Monday, October 13, 2008

.: It's Near :.

It just around the corner.

Yey!

What should i get myself this year?

Kalau korang nak tau (kena juga amik tahu) CK ada satu tabiat untuk menghargai hari tua CK.

Baru jela pun mula tabiat ni..few years back. Sejak merasa duit gaji sendiri. Hehehe..Apa yang CK excited sangat dan rasa happy bila dapat?

1) I love cake. I have to admit, the more rich the better. Now ada sikret resepi, it just wonderfull. Lebih2 lagi kalau cheesecake. Heaven, i tell u! Ada satu g kedai kek eskrem nama Pistachio kat Wangsa Melawati nun, memang grand rasanya. Kek ni macam wajib untuk diri sendiri setiap tahun. Sharing is loving. I beli, ramai2 kat umah tu tolong habiskan. Ok kan?

2) Last two years, CK belikan diri sendiri Polo purse. Bayangkan la..setelah bertahun2 dok pakai wallet ala2 budak skolah yang sengkek..(skrg pun taklah kaya banget!), CK belilah purse baru. Polo lagi u. Masa tu pun sale kat Jusco, rembat je la!

3) Tahun lepas, termakbul hasrat nak pakai hempon 3g. Tu la yang gagah beli N70. Banyak gak jasanya. Walalupon sebulan ke dua bulan lebih beli tup2 jatuh dah bercalor (ada kesan kes sampai hari ni) CK tetap sayang! Dah pernah kena reformat due to pemindahan virus dari "gigibiru" yang lupa di offkan. Ahaks!

4) Ada beberapa benda dalam list CK yang nak sangat CK tunaikan. Ini untuk usaha peribadi CK la kan. Maksudnya, beli pakai dwet sendiri! Kot kalau ada yang sudi nak cepatkan proses nak dapat menda-menda ni, amatlah dialu alukan! Antara barang / menda yang CK mahu untuk birthday ni (kalau boleh la..) :
a) Lappy - disebabkan PC umah ni dah macam baik demam..Mungkin lambat la kot nak dapat ni. Tapi..few offer meruntun jiwa juga.
b) Keta - ketahuilah bahawasanya, CK memang la dah ada kereta yang dibeli atas nama CK tapi...mama ngan papa kita yang guna. CK rasa mau lagi satu bijik keta yang memang mutlak bawah bidang kuasa CK.
c) Umah - Ishh...tinggi sungguh cita2! Tapi berhasrat la juwa nak beli umah. Off course la bukan cash! At least ada tempat teduh, selain umah mak ayah.
d) Bunga! Auwww....gila lah! Dah lama seh tak dapat bunga nih. Last sekali from BF yang psiko. Well, thats history. Tapi tahun nih hari kebesaran kena kat ari cuti...harapan la nak dapat bunga segala.
d) Ha..yang ni baru masuk list ni. Ada plak hamba Allah (bukan hambamaya ok!) yang nak jual Blackbery nyer dengan rege 500 sahaja. Oh no! Tergoda juwe!

Apa yang CK gembira bila terima (dari sesiapa sahaja)?
Apa-apa saja janji ikhlas untuk kita. Owhh...shweett...DIY stuff lagi i suka u! Tak kisahlah hudus ke apa. Janji u da usaha!

Chaiyok!





4 comments:

Kakak Tiri said...

Okay. Nanti I kasi plastik beg.

Ikhlas :D

DoOrDie said...

baiklah......

mekasih...

cHoco said...

omak oi wishlist dio...semugE saPo2 yang kaYo siLo lah yO meLengkaPkan wishlist akak sORang ni...

DoOrDie said...

eheheheh...

yang dalam list tu...ai cuba usahakan pagi kederat sendiri ok.

U ols kalau wishkan pon, dah cukup baik da...Doakan kesejahteraan ai...ai aminkan je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...