Monday, October 06, 2008

.: Merasa Juga Satay Itu :.

Setelah berhari2 mendelaykan diri mengidam makan sate, akhirnya...Di Hari Raya ke 3, merasalah anak beranak makan sate juwe.

Al-kisahnyar, time2 raya kat KL ni kedai makan memang banyak yang tutup. Tu je la masalahnyer, tapi takper janji trafik clear. Kot kalau susah2 makanan segera kan ada!

So, we all se family pegi la makan tossai n capatti kat brickfield nun. Tu pon lepas undian berkali2. Ada yang nak makan A&W (tp Cik Kuntum rejek) then McD (mama nyer idea, tapi rejek!). Ada gak ajak layan mee kat KLCC (kena rejek gak sebab malas nak byr parking memahal!). So...pegi la makan kat Brickfield tuh.

Dah makan, masa untuk ronda2 pon bermula. tak semena2 Cik Kuntum teringatkan sate itu. Maka..pusing je la area Keramat (teringat nak lalu depan umah arwah Nenek pon). Sekali tu, dari kejauhan nampak kipasan bara2 api dan asap kepul2. Waahhh...sate rupanya!

We all benti kat situ, makan la lagi. Come to my surprise..Dak Ewok yang makan paling banyak. The taste is good cumanya kecewa takde nasi himpit. Takper la, janji dah lepas tekak yang mengidam ini. Apa lagi eh yang kita nak makan pasni?

3 comments:

Pink Marie said...

dap nye satay..

ada sate tak nnt? ekeke

Mademoiselle Cynicleopetra said...

sate sate mommi harus carik sate...babaH!

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ahahahahhaha....

mafia - eh...bukan ko ke bawak nanti?

momi - cik kuntum dah lepas daa merasa sate

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...