Monday, September 22, 2008

Cutie Cup


Hari ni kat tempat keje Cik Kuntum ada buat ops Cup Cakes. Abislah Cik Nad..ada pencabar baru nih! They all actually propose nak buat muffin, tapi Cik Kuntum tengok ala2 Cup Cakes je. Heheheh. Comel2 je deco nyer. Len2 dekorasi setiap satu. Lain2 orang yang buat hiasan, gitu la jadinya. Tapi, kurang2 nyer tenang mata memandang.

Deaorang buat projek nih dengan motif ingin mengutip derma bagi projek berikutnya iaitu lawatan ke Rumah Kebajikan Al-Qadeem. Konsepnyer gini :

a) Sapa yang berminat nak derma, boleh la purchase cup cake yang berharga RM 3.50 setiap satu
b) Cup cake tuh bole dibeli untuk diri sendiri ataupun di tujukan kepada sesiapa yang korang berkenan. let say from jebon to timah ke or to Cik Kuntum from Secret Admirer ke. Ahaks! Tapi buat masa ni project nih cuma berjalan di dalam premis opis ni sahaja, ok?
c) Student2 ni akan hantarkan cup cake tersebut kepada penerima yang sepatutnya.

To be honest, I dun contribute in buying the cup cakes but i got 2 from them. So sweeet! Neway, Cik Kuntum akan donate sumtin untuk kanak2 kat umah kebajikan tu nanti. Any suggestion kawan2?

5 comments:

Saya, Aku dan Kamu said...

cash wud be better. baju raya pun bisa cik kuntum

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ermmm...tol gak tu....kan kan kan?

thanks tukang bebel!

Kakak Tiri said...

I got another project in mind. Insya Allah :)

Adzra a.k.a DoOrDie said...

waaahhh...mind to share sis?

cHoco said...

wanna join u all laaa.... i suggest u give them cash...at least they can buy things that they think are important to them.. but then kalau ada baju yang masih elok (or if you're rich, give them new ones) leh gak bagi kat diorg... kawan choco orang yang berkemampuan pun hepy ble dapat baju 2nd hand akak angkat dia bg, mereka yg tak berkemampuan pasti lagi hepy...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...