Tuesday, July 29, 2008

Nama2 Manja!

Time2 malam ni tiba2 lak Cik Kuntum teringat zaman2 skolah dulu. Memang betullah orang2 tua kata, seronok zaman sekolah ni lain. Thrill beb! Time2 nak belajar2 jadi nakal la katakan. Walaupun Cik Kuntum nih pengawas, perangai ada la iras2 pengganas! Tapi alhamdulillah, keganasan tu dapat la disalurkan ke arah kebaikan. Siap jadi komander pasukan "Gerak Khas" masa kat UiTM. Elllowww...!!! Bukan gerak2 gerak khas abang usop selam tu occay!

Neway, time2 skolah / belajar dulu tuh mesti ada nama2 manja yang sentiasa jadi ingatan kengkorang. I have a few la jugak. Not mentioning those sayang, manja, baby yang my pet sis, pet bro (i femes ok!) bagi kat Cik Kuntum..Ada la few names yang ada history. Antara calon2 nya:

1) Blue Baboon


Diberi Oleh : Azman KP (Ketua Pengganas) a.k.a Abuya
Sebab : Cik Kuntum ni kuat melawan.Mulut bising semendang. There's one day bergasak ngan Azman n Vish tak silap. Tiba2 dea hangen, panggil Cik Kuntum gitu. My reply "At least blue baboon tu sumtin special. Rather than u, the baboon himself". Ahahahah...Kijam2.

2) Apple


Diberi Oleh : Fahmi Sawi
Sebab : There are periods yang geng2 kitaorg ni dok panggey2 nama buah, sayur2 ikut fizikal masing2 la. Macam Fahmi kitaorang panggil Sawi sebab dea tinggi kurus, tapi layu je apart of surname dea dekat2 je bunyik ngan sawi tuh! Ayu dapat nama Anggur