Monday, July 07, 2008

Snap!


Snip snap zaass! Hehhehe....Ada ke bunyi cenggtu time potong rambut? Runut bunyik yang melampau tuh! Ahaks! Tercapai juwe hasrat Cik Kuntum nak potong rambut. Mula2 ada la juga halangan...1st g bawak dak Ewok potong rambut kat anney biasa tu..Dah setel part Ewok..kiteorg buat rombongan Cik Kiah g A Cut @ Melawati...Pergh...ramai plak orang. Full house i tell u! Rasa macam nak terbatal dah hasrat...Tiba2 Ting! G Wangsa Maju la..ada sebijik g A Cut kat sana..Maka perjalanan pon diteruskan.

Sampai2 kat sana, tengok leng chai tu (memang leng occay!) tengah rilek2 je disamping aksi bosan assistant dea yang plus size tu. Maka, Cik Kuntum pon tegur2 mesra suh dea potong rambut Dek Dek dulu...Then ada customer lain masuk..tapi member tuh nak cuci rambut treatment segala..Lantaklah! Yang Cik Kuntum nampak ada 30% diskaun seh! Ini sudah bagus! Abis Dek Dek, turn Cik Kuntum plak menyerah kepala. Komen pertama "Rambut u nih lurus n halus sangat". Ambik ko! Sebab tu la Cik Kuntum tak minat nak perm segala. Tak kose. Orang lain berhabis2 nak straightened bagai, takkan la i nak kasik kembang2 tak tentu. But I always remember Ma told me once, lagi halus rambut orang tu..maka lagi degil la dea. Camno tuh?

Sambil potong rambut, sambil nyembang ngan Alan si tukang gunting rambut. Itu apek datang dali Kepong. Suda 6 tahun potong lambut. Dulu kulsus 8 bulan ma total lapan libu saja. Sikalang kulsus manyak mahai ma! kui kui kui...layan gak mamat nih. Nasib ko ensem! Tapi bagusnya dea nih, selagi dea tak puas hati, dea akan dok belek2 bagai nak rak. Once dea ok, baru dea kata setel.Yang buat Cik Kuntum syok, time bayar la...Patut2 kena RM70 tapi...discount punya pasal...RM49 je dua kepala! Chaiyok2!Kira berbaloi la tuh...Rambut Dek Dek ngan Cik Kuntum masing2 cecah pinggang...La nih tinggal paras bahu...Huhu...Still menten chomey ok!Kwang kwang kwang!

p/s : Ada harapan buat edisi ulang tayang pas nih!Leq! Ko bila lagi?

2 comments:

Si Tukang Karut said...

waduh sama gan rambut momi lah adzra...rambut momi baby hair...halus straight tapi boal perm mmg degil lerr...sekejap jerr dah lurus...tapi takpe momi pun tak suka kembang2 sgt oklah..ada wave gelombang-gelombang gitu...hahahahaha

Adzra a.k.a DoOrDie said...

lambut kite suda shoulder length la momi...huuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...