Saturday, September 20, 2008

Dam Dam Dum!

Haaa!!! Mesti korang ingat Cik Kuntum nak story mory pasal mercun kan kan kan? Alaaa...ngaku je la...Hehheeh...Well..u got it wrong bebeh!

Masa Cik Kuntum balik dari opis lama tadi, dah terhidu bau butter yang mencengkam jiwa raga. Ini mesti keje Cik Ina (omak den) nih!. Sahih! Mama tengah bikin biskut dam la...


Memang ni la aktiviti Mama time2 bulan puasa. Dulu ada 2 3 jenis jugak kuih raya yang orang akan order ngan dea. Lama-lama we all mintak dea concertrate kat sejenis je. Tapi yang sejenis ni la dea cukup anti nak buat. Leceh katanya...Maw tak mau, dea turutkan juga.

Ha...ni la rupa bentuk biskut dam fofuler Mama Cik Kuntum.


Regular customer dia memang kategori tegar la kira. Tiap2 tahun ada je. Even my auntie pon request mintak dea buatkan. Walhal, resepi dah ada depan mata...tinggal nak buat je. Maybe rasa dan aura tu tak sama la kot? Lagi satu, customer2 Mama ni kagum jek tengok biskut tu belang2 gitu. Ala2 dam aji. Dari situ la dapat nama biskut dam tu i guess...Hehehehe...Cik Kuntum soka jek biskut nih tapi feveret oltime Cornflakes. Bukan jenis yang madu2 segala ni, jenis yang memang cookies main ramas2 bancuhan ngan cornflakes tu. Nyummy!

Nak menambah pelanggan baru, anak2 dea la buat marketing. Cumanya, Cik Kuntum nih tak berapa gemor nak suh orang2 beli kuih ke kain ke ape. Cuma bawak je kat opis, suh rasa. Macam kat opis lama, masa they all datang beraya baru deaorang merasa kelazatan biskut itu.


Then, next raya order pon masuk. Kira macam tu punya marketing strategy pon bole jalan gak. Ok la tu. Buat menambah tebal poket Mama dan mengisi masa lapang dea. Hehehe... Banyak dah hasil dari jualan kuih nih yang Mama manfaatkan. Dolu2, duit kuih ni Mama leh beli fridge lagi tuh. Sampai la ni we ol still pakai fridge tu, tak abis2 lagi gas dea ...ajaib!

Then..Mama beli oven. Sebab tempahan banyak. Buat tambahan beli baju raya sumer. Wahh...pk pk..kena comercial kan nih. Mana taw leh bukak ala2 sikret resepi sendirik. Pehtu suh Cik Nad supply cup cake..Ermm...idea suda mari laaa.....!!! Menarik nih...Wat say u?

2 comments:

NaD said...

owhh..buleh sajer.. dah bleh start buat proposal nihh.. huhuhu.

Kakak Tiri said...

Oooo... cam tu membuat biskut tu eh. Penah beli jer dulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...