Friday, October 31, 2008

.: Haluuuu - Ween :.

Ari nih last day Syawal. Kena la tunggu setahun lagi kalau nak merayakan diri.

Alhamdulillah....Tahun nih CK tak perlu ganti puasa. Apa pon..tak salah la kalau nak buat puasa sunat kan?

Kalau ikut2 kalendar kaum yang lain, ari nih merupakan sambutan hari Halloween. Trick o Threat?

CK rasa banyak je sambutan Halloween ni buat kat Mesia, speshly kat club2. Tu yang tak paham tuh. Mesia nih tak kira ape perayaan sambutannnya..pergh...Meriah aja.

Yang takde dalam list pon dan2 je nyambut bersama2. Majmuk la katakan. But i believe this celebration was not meant for a bad cause.

Yang pasti lantern sebelah nih namanya Jack-O-Lantern. Bukanla pumpkin or munchkin, ok?

Yang CK ingat satu je. Halloween ni ada kait2 ngan superstitious believe la. Kira hantu mantu segala nih. Macam orang Cina akan sambut bulan hantu, mat salleh pon gitu la juwa. Come to think of it, apa pasal la nak sambut meriah2 hantu2 nih. Dah la jiwa tak aman...siap ada festival tuh!

Kalau korang nak taw lebih lanjut pasal Halloween nih , sila lah klik kat sini. Macam2 ada...

7 comments:

Zu said...

tp heran knp halloween mesti dgn pumpkin???

DoOrDie said...

the ketua off all sayur tak silap...g ah baca link ke wiki tuh..

:P

Qaizer77 said...

kat sini kene pakai durian lerr raja buah...pumkin kat sini kecik2...

yaya|azura said...

masak lemak labu .. perghhh.. sedap siot!

Pink Marie said...

dulu2, kemahiran mengukir sayur dan buah berasal dr kepulauan british. ada sorg mamat irish bernama Stingy Jack telah memperbodohkan Setan. ada la benda dia buat. sbg balasan roh dia merayau kat bumi ni sambil bwk hollowed turnip.

skang dia dikenali sbg jack-o-lantern. ha camtu lah. turnip tu da dituka kepada labu especially US pumpkin utk kesan cahaya yg lagi cantik. hihih.

wah kat mana tah mek baca tadik :p

SilverFerio said...

yang ai tau memula dulu rock band helloween...

DoOrDie said...

u guys rawk laaa....

semput dado den baco!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...