Wednesday, July 30, 2008

LRT Lagik!



LRT 1

Ini kisah zaman jahil Cik Kuntum la dulu2. Bukannya apa, penat sehari suntuk berjalan ke sana sini menyelesaikan tugasan..Cik Kuntum pon naik la LRT mahu pulang ke pangkal jalan. Dalam pada tu, sempat la jugak Cik Kuntum tapaw McD. Dek kerana lapar, ditambah pulak bau kentang goreng yang sangat menusuk kalbu itu..Cik Kuntum pon open table dalam LRT.

Mulakan dengan Bismillah...pehtu ngap satu...kunyah perlahan2 dengan penuh nikmat..Dan..mulakan operasi membaham kentang kedua..ketiga...dan seterusnya...Hew hew hew...Tiba-tida dari suatu sudut terdengar lontaran vokal lelaki yang amat kuat "Dalam LRT tak boleh makan! Tak tahu ke? Tak nampak tu?". Sambil ujung hari pakcik itu menuding ke arah gamba makanan berpalang itu. Adeeehhh..malu nye Cik Kuntum. Rasa nak terjun kuar LRT je. Orang lain pon terkejut, tapi pakat sengeh2 kambing je. Maka...berkubur la hasrat nk abiskan kentang tu. Tahan je la bunyik2 cacing kelaparan dalam usus2 Cik Kuntum.Nasib2...



LRT 2

Tadi, Cik Kuntum pulang dari kerja dengan menaiki LRT jua. Atas dasar berjanji dengan Leq terchenta, maka Cik Kuntum terpaksa turun di KLCC adanya. Elok dari Pasar Seni memulakan perjalanan...Sampai ke stesen Masjid Jamek. Naiklah satu kapel Melayu rupa parasnya. Awek betudung, balak berambut cacak ala pak landak gayanya. Pergh!!! Balun makan kepok lekor tuh! Yang tak bole blah tu...siap main suap2!

Ini memang buat Cik Kuntum hangin. Terkenang peristiwa lama la plak (sebab tuh cita kat part atas tadi!hehehe!). Wahhh...kemain g...aku gigit, kau gigit.Aku suap, kau nganga. Romantika di Tampoi la sangat kononnya. Ting tong...Dang Wangi...Ermm..Cik Kuntum perasan ramai buat muka tak puas hati. Tapi takde sapa pon sampai hati nak sound merpati dua sejoli, takut2 kena sawan nanti.Ting tong...lagi sekali..Kampung Baru..Aksi2 manja itu masih lagi berterusan. Tak kose aku nak nengok lagi dah. Jap g Cik Kuntum nak turun, mesti nak kena sound speaker pecah jugak budak dua ekor nih.

Ting tong...KLCC. Dalam2 usaha nak keluar tu. Cik Kuntum sound dengan system whoofer "Eh, korang kalau nak bercinta pon tengok tempat la. Takat dalam LRT ni tak payah la. Tak nampak ke tanda tak boleh makan dalam LRT tuh? Ke buat2 tak nampak?". Pehtu Cik Kuntum blah meninggalkan dua makhluk terpinga2. Konpius agaknya. Otak tak dapat berfungsi bila tiba2 kena tamparan bahasa tahap dewata raya. Puas hati Cik Kuntum!

p/s : agaknya...dea ingat takleh minum air ngan makan beger je kot dalam LRT?


5 comments:

Si Tukang Karut said...

uwakakakakakakkakakaka gelihati mommi baca entry Doodie lah....mommie pun pernah kena sergah dengan apek sebb mommi minum air 100plus nak hilang kan mabuk...terkejut berok terus hilang migraine...mommi sengeh jerr...yelah orang tua...takpe LOL

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ehehehhe....memang rasa malu tahap gaban dah masa tu...orang sume berpaling tgk muke cek. Ape kes!

Pehtu insafla..tk makan dah..hatta gula2 sekalipun..ehehhe...

Gee said...

hahahah tergelak jugak.. tpkan.. kalau dia nak boh gambw segala tok nenek makanan.. mau abis penuh dinding LRT tu ngan gmbr makanan jer.. maklumlah org2 Mesia kan suka makan mcm2 benda.. huhuhuh

Adzra a.k.a DoOrDie said...

eehehheh....kalau dah buh sumer gamba makanan...dan ade g mangkuk2 tak paham2....tak taw nk kata ape dah!

rozie said...

kuang kuang kuang... keh2... aku tergelak sensorang... part 1 is the best.. hubby aku pon pelik aku dok sengih2 depan screen ni...sure ko pon x brani nak sound kapel tu awal-awal kan... sbb nanti kapel tu kata... ' elehh, akak ni yang dulu kena sound makan mcD ari tu kann...' ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...