s : kalau trainman tuh gini, sah2 sumer orang kampung sakit jantung!

.: Sukses !!! :.

2 comments:
Sukses sudah perancangan kita semua! Terima kasih buat para penaja, penyumbang2 dana dan seleuruh penduduk kampung yang sama2 bertungkus lumus menjayakan projek murni ini. Look forward for a blast project to kick off next year !

Nyaman sungguh pemandangan ini! Hehhhe!

Sunday, December 21, 2008

.: Tentang Kamu :.

No comments:
I just fall in love with this number by Bunga Citra Lestari.

Saturday, December 20, 2008

.: The Granted Wish :.

6 comments:
Alhamdulillah! Berakhirlah satu episod gembira untuk hari ini dan esok pasti akan menjelma kebahagiaan baru yang bakal menanti untuk insan2 yang dikasihi ngan mengasihi. Dengan ini diharap orang2 kampung (yang jauh dimata dekat dihati) serba maklum dengan sumbangan yang diterima dari hamba2 Allah yang tulus hatinya.

Terima kasih buat En Azmel yang menyumbangkan sedikit sumbangan bagi menaja Sony PS2 buat adik Quyyum dan juga Cik Hanis Zainul Azizan yang bermurah hati memberikan tajaan bagi Gameboy untuk adik Sakirin.

Selain daripada wish adik2 (i hate to used the word pesakit) yang menjalani rawatan di IJN,cenderahati turut kami sampaikan pada orang kuat IJN-Pn Alawiyah, artis jemputan yang sporting habis - Imran Ajmain, Tulang belakang PR/Media - En Aszuad, En Farid - seorang pembantu yang amat setia.

Harapan agar acara ini dapat menjadi permulaan satu landasan perjalanan orang2 Kampung Sri 360 untuk menjalankan tangungjawab yang lebih berat untuk sekalian masyarakat. Amin!

.: Yang cantik, Yang Pelik :.

3 comments:
While walking around town, we bumped into this car. Kinda kool thou! See for yourself!!!

.
Pandangan belakang


Pandangan Depan


Pandangan Sisi

Pandangan Pertama

Thursday, December 18, 2008

.: Kena Sudah! :.

5 comments:
1.Tuliskan 10 perkara tentang orang yang TAG kamu.
- Ernawati binti Dasuki , nama penuh macam dalam ic dia.
- Ada adik pompuan nama Faizah
- Kecik2 dulu skolah kat SRK Jln Padang Tembak 2
- Sama2 dalam kelas 6 Melur
- Result peksa skolah rendah selalu fight ngan dia, top student nih
- Pernah jadi pengganas, eh pengawas dulu ngan baju kemeja dan skirt birunya
- Her father, Uncle Dasuki pandai jahit wooo..
- Pernah masuk fesyen show pakai baju orang dusun kadazan. cantek!
- Jadi mangsa keadaan jadi posmen untuk perchentaan aku ngan anak Che Ros
- Sekarang ni dok aman damai ngan laki n anak dia kat Wangsa Melawati



2.Masukkan emoticon yang kamu suka
Macam2 ada... Cuba korang try kat YM ;-) :-) :)) :(|) ~:>


3.Senaraikan novel kegemaran kamu.
PS I Love You, Love Rosie, A Man and A Boy


4.Senaraikan 5 benda yang kamu sayang
- Tuhan
- Keluarga : Mak Ayah (senirik ngan tiri) + Ewok + Adik badik (senirik + ipar) + kucin2
- Leq n Tot dan orang2 penting dalam hidup mereka
- Diri dan barang2 sendiri (mata, idung, mulut, perfume, lappy, jam, baju, bilik, wallet)
- Semua orang yang dikenali sepanjang hidup ini, selagi mereka tak buat taik!

5.Tag 7 orang dengan link blognya.
Ini lebih sikit - Saya tag sumer orang kampung spehly :
- Mem Alunyah
- Mek Mafia
- Dory Mory
- Baman Silverman
- Cik Yaya kot?

- Cik Ros si bunga Ros
- Cik Soo si Siput Sedot

.: Kasih Sayang Kak Nita :.

5 comments:
"Boleh saya bercakap dengan Pn Anita Sarawak?"

"Ye,sayang. Apa boleh Kak Nita bantu?"


Paused. Gulp! Betol ke nih?


"Hi, Kak Nita! Adzra bercakap on behalf my bloggers community Balairaya 360 nak jemput Kak Nita ke majlis amal kami di IJN".

"Bila tu sayang?"

"20hb ni, hari Sabtu. Wad Kanak2"

"Owh...Maafkan Kak Nita ye sayang. Kak Nita tak dapat nak penuhi undangan tu. Maklumlah hujung2 tahun ni macam2 aktiviti nak kena buat. Kak Nita pon dah ada janji dengan Abang Mahathir".

