Tuesday, July 15, 2008

Brapa Kali Nak Cakap!

"Adik, brapa kali Mama cakap jangan main komputer lepas pukul 11?".

"Tak cukup2 ke jumpa kawan2 kat skolah, nak melayan internet pulak!".

"Kalau tak tidur sampai pukul 1 pagi mengadap buku intergrasi takper jugak. Ini tak, frenster la itu la ini la!!!".

"Lagi skali Mama nampak ko main komputer lepas pukul 11, siapla ko ngan kawan2 ko!!!".

And more...and more....

More.......

Teruk sangat ke kalau duduk menghadap komputer ni? Salah ke kalau ada akaun untuk frenster, Muka Buku segala?Usia tak sesuai? Pendedahan terlalu awal?

C'mon! Komputer ngan internet tu dah jadi macam isi ngan kuku, lauk dengan garam (eh, relevan ke?). Kalau setakat nak siapkan report, menggodam MS Excel, Word...takla menarik minat sangat. Sekarang nih, instead of tergedik2 cari buku kat library, all info kita leh dapat in advance. Dengan sekali klik je (or beberapa ketukan kat papan kekunci tuh sebab nak taip carian kita, before one click on your mouse). Adakah orang2 yang online malam2 or lewat pagi tuh jahat2 belaka. Most of them maybe, but not all. Orang2 yang kerja shift tu, malam la masa online nyer, siang membuta.

Build up your own page @ Ruang Saya (MySpace) will do harm to u? I doubt that. Penyalahgunaan komputer tu yang salah. Totally wrong! Just like makan ubat. Kalau berlebihan, dan campur benda2 lain...Off course hasilnya lain. Macam tu jugak la dengan komputer ni. Kalau menggatal tengok Porno, menda mengarut memang la silap. Tapi ada jugak yang kata OK, daripada deaorang dok praktik menda yang bukan2 tanpa mengira sesiapa pon..Baikla deaorang tu tengok je kat skrin sambil melayan perasaan. Cik Kuntum tak suruh, tak halang ok!

Takut rosak binasa? Kena la berjaga2. Asyik berkeras je, apa cerita. Nanti sendiri merana. Pepehal...tepuk dada, tanya selera. Or bak kata Nabil "Lu pikir la sendiri!"


1 comment:

neo said...

tak rosak cik adik..huhuuu cume melalaikan kiter jerkk setuju tak???setuju je la..huhuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...