Sunday, September 14, 2008

From Padi-Padi With Love

Al-kisah...selamatlah akhirnya perjumpaan Cik Kuntum ngan jirans2 kampung yang lain. Ye lah..selalunya Tok Ketua je yang rajin ronda2 360 ngan beskal pink. Tak sempat nak hai2 ngan yang lain2.

Makanya, nak la Cik Kuntum share ngan kawan2 yang tak dapat nak join due to prior commitment keadaan di tapak kejadian (sebelum kamera Cik Kuntum disahkan full memori!). So, dah ada caption kat setiap gamba tuh untuk dijadikan rujukan kalian sumer.


Tok Ketua ada bitaw dea sampai seawal pukul 3 sebelom menghabiskan masa melepak kat PKNS tuh ah..Cik Kuntum plak asalnya tersalah lokasi. Tapi tak jauh naw pon, jalan kaki je sampai dah laman MBSA tuh. Cumanya, Tok lenkali buat la kat tempat yang lagi chill ni tersorok sikit tempat nyer.

Masa Kuntum sampai, tengok2 Tok tak dak lagi. Berkenalan plak ngan rombongan makcik2 yang patut hadir untuk menerima sumbangan bg golongan fakir miskin, ibu tunggal dan warga emas (Chuupp...ini nanti Kuntum bitaw on the second entry hopefully). Dok la tersadai ngan Tok Ketua dan bakal first lady for Kg Sri 360 *wink*wink*.


Dalam lebih kurang 6 lebih gitu (korang memang bajet2 tunggu time buka eh?) baru la rombongan yang lain sampai bersama AJK Huye2 Cik Yaya terchenta. So, nyer Cik Kuntum sempat la spot Cik Yaya ngan Yana, the tukang bebel itu (familiar sikit popuan ni...kot yang laki segan maaa!).


Sorry to say, the first laki yang kenal semalam is K.E. (petanda baik ke ape tuh?) Then..Kuntum decide, takper lepas buka pose je la nak kenal2 diri. (Walaupun ada mata yang mandang ala2 konpius sapa la awek nih?). Dah azan segala dan tertunai apa yang patut ditunaikan, dok la celah2 Cik Bha itu yang ropa2 nya bersekongkol dengan Mek. Waaahh, jumpa juwe ngan mafia kampung itu!


Alih2 datang la sorang g hamba Allah yang telah lama ke laut. Alhamdulillah semalam dea berjaya naik ke darat adanya. PL kembali lagi bersama kamera hebatnya. Then, Kuntum kenal ngan ikan yang boleh bernapas anpa perlu duduk dalam air si Dory. Duduk berjiran ada la Jaja, Yana ngan Maznie. (kejap panggey akak, kejap panggey nama)

Melayan la Mek dok posing ngan cup cake sambil PL snap angel sana sini sinun. Bole buat ads gitu! Then bab2 yang laki, Kuntum mintak Cik Yaya je yang brief. Tapi Cik Kuntum dapat meneka bahawasanya jiran yang dok sebelah Cik Yaya semlm tu aalah abang rambut cacak (sampai ke sudah tataw nama dea ape!).

So nyer, adalah Along (ke Ah Long?), Bukit Durjana (bak kata Dory), Che Som, Abam Zool (yang paling beso kata Cik Yaya..apekah?), Silveferio...ngan lipis (ahahhaa..bley gitu?). Kot ada nama Cik Kuntum tak mention tuh tertinggal la tu. Neway, thank you for the hospitality guys!

Oh yea, Tok sempat announce mintak alamat memasing untuk dilayangkan kad jemputan dan Cik Yaya di amanatkan untuk setup fotopages kampung. Yey! Maju selangkah lagi kitak! Hidup Kampung!

6 comments:

yaya|azura said...

huhuh.. cik kuntum, nama abam cacak tu adalah fazz... :D

tima kasih kerana cik kuntum sudi hadir bersama-sama kawan cik kuntum itu.... akhirnya dapat juwa kami beramas mesra... cuma cik kuntum terlepas sesi karaoke laaa... ahaks.

Adzra a.k.a DoOrDie said...

fazz namanya...i see...takper...after raya kita leh buat lagi gruping beramas mesra kan kan kan...

kwn kuntum yang malu2 tuh leq namanya...yang selalu muncul dalam blog cik kuntum itu...partner in crime la katankan!

SilverFerio said...

selamat berkenalan yer cik kuntum...

Adzra a.k.a DoOrDie said...

eh ehh...anome kah itu? ya, berkat selamat...

Si Tukang Karut said...

wah terharu dan sungguh jeles...tapi mok sungguh bahagia tengok gambar2 itu...

Adzra a.k.a DoOrDie said...

*wink*wink*

nanti panjang umur murah rezeki leh ah bergelek ngan momimok lak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...