Saturday, December 06, 2008

.: Rak Rak Rum :.

Again?

Malang tidak berbau. Hulu Kelang nih rata dikenali atas dua sebab je :

1) Hollywood Mesia - dulu ada Studio Panca Delima kat sini, ramai artis duduk dalam lingkungan Hulu Kelang - Ampang - Gombak. Even tokey Gerak Khas tuh pon bina mahligai dia kat sini. Owh ye, Tun Daim pon stay sini ok!

2) Tanah Runtuh - Dari kes Highland Towers, then Hill View umah pengerusi Affin Bank tu, Kg Pasir, then now....Kat Taman Bukit Utama n Taman Mewah.

Seyes, sekarang ni rasa sangat2 la tak selamatnya berada kat area Hulu Kelang. Tapikan...pemandangan cantik ooo...Bangun2 tidur je nampak bukit menghijau. Sejuk mata memandang. Tapi bila tengok sana sini developer sebok korek tanah nak bina banglo hak yang juta2 punya rege...cuak juga rasa hati.

Mementanglah orang kaya da ramai dalam Mesia ni, kemain lagi demand nak umah celah2 bukit. Nak aman damai gamaknya. Tapi diaorang lupa ke yang bukit bukau nih pasak bumi. Kot dah dok gali2 korek sana sini, macam mana nak stabil dah strukturnya.

Nak salahkan cuaca? Tak bolehlah macam tu beb. Hujan, panas semua tu akan tetap jadi tanpa bole direncanakan. Memang orang kata, kalau tak berani dilambung ombak..jangan berumah kat tepi pantai..But i guess, peribahasa tuh macam kena tukar dah ikut keadaan sekarang nih ah.

Umah CK pon dekat ngan bukit gak. But not la atas bukit kat puncak ke apa..Hak lereng2 je. Kalau tiba2 Mesia nih ada gempa bumi, mau tergolek bukit batu kapur tuh dan harus kena umah CK. pehtu kot kalau empangan tuh pecah kalu, mau berenang anak beranak!

Nasib nasib.....

8 comments:

SilverFerio said...

masih terbayang lagi landslide kat gua tempurung dulu tu. berlaku depan mata.

Saya, Aku dan Kamu said...

klu takut di lambung tanah, jgn berumah di tepi bukit. itu lah falsampah zaman skrg.. hmmm

DoOrDie said...

anome - seyes? wahhh..org tak penah jadi saksi kejadian...orang pernah dengar dan rasa gegar je..

yana - ya betol!

Pink Marie said...

ape rak rak rum tu?

Dory said...

sape yg approved project ni teruk la kena! tak serik2 diorang nih..

SilverFerio said...

yupe mata kanan dan kiri ni jadi saksi, rasa pun memang cemas giler. keta dah tak leh gerak ke belakang... so kuar keta utk selamatkan diri dulu. bila dah ok semua, baru pelan2 patah balik ke Gopeng

SilverFerio said...

rasanya projek tu projek individu, dia org beli lot2 tanah situ utk buat bungalow. condos & apartments tu ada lah pemajunya

DoOrDie said...

mek - rak rak rum tu ala sound efek menda jatoh...

dory - depa kat sana kan kaya raya...masing2 ulur duit je...tataw la umah hak kat BA tu umah no berapa...

baman - kurang pasti plak part yang tuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...