"Kalau macam tu takper la. Maybe in future kita boleh jemput Kak Nita lagi".

"Boleh sayang, boleh. Insyaallah Kak Nita terima. Maafkan Kak Nita untuk kali ni ye? Kirim salam semua bloggers 360 ye, sayang? Kasih sayang dari Kak Nita dan Abang Mahathir juga".


How's that kawan2! So humble!!! We should be proud of our Kampung 360! Yey!

.: Berentilah Menyalak :.

7 comments:
KEPADA : SESIAPA YANG BERKENAAN


RATU GOMAK CUBA MENYALAK
SALAK SAMPAI SUARA SERAK
TAK PAYAH ENGKAU CUBA NAK TAMAK
SERVICE ENGKAU ORANG DAH TAK NAK
TAK PAYAH GATAL CALL MENYEMAK
NAK BUAT BAIK? EH, TAK KOSE MAK!!!


Wednesday, December 17, 2008

.: Hari Ini Dalam Sejarah! :.

16 comments:
Pergh!

Izit for real?

Betul ke apa yang Cik Kuntum dah buat nih?

"Pasar Seni"

Namecard dah dipegang kemas.

"Nak bagi ke tak?"

Dup dap dup dap.

Hulur namecard. Disambut dengan muka surprise.

CK pusing, keluar tren tak toleh2. Trus turun eskelator, menggigil. Lemah lutut!

Hari ini dengan rasminya saya telah menyerahkan namecard saya kepada Trainman! Wats next?

.: Wanita Alaf Moden :.

5 comments:
Sesak.

Orang ramai berpusu2 naik tren untuk sampai ke destinasi masing2 yang majoritinya rumah.

"Next station, Masjid Jamek". "Ting tong"

"uhuk....uhuk....uwaaaaaaaaaaaaa"

Di celah2 orang ramai kelihatan seorang kanak2 perempuan sedang berpaut pada tiang besi dibahagian tengah gerabak.

"Uwaaaa...uwaaaaaaa.....uwaaaaaaa....."

Seorang lagi kanak2 perempuan dalam dukungan ayahnya mula menangis. Kanak2 tadi yang berpaut pada tiang tu rupanya adik beradik ngan adik kecil dalam dukungan.

Raungan makin kuat. Mungkin sebab rimas dan rasa rimas kerana ramai orang. Bapa kanak2 tersebut ambil keputusan untuk mendukung kedua2 anak perempuannya. Mereka masih lagi merengek.

Ibu kanak2 tersebut pula penuh tangannya dengan beg2 yang mungkin berisi kelengkapan kedua anak perempuan mereka. Nampak juga beberapa beg plastik Mydin. Mungkin baru membeli belah.

CK renung muka perempuan2 yang selesa duduk. Lebih kuat raungan budak2 tuh, makin layu mata2 mereka. Ade yang tunduk merenung lutut masing2. Apa kes?

CK pandang awek sebelah. Kami sama2 geleng kepala. Tak dapat nak tolong. Kami juga berdiri. Kasihan keluarga itu. Setiap kali tren bergerak, bapa budak2 tuh seakan hilang imbangan. Mana nak dukung anak kiri kanan, nak berpaut pada tiang lagi.

Setan la perempuan2 itu. Sekuat2 suara budak2 tuh nangis, korang bole duduk buat tataw je? Kalau iya pon takde hati dan perasaan, otak pon takde ke? Ilang akal dah? Kalau ikut rasa, nak je CK sula sekor! Tunggu la nanti korang beranak pinak!

Wats goes around comes around beb! Be prepared!


Tuesday, December 16, 2008

.: Addicted :.

8 comments:
Entry nih bolehlah CK dedicate untuk Mem yang jauh di mata. Hehehe....Memandangkan Mem kita tuh asyik request nak kan gamba stroberi, maka inilah rope bentok godaan iman yang dapat CK lampirkan.

Memang CK ngan Dekdek dah aim nak belasah menda2 nih once we reach Big Red. Dari parking, terus menonong je naik kat so call cafe area. Sekali 3 menu Ck order. Apa dia ?

Sundae
Yang mula2 sekali dan wajib dicuba semua orang yang mai sini. Dengan kepingan strabery yang dibelah dua, diletakkan dibahagian bawah cup. Dilayer bersama whip cream yang lemak2 manis.3 scope ice cream vanilla yang aman menyegarkan. Dan akhir sekali, whip cream disemburkan dibahagian puncak dan diletakkan love letter yang juga perisa stroberi. Bayangkan!

