Sunday, July 27, 2008

Bakar Jangan Tak Bakar

Just the other nite we (as in the whole family including the newly wed and off course mak pak tiri kita) bersama2 melantak BBQ. Well, i have this thing on my mind since 2 weeks ago but due to lack of time then my bro plak tak dapt cuti n etc etc...kena la postpone je. Tup2 masa balik keje Cik Kuntum dapat text from Mama saying "Malam ni ada BBQ kat umah". Yey! Apa yang dibakar? Basically ayam la kan..itu main la kira.Pastu Abah plak kata tak cukup so they went off to pasar malam and end up buying ikan pari, udang... was there kerang tak eh..Cant recall..Cik Kuntum ni klau seafood2 nih lemah sikit, kalau Sue Siput ok! ahahah!(Ampun Sue! Jangan hangin lak kat Cik Kuntum!). Thenn, ada la coleslaw yang semangkuk banyaknya dan juga fries. Dalam banyak2 tuh Cik Kuntum rasa macam tak lengkap je set BBQ itu. Maka satu panggilan telah dibuat dan dalam masa 20 minit piza hut combo pon sampai dengan jayanya. Alaa..bukan nak sangat pon pizza tu, nak garlic bread tuh je. Memang la bole buat, sapu, bakar sendiri..tapi dah barang2 nyer takde..baik order je. Tol? Ha...meh bagi tunjuk sikit gamba2 yang ada ok?


Ni calon2 tukang bakar yang merangkap Chef sekali. Dalam2 nak test dah masak ke belom hasil pembakaran deaorang tu, kenalah ngap2 dulu...Nasib still ada belen ...Hhehe


Ha..Yang ni produk utama hasil pembakaran terbuka. Cik Ciken yang telah dimarinated. For the record, tangan tu bukan tangan Cik Kuntum occay? Tu tangan adik ipar kite. Notice kat sebelah tu ade semangkuk coleslaw yang nyaman sekali...Sendiri bikin taw! Yang belah ujung sikit tuh fries yang sebenarnya ubi kayu...percaya tak? Ahaks!

Tu dia para2 sakura!Hangat membara lagi api tu kan? Yang jadi mangsa ialah ikan pari ngan udang2 yang bertukar kaler kemerah merahan gitu. Gaul sekali ngan bahan perap ayam tu, rasanya jadi ala2 pedas masin gitu. Waahhh..masih terasa kemanisan udang tersebut.

Gotcha! Yang tu pinggang eh silap pinggan Cik Kuntum! Ape yang ada eh? Errm...piza hutt (sebab Cik Kuntum yang order..tak bai bazir!) then garlic bread..ni penting untuk disatukan bersama2 coleslaw yang menggunung tu...Then ayam, bahagian dada (itu suda mesti) dan tak lupa juwe udang untuk memaniskan acara. Nyummy!!!!Bon Apetite!

4 comments:

Peraih udang dari Zimbabwe said...

Ada udang tu, hu hu hu...

Adzra a.k.a DoOrDie said...

aiseh...kot2 kalau terkaut lebih hasil tangkapan tu..kire halal je la eh?

~ beaber ~ said...

huhuhuhhu la juwerrr ....

towke udang dah sound dah tue
huhuuhhu

Adzra a.k.a DoOrDie said...

tuh ah tu...seram cik kuntum...al maklum...lesen tangkap udang dah expired!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...