Friday, December 26, 2008

.: Tambah Sini Sana :.

Ehem. Minggu nih rasanya macam CK emo semendang je. Mungkin tanda-tanda bendera putih dah nak naik kot. Tapi takper, itu memang kitaran semulajadi makhluk yang bernama perempuan. So, take it or leave it!

Ok, let see. I have beberapa pending request untuk add members @ MukaBuku. Kenapa tak approve je ek? Kan elok kalau orang nak berkawan ngan kita. Ramai contact nanti. But i got this issue whenever someone try to add me either in FB ka Frenster ka..Tagged ka (eh ada ke akaun kat sini?). Pendek kata semua network base punya portal la.


Sebab musabab kenapa CK tak suka :
  • Korang main add je, sedangkan CK tak kenal pon korang nih sapa. I am not artist or celebs ok? I need to know who my fren is. Yes, i can show some effort by browsing your so called profile, but can't you do the intro? Saying "Hi" or sumtin would be better right?
  • When it comes to profile, ada plak yang tak buh gamba sendiri. Ntah gamba sesapa ntah dia bubuh. Please be proud of yourself for once, bole tak?
  • This one will make you feel i'm paranoid. But, trust me when i say that i will browse thru you fren's list. Why? Kalau dah ala2 semua kawan2 you tu pompuan je, dan profile masing2 penuh ngan gamba2 yang terjojol mata nak tengok then nama plak gedik2 macam Baby^Love, Sux_Hard dan ntah apa2 nama yang macam euwww je..Kim salam je.
  • To show my concern, i do reply the request by sending the other party a short message. Mostly, i will say i appreciate them to add me as their fren but please tell me their background. Fair enough rite? No reply means not interested and the request shall be deleted.
I admit, ada juga dalam my fren's list yang CK tak frequent contact. Sekurang-kurangnya CK kenal siapa dia dan dia kenal siapa CK - either previously we've worked together, ex boyfren ke ape. I think i should make some clean up la. YM speshlynya. Semak la!


5 comments:

yaya|azura said...

agree with you ck!
usually i just ignored their request... skrg ni pon rasa macam nak cleanup jer frenlist tuh... kasi tgal bebetul kenal....
frenster?? tak lama lagi cikyaya nak totally delete! huahahaha...

SilverFerio said...

sama la... org yang kenal je leh tambah nasi

Pink Marie said...

setuju bangat ngn ck!

for ms n fs, mmg totally utk kengkawan.
for fb, sbb ada limited profile so mek campak2 juge la dlm tu, tp tu pon tgk profile juge ler. kalo yg mcm ck ckp tu, konpem rejekkk!!!!

takkan kwn2 ko fomfuan je?? pastu komen2 pon gitu2 aje?? sedih gila hidup kau!

Dory said...

sorry, i dont entertain stranger. bukan prasan artis, tp dah ade stalker yang membencikan. kat fb i xopen "add as a friend"..so, rate2 i yg add. hiks..

fster tu xlame lagi cam nak delete je.

DoOrDie said...

nampaknya, kita nih sama wavelength eh pemikirannya.

tapi gelak la juga baca komen si mek. memang sedih giler la hidup mamat tuh kalau takat kwn2 semer femfuan yang tgk rupa pon gedik2 jek.

Owh..teda!Tak rela u!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...