Monday, November 30, 2009

:: Hidup Dengan Lebih Sehat ::


Apa yang terjadi bila Mama anda terpengaruh dengan channel 703 - Asian Food Channel? It has now become her prime station (sebelum cK balik dan control remote la kan...). Dari Iron Chef, Nigella Bites, Saturday Cooks, Jamie Oliver, Chef In Black, Sugar...lagi apa..ha...yang rancangan cina Taste With Jason tu pun Mama tengok gak.
Mama kata dia dah ketandusan idea nak masak hari-hari. So in order to enrich her cooking skills and selection of foods, ni la caranya. Tell u what, Mama memang best! By watching those series je dia dah berjaya merealisasikan masakan2 tersebut ke atas pinggan.

Sapa yang kenyang? Kami anak beranak lah. Contoh paling dekat, kelmarin. Mama buat dinner yang mengenyangkan but still menyehatkan. Ayam bakar yang diperap ngan pelbagai jenis ramuan (belajar dari AFC), jagung rebus, salad and pie kentang. Burp!

Sesungguhnya, makanan itu membuat ku kenyang hingga pagi. Terima kasih Mama, sila buat lagi ye? Malam nanti, anakanda upah ngan avocado sedap tu lagi ya?

1 comment:

Meeraaraa :) said...

Ya , kita sangat untung :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...