Friday, October 17, 2008

.: Ah Long :.

Ni nak share cerita yang satu nih. Cik Kuntum pun dah hampir2 lupa nak sharing2.

Al kisahnya, hari Selasa yang lalu ketika asyik menunggu Papa CK datang menjemput kat LRT Wangsa Maju, jadilah satu kejadian.

Mula2 CK tengok, biasa je ..ada la budak2 muda dalam 4 orang dok isap rokok berdepus2 kat tepi jalan tu sambil dok bersandar kat tepi Kancil.

Selang 5 minit gitu, datang la satu orang mamat naik moto park sebelah Kancil tuh. So mamat yang berempat nih terus adjust posisi.

Cik Kuntum rilek gak lagi. Tup2 nampak plak Mamat yang mai naik motor tuh kelam kabut bukak wallet kuar 200 then hulur kat Mamat sebelah Kancil yang rambut kaler2 macam burung belatuk tuh. CK ingat mamat motor tuh nak beli dadah ke ape...

Dan dan ada suara...

"Banyak ni mana cukup!"

" Itu je yang ada dulu...nanti bayar lagi"

"Ko ingat senang2 macam tu? Masa pinjam tak ingat2, nak bayar liat!!!"

"Bukan liaa...."

Dushhh!!!Kena hempuk mamat motor tuh...Alahai! Cik Kuntum beralih tempat, dan lucky me Papa sampai... Isk...apa lah nasib budak tu agaknya...I think Mangkuk yang belasah budak tu Ah Long laaa..

I told Papa wat happen but he said " Jangan campo!".

Adeh...how!!!!??? Terkenang2 seh...








6 comments:

sue cipot said...

hurmmm... ksian tp entah la nk salhkan org pjam dgn ah long pon kdg xleh jugak

tgklah nk buat pjaman bank sikit punya ssh.. bkn tu je nak mntk duet kt jbtn kmsyarakat tu payah amat.. dh cm mana

DoOrDie said...

ermmm...seyes wwooo...ai ternampak2 lagi muka mamat yang kena sepuk tuh....comel sioottt..

yang tukang hentak plak..macam muka pecah umah...tp..konco2 dea, budak melayu muka pecah umah...

SilverFerio said...

itu lakonan kisah benar kut ck :-?

Saya, Aku dan Kamu said...

alamak! takot!

saya pencinta keamanan. peace!!

zool irfan said...

pinjam ngan along ni boleh buat org bunuh diri.

DoOrDie said...

iiskkk.....membunuh dibunuh...terbunuh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...