Monday, September 01, 2008

Bajuku Tambah Lagi

Hew hew hew (Eh..mcm bunyi beaber plak!). Sempena first day puasa ni, Cik Kuntum nak mulakan cerita ngan aktiviti hari cuti. Al maklum cuti kan panjang..dari Sabtu bawak le ke Isnin. Esok, insyaallah akan mula la kerja2 seperti biasa.

Well, meh sini Cik Kuntum nak kongsi sikit kes jalan2 derma duwet (kat Jusco, Alpha Angel) yang berjalan lancar semalam. Dengan kehadiran kaum keluarga ditambah pula adanya partner in crime kita..Sukses seadanya!

Motif utama : Nak beli blazer baru sebenarnya. Dah sampai sana...Macam2 ada. Maka...item pertama yang dibeli kat JJ should be set kat bawah ni ah. Ingat tak Cik Kuntum ada post pasal kasut merah yang baru dibeli dari Vincci? So, kiranya suit nih sesuai benor le digayakan togede2.


Pusing punya pusing, nampak plak staff2 JJ ni sibuk2 put up new signage. Waaahhh!!!Merdeka Sales additional 10% lagi discount (on selected item of course!). Gagah la Cik Kuntum bukak mata besor2 usha apa yang patut. Excited seh! Tuuu diiaaaa...Cik Kuntum nampak plak baju putih ni. Ala2 santai gitu. Kalau nak taw, kita nih kurang giler baju2 kaler putih. So, decided tu buy this one.

Sempoi je kale putih tapi ade detail jahitan + manik motif bunga2. Ala2 English style la kenkonon designnyer. Ikut2 kan kain agak nipis tapi takper leh pakai ngan singlet or tube di dalam nyer. Itu hal kecik je...Jalan2 lagi...wahh...Berkenan plak ngan baju kaler ijao ni.

Simple je corak dia..Kat dada bercorak bunga bermanikkan biji2 kayu and kedut2 sikit. Maka dapat la menonjolkan bahagian tertentu. Nampak la feminin sikit. Yang ni pon ada sale juwa sama macam yang atas tadi. Semenjak dua menjak ni Cik Kuntum makin suka kaler ijao ngan merah...Supposedly Cik Kuntum ni blue type (ellow! The colour ok, not others!)

Ha...Yang kat bawah ni plak. Tak dibeli di JJ. Tapi dibeli lebih awal ketika jenjalan kat Pasar Malam. See, I can wear sumtin cheap (ye ke cheap?). Bukan apa...Cik Kuntum ni tak berapa berani nak pakai kebaya. Tak kira kebaya labuh, Nyonya atau kebaya pendek. Badan gebu Cik Kuntum ni buat rasa fobia sikit. Tu yang nak diet beriya, tapi dok tang tu juga!

So...End up beli baju kebaya pendek ni. Dengan tenunan yang ada, Cik Kuntum puas hati ngan harganya. Minor alteration telah dilakukan oleh Papa. Kasik kecik sikit baju tu baru la nampak curve sikit. Dengan datangnya Ramadhan ni, diharap agar proses menjelitakan diri yang kiut ni akan berjalan lancar.

Mega Sales berakhir hari ini. Tapi ikut info dari cashier kat JJ tu..minggu depan sale untuk raya plak start. Heheehhe (gelak jahat penuh makna!). Cik Kuntum bekenan nak beli kasut Adidas tu dari 300 ++ diskon sampai jadi 150 jerk. Or should i wait till month end? Persediaan awal untuk mendapatkan berat badan ideal la katakan...

Semua di atas dibeli tidak melebihi dari 300...Heehehe...Bijak berbelanja kah? I think so!Bwek!

2 comments:

Si Tukang Karut said...

Wow tidak melebihi 300? sungguh bijak cik kuntum berbelanja...semuanya cantik2 belaka tapi momi paling suka kebaya tu...teruja...teruja sungguh

Adzra a.k.a DoOrDie said...

heheheh...apo nak dikato...kene polo gak belanjawan kalau tak mau kena sawan!

hheheheee....kebaya pendek itu terang sungguh kalernyer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...