Sunday, December 07, 2008

.: Back To Skool :.

Memandangkan minggu depan nih CK sefamily akan bercuti2 Mesia, maka CK dah buat keputusan untuk bersopin2 segala barang2 keperluan skolah untuk Ewok tersayang, semalam. Kat Jusco memang ada promosi Back To Skool every year. So taklah problem sangat nak carik barang2 skolah nih.

CK lebih suka bertumpu kat one place yang can get all instead of kena ke hulu ke hilir nak carik setiap satu item. End up CK belikan Ewok :

2 helai baju kemeja
2 helai suar skolah
2 helai singlet (ewok yang request ok, siap nak yang lobang2 lagi tuh!)
A set of new brief (dipakai bila buka sekolah nanti)
Stationeries set (segala pencil, ruler, pemadam, casing...sumer2 la kira)
Bag (cun siot! rasa nak kidnap je buat buh lappy!)
Sepasang kasut skolah Jazz (mama kata nak belikan dia lagi sepasang, plus yang kat umah tu leh guna buat back up)
3 pasang stokin (almaklum - lelaki la katakan!)
Kaler pensel Faber Castel ok!


Totalnya....Burn la 200 jugak. huhuu...Tapi takper. He has prove to us his ability in learning. Chaiyok2! Abis part dia, CK plak rambang mata. Kata Jualan Jimat Malaysia..tapi..asal cam kering je wallet? EHheeheh...Dapat plak cerita bonus dalam bulan satu...Aiyak! Apa pasal bukan ini bulan? Bole wa sopin sampai pengsan! Ahaks!

Sempat la juga CK beli mende2 dalaman (terpengaruh yang warna warni dan material yang sangat lembut ). Sampai 4 sekali gus CK amik. Pehtu, i bought new pair of seluar putih. Meoooww! Then we all pegi makan2. Balik umah tersedar yang out of 500 i kuarkan masa morning, tinggal seratus setengah je belen? Mak aih...sakan! Nasiblah CK dah bagi kat Mama dwet untuk sewa apartment kat Cameron tuh...Takper, i know i spent my money wisely (ya ka???Hehehhe!)

3 comments:

Pink Marie said...

kiut lah budak ni. nk pasangkan ngn anak buah mek lah!

cHoco said...

suda mau masuk darjah 1 ini anaQ..

DoOrDie said...

mek - wahhhh...berbesan la kita...eh ye ke?

choco - itu la pasal...dia excited gegila

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...