Monday, December 01, 2008

.: Amukan Perempuan Chomey :.

Meriak sungguh tajuk entry arini. Sungguh dahsyat usaha untuk menghargai diri sediri..Hehehe..This is one way of theraphy. I believed ramai lagi yang setuju bahawasanya dengan berblog, kita bole mengurangkan rasa sakit jiwa yang melanda.

I just dun undertand why on earth people LOVES to make other people live MISERABLE. See...! Two words with different meaning tuh memang selalu dok melekat sekali. CK tak paham kenapa benda yang senang, enteng mau diribut-ributkan. Mau diporak peranda kan.

C'mon la. No need to point finger or cuba nak raise2 suara. Ni bukan pertandingan nyanyi2 ala Mesian Idol ke AF ke nak lawan forseto or soprano sapa lagi hi pitch. Study the case, find the solutions. Wouldn't that be better?

Yes, procedure is procedure. I dont want to argue on that. But hey, even rules are meant to be broken ma! Ok ok...Fokus! My point is, wat ever procedure u have, there will always room of improvement (macam tajuk citer zaman mude remaja dulu jek?). Therefore, improvise tu penting.

Kot tak improvise kalu, sampai bila pon dok kat takuk tuh. There are certain things yang kita tak nampak tapi ade mata2 lain yang nampak. Discuss. See...bincang. Apa kebaikan dan keburukan. Bukan tolak mentah2. Kot kalau dah lebih banyak buruk dari baik, layaklah kalau idea tuh direjek saja. Tapi, kot ade benefitnya...apa salahnyer mencuba?

Neway, rules ke procedure ke or watever you mite called it..Semuanya manusia punya kuasa. Kalau nak tukar tuh, bila2 masa je bole. Nak atau tak je. Can u at least, think about it? Dan bila berfikir tuh, cuba pakai akal...Jangan nak pakai kepala lutut. Bukak otak tuh sikit, bley?

2 comments:

SilverFerio said...

prosidur utk proses yang mudah2 dah la... proses yang susah2 tak yah la hew hew hew...

DoOrDie said...

taw takper...janji ada guideline dan menda tuh tak bersepah2 sini sana.

dan selagi benda tuh bole dipermudahkan, lebih baik la dari nak complicated tak tentu pasal pehtu menyusahkan sumer orang.

tol?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...