Waffle
Kepingan waffle yang dikatup dua lalu di litupi dengan sirap stroberi yang berperisa masam2 manis. Di atasnya, diletakkan juga satu skop aiskrim vanila yang sejok itu. Andai dibiarkan agak lama, maka proses pencairan akan berlaku. Adalah lebih enak dan indah andai aiskrim itu cair di dalam mulut dan bukan didalam pinggan. tak begitu, kawan2?

Milkshake
Ini bukan sembarangan milkshake ok. Dengan kuantiti stroberi segar yang melambak, di blend bersama susu, ais dan sedikit yoghurt. Pergh! Terangkat beb! No sugar cuz rasa stroberi tuh dan lebih dari cukup. Tak caya? Mai la rasa!

p/s : saya rasa dahga dan lapar le pule! Aiyakkks!!

.: Jujur itu Penting :.

4 comments:
Tataw plak kalau Cik Sue sempat sampai kat tempat ni masa operasi kat puncak Tanah Tinggi tuh. Abah CK yang minat nak benti kat tempat nih. He wants to look for anggur. Nak tanam katanya. Untuk buat bekalan anak cucu.

Abah dreamed on a house with arch. Selalu orang lilit pokok bunga kan? Abah takmo...Abah nak lilit ngan anggur n epal..So sapa masuk je laman umah, angkat kepala je nampak buah2 yang ranum dan sedia dipetik dan terus di ngap sahaja! Perghh...tinggi cita2 abah den!

Berbalik kepada gamba kat atas nih. Jumpa kat kedai jual pokok bunga. Time tuh, CK tengah sibuk2 amik gamba ewok ngan bunga2 yang ada...sekali terperasan. Tabung nih takde sapa pon jaga. Ikut jujur hati sendiri , paham2 la nak buh duit before pakai toilet tuh. Bersih ok! Kalau kat kl buat gini, agak2 camne rupa bentuk toillet tuh eh?

Monday, December 15, 2008

.: A Gift for A Dearest One :.

7 comments:

Macam yang kita sumer aware, minggu depan..sah sah kita akan bercuti panjang. Sapa yang tak apply lagi cuti 26hb tu, baik apply cepat! Mood Jingle Bell Jingle Bell pon da mula. Dengan rasa kasih sayang yang amat tinggi kat kawan yang sorang nih (yang kononnya paling comel), Me n Leq decided kasi dia hadiah baik punya.


End up buying Xmas tree kat K4. Pehtu pikir2 takkan la nak kasik pokok togel kan? Kejam benor rasanya. Maka, godek2 la tengok hiasan2 yang ada. Konpius gak, maklum bukan acara rasmi nak menghias pokok nih. Leq wanted to have a white Xmas tree , like the one she has at office. We cant manage to find one, therefore a usual Xmas tree jadi pilihan.


Nak letak kaler merah menyala, rasa macam selalu sangat. Then mata tertumpu kat ornament yang ala pink-purple nih. We thot Toti mesti suka giler. Dia kan minah pinkie! So, rembat la sekotak ornaments tuh. Nak carik stuff for puncak pokok, takde yang berkenan. Dah abis2 bayar, terus g umah Toti anta. Acara menghias pon bermula.


Sedar2 dah pukul 11 lebih. Penat la juga walaupun yang mengerjakan pokok tuh 4 orang. Hehehe. Hasilnya, memuaskan hati. Tapi yang paling penting..., we love to see her smiling face. She has to keep on smiling, speshly during festive season ni. Have some fun, darling!

.: Maafkan Saya :.

6 comments:
Alkisah tadi g makan2 kat Malis sana ngan family. CK rasa nak sangat makan nasi lemak tuh. Yang lain2 plak makan sate. Lepas turun dari tempat sejuk2 nih lapar plak. Nak masak2 malas dah..penat le katakan. (nanti i apdet gamba2 kat FB eh?)

Masa nak makan tuh jadilah satu kejadian... CK nyer adik ipar tengah nak menarik kerusi, kitaorang kan ramai. Dalam tarik2 kerusi tuh, sekali dia berpusing...langgar sorang pakcik. Maka terjadilah dialog begini :

Emma : Sorrylah pakcik. tak sengaja.
Pakcik :Apa nih? Tak pandang ke? Tak dengar org lalu?

Not being judgemental la kan,tapi...pakcik tuh ngan janggut yang panjang putih2...Kalau sekali imbas tgk macam warak je orang nyer. Tapi yang tak best tuh cara dia sound sistem. Dia yang berjalan, nampak budak tu terkedek2 tarik kerusi...yang pi langgar sapa suh?

So...kitaorang satu family usha2 la gak pakcik tuh. Nampak la, dia makan sefamily bersama isteri dan 3 anak lelaki. Masa nak mula makan, dia punya doa...mak aih...panjangnya. Yang best tuh, taw2 dah abis, tak dengar plak dia aminkan. Tapi takper, maybe CK kurang dengarkan. Pehtu ada dua pinggan nasi berlauk yang dia biar terdedah je. Tak ke dia rasa nasi tuh dikangkang syaitan, terbiar begitu?

Tu Emma kata, patutnya tadi bila pakcik tuh sound dia gitu...Patut2 dia kena jawab gini "Maaflah pakcik, saya nih pekak!". Sah puas hati. CK bantai gelak2 ngan Emma. Boy ngan Dekdek tak paham apa2. CK tak pasti korang akan paham tak maksud CK nih. Tapi takper, janji i paham sudah!

.: Dah Takde Kerja Gamaknya :.

8 comments:

Buat Ratu Gomak Yang Busy Body,

Dengan rasa tulus ikhlasnya saya mengemaskinikan sisipan penulisan ini untuk tatapan Ratu Gomak. Ketahuilah anda bahawa saya amat kagum dengan kesungguhan anda menaip barisan ayat yang pendek mahupun yang berjela-jela untuk kiriman mesej melalui telefon bimbit Ratu Gomak.

Tidakkah Ratu Gomak sedar diri akan kebosanan saya menerima mesej-mesej yang memualkan itu? Koleksi mesej-mesej itu telah selamat saya simpan didalam folder yang sememangnya dikhaskan untuk Ratu Gomak.

Daripada tindak tanduk Ratu Gomak, dapat saya rumuskan bahawa Ratu Gomak amat perihatin dengan perjalanan hidup saya. Sentiasa mendapat info terkini tentang blog entries dan juga gamba2 di laman web saya. Barangkali Ratu Gomak cuba jadi peminat No 1 saya yer? Dengan ini juga saya dapat merasakann bahawa Ratu Gomak tidak mampu membayar duit guaman maka sebab itulah Ratu Gomak dengan sewenang wenangnya mengirim sms2 layang tersebut.

Sudah-sudahlah. Ingin saya nasihatkan sang Ratu, agar tidak menambahkan kekayaan syarikat telco terbesar itu. Dan juga, insaflah Ratu Gomak. Dah tua, buat cara tua. Atau mungkin ini tanda orang tua dah buat tabiat agaknya?

Terima Kasih atas segalanya.

Thursday, December 11, 2008

.: Al-Fatihah :.

4 comments:

Kepada Semua Yang Melawat/Membaca/Menyinggah Ke Laman Ini,

Harap kalian sedekahkah Fatihah buat
Abdullah Amin Fahmi b Ahmad Rizal

Kehilangannya (ketika melahirkan) tengahari tadi akan dirasai terutamanya buat kedua ibubapanya Pn Noor Aishah Zaharin dan Ahmad Rizal Rahman. Semoga rohnya ditempat dikalangan penghuni syurga.Al-Fathihah!

.: I'm Gone...Not For Long :.

9 comments:
Untuk perhatian semua jejirans kampung dan pelawat-pelawat yang sesat kat laman umah Kuntum nih...I will be out of town starting from tommorow until Sunday.

CK nak g beramah mesra bersama keluarga ke puncak tanah tinggi itu sambil makan stroberi coklat . Wahhh....sonok eh. Pagi stroberi, tengahari stroberi, malam pon stroberi...Ada can ke nak buat BBQ lagi arrr???

Wednesday, December 10, 2008

.: Bising-bising Ja Ka? :.

No comments:
Rasa2nya tiap2 orang yang ada hati dan perasaan sure pernah mengalami masalah jiwa nih. But still, untunglah kalian andai tak pernah berjumpa ngan orang2 yang CK maksudkan.

Have it ever happen to you guys that there's Mr / Ms Know Everything keep on by passing others sentences? At the end of the day, NATO je. NO ACTION, TALK ONLY. What a crap! Its not that i'm not open to ideas or opinion, c'mon be practical la dey!

Apa kes kalau korang bagi idea melantun2 tapi bila tanya "sapa nak buat?". Ko jawab "Kita". Bila tanya lagi "Kita tuh sapa?". Ko diam then buat2 tak dengar! Paling kuat, ko bangun angkat punggung then blah!

Macam tu, CK pon reti ma. Takyah tunggu discussion, bila2 masa pon bole buat. Setakat dengar orang membebel, pehtu raise suara kengkonon apa yang kuar dari mulut kita tuh super duper brilliant pehtu berambos....! Thats not my way of working!

Bila CK rasa nak buat something, I must know all the necessaries and possibilities on that particular thing. Takat nak tunjuk hebat, sorilah. Bolayan kan aje la jawabnya. Dah ko bising2 bagai nak rak, bila sampai suh buat conclusion ko ulang balik menda yang sama 10 round lagi. tak bagi kata putus. Gantung tak bertali!

I am bored la!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...