Monday, December 15, 2008

.: Maafkan Saya :.

Alkisah tadi g makan2 kat Malis sana ngan family. CK rasa nak sangat makan nasi lemak tuh. Yang lain2 plak makan sate. Lepas turun dari tempat sejuk2 nih lapar plak. Nak masak2 malas dah..penat le katakan. (nanti i apdet gamba2 kat FB eh?)

Masa nak makan tuh jadilah satu kejadian... CK nyer adik ipar tengah nak menarik kerusi, kitaorang kan ramai. Dalam tarik2 kerusi tuh, sekali dia berpusing...langgar sorang pakcik. Maka terjadilah dialog begini :

Emma : Sorrylah pakcik. tak sengaja.
Pakcik :Apa nih? Tak pandang ke? Tak dengar org lalu?

Not being judgemental la kan,tapi...pakcik tuh ngan janggut yang panjang putih2...Kalau sekali imbas tgk macam warak je orang nyer. Tapi yang tak best tuh cara dia sound sistem. Dia yang berjalan, nampak budak tu terkedek2 tarik kerusi...yang pi langgar sapa suh?

So...kitaorang satu family usha2 la gak pakcik tuh. Nampak la, dia makan sefamily bersama isteri dan 3 anak lelaki. Masa nak mula makan, dia punya doa...mak aih...panjangnya. Yang best tuh, taw2 dah abis, tak dengar plak dia aminkan. Tapi takper, maybe CK kurang dengarkan. Pehtu ada dua pinggan nasi berlauk yang dia biar terdedah je. Tak ke dia rasa nasi tuh dikangkang syaitan, terbiar begitu?

Tu Emma kata, patutnya tadi bila pakcik tuh sound dia gitu...Patut2 dia kena jawab gini "Maaflah pakcik, saya nih pekak!". Sah puas hati. CK bantai gelak2 ngan Emma. Boy ngan Dekdek tak paham apa2. CK tak pasti korang akan paham tak maksud CK nih. Tapi takper, janji i paham sudah!

6 comments:

Dory said...

ish ish ish.. pakcik tu pms kot..

DoOrDie said...

yea rite!

hehehehehe...

Mademoiselle Cynicleopetra said...

pakcik tu marah pasal batal air semayang...tu pasal takleh amin...baru dia pasan air semayang dah batal di langgar tadi...hehehe jahatnya mommi

Saya, Aku dan Kamu said...

adoyaiii. tergelak baca komen momi. hahahahah

Kakak Tiri said...

I rasa I faham... tapi ta pasti la.

DoOrDie said...

harap2 la...aminnn!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...