Saturday, September 20, 2008

Di Balik Tirai

After berbuka tadi...(yey! dapat gak makan nasi beriyani mamak Tapah itu!) we ol sefamily decide nak g jenjalan sat.

Tak jauh sangat pon perjalanan anak beranak. Mama dah taw dah peel anak pompuan dea nih. Kot kalau keluar dinner ke ape, tup2 pastu ada je tempat yang nak dituju.

Oleh itu, ala2 separa wajiblah bagi mereka untuk mengenakan outfit yang sesuai untuk dibawa berjalan. Ye la..tak la selekeh or selebet je nanti rupa masing2 kan.

Berkunjung la ke pasaraya serbaneka yang HQ nyer kat Subang itu. Ala...Cik K4 la...tak dapek gak lagi? Carrefour la...Tak berapa ramai orang. Tapi makaih...longgokan umat yang pulun jual baju kurung...Ish ish ish..ramai benor. Tergoda juwa rasa jiwa ku ini.

Nasiblah dah pasang niat esok nak ke KL - Jln TAR pusing2 beli kain yang Cik Kuntum usha itu ari. Maka bertahan lah seketika. Tapi, yang takleh tahan, bila g Nagoya. I must get a new set of curtain for the living room! Seyes nih occay!

Jadi, Cik Kuntum and family pon tilik2 belek2 segala kain yang ada. Baik dari rege RM 3.80 semeter sampai la ke RM 22 ++ semeter. Memandangkan diding umah ni bakal dilumur dengan caler nescafe, Cik Kuntum tertarik ngan kain langsir yang kat sebelah nih ah.

Macam ala2 cocok je Cik Kuntum rasa. Mama bg approval, Dekdek pon macam soka je. Ewok...err...does his thought counts? Bole la kot...sebab dea rajin je tengok Eric nyer show dulu. Hehehe. Papa? Colour blind, so make no different!

Mesti rasa cuak kan korang? Dah lagi seminggu je nak raya, sapa la nak jahit langsir nih. Takpa...ada masa lagi. Papa Cik Kuntum adalah seorang tokang jahit. Maka, anggap je la setel kain langsir itu. Cuma Mama kata nak buat dabel rail. So nyeer, nanti mama beli another set of kain untuk inner part. Kain organza ke ape ntah. Let it be...Tak sabar rasa nak mengecat umah. Ahaks!

5 comments:

Pink Marie said...

tiap kali raya umah pon tuka baju ke??
dasat. rajin beno. isk.

Mademoiselle Cynicleopetra said...

mommi pun pandai menjahit ada certificate dalam menjahit langsir lagi...ntahlah kenapa tawun nih manjer sikit..semua malas nak bikin...hahahahahhaha...sebb semua main tempah jerr...tahun depan takleh jadi pokai...kene jahit sendiri dah...lol

yaya|azura said...

bukan ke sebutan dia adalah kar-fu?
hihihihi...

aihh cik kuntum shopping sakan, cikyaya esok eh.. karang nak pegi klcc cari hembeg.. :D

Adzra a.k.a DoOrDie said...

eheheheeh...

mafia kg - bukanla tiap2 tahun...thn lepas tak tukar ma...thn ni takkan ah umah virtual je tukar...huhuuh

momi - kalau papa kita tu...tak dapat la nak manja2 segan2 nk pegang jarum or mesin jahit tuh...kitaorg siap buat schedule untuk dea

yaya cacak - hak hak hak....bagus2 syabas! kita tacap umah lu...nnt baru tacap tuan umah!

cHoco said...

rajin itu perlu... nyeh..nyeh...nyeh... ni yg nk g raya umah sis ni... :-D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...