Friday, September 05, 2008

Durjana Sungguh Dea Itew!



Satu sms diterima berbunyi :

"Assalammualaikum. Bos saya J**. Saya nak bertanyakan mengenai caruman EPF saya yang tidak dicarumkan selama 7 bulan. Macam mana kita nak selesaikan hal ini? Kalau tidak, saya akan ambil tindakan bersama KWSP. TQ"

Jawapan ikhlas dari Cik Kuntum :

1) sy bukan boss awak

2) Awak cabut bulan 6 tanpa berikan notis yang cukup . sapa yang nak tanggung bayaran tuh?
3) atas persetujuan dengan En Nordin KWSP - cwangan Gombak, byrn telah di lunaskan untuk bulan 3 + bulan 7, untuk bulan 4 + bulan 8 akan dibyr tgh bulan 9 dans eterusnya.
4 ) Kalau rasa2 ada masalah, hubungi Boss yang sepatutnya.
5 ) Silalah ambil tindakan yang sewajarnya, kalau mahu.
6) Forwardkan sumer msg2 ketidakpuasan hati anda pada En N*****, di 012 *** ***


Pengajaran:

1) Lain kali tolong paham bahasa bila orang kata orang dah benti, bukan staff sana dah. Lebih2 lagi bila orang dah benti dulu sebelom nko cabut.
2) Time bulan puasa, tolong2lah jangan nak kemukan isu sensitif di siang hari.
3) Ko buatlah apa yang ko rasa patut, takyah nak gertak2 pukul canang. Tak makan saman dek!

p/s : Pisang tu nama mangkok tu

2 comments:

SilverFerio said...

kes saya ngan ntv7 dh lama selesai

Adzra a.k.a DoOrDie said...

cek gak yang makan ati nih....sob sob sob...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...