Saturday, September 20, 2008

Nasi Lemak Buah Bidara

Burrrppp...Alhamdulillah... Kenyang dah rasa perut ku ini. U know wat? Petang tadi masa berbuka mama dah buat Asam Laksa (Laksa Utara la maknanya tu) untuk santapan sumer. The bad thing is, I dun like laksa utara. Kalau makan pon, Laksa Johor. Sebab pakai spegethi ngan kuah ala2 kari gitu.

Makanya, I ate only Cheezel ...yes, Cheezel...Junk food yang dalam peket biru itu bersama2 dengan air sirap bandung. Hew hew hew...Pehtu...padam! Cik Kuntum terlelap kat sofa. Alih2 dalam kol 12.00 a.m gitu Mama kejut suh tido kat bilik.


Mulalah perot rasa lapar. Initially I wanted to have Nasi Lemak Malis kat Taman Bunga Raya nun. Sms la dua tiga orang yang ada kat daerah berdekatan, nak suh teman makan. Sekor pon tak menjawab.

End up, I drove to get my Nasik Lemak sorang2. pergh! Bila sampai kat sana, punyalah ramai umat, kalah waktu malam hari2 biasa. Ada yang datang ngan partner wink*wink*, ada juga yang bekeluarga.

Beratur panjang2 last2 sampai la turn Cik Kuntum. Order kita? Nasik lemak tambah telur mata up lagi ngan ayam goreng. Balik umah terus je Cik Kuntum baham segala sambil nengok Miami Ink kat astro. In other way, i dun need to sahur today. By the time Cik Kuntum taip ni, Mama pon dah bangun sahur. Takper la, layan je laaa..

p/s : Sapa2 rasa nak bersahur kat Malis, Taman Bunga Raya (near TAR College tu), ia dibuka sehingga pukul 4 pagi setiap hari dan tutup hari Sabtu.

5 comments:

SilverFerio said...

tadi saya berbuka mkn nasi lemak lauk ayam kg goreng panas...

Kakak Tiri said...

Sedap sangat ke Nasi Lemak Malis tu? Bamin makan kat sana la hari tu. Katanya biasa ajer. Sedap lagi Nasi Lemak Antarabangsa.

Pink Marie said...

skang kul 11 pagi..

hhmm sedap la pulok!!

zool irfan said...

nyum nyum.. i suka telur dadar

Adzra a.k.a DoOrDie said...

anome - waaahhh...ala2 sama jek kita nih ehh? *wink*wink*

kak tiri - i dun like nasi lemak antarabangsa...tapi my fren suka...stended la tu yong tekak orang kan lain2..nyeh nyeh nyeh

mafia - aiihh??? dah lapar da ke? sabor mek sabo...

abam zool - suke ehh....? nih kena tambah caption baru dalam FB nih...patut kentot busuk! mentekedarah telor rupanya!!!hew hew hew..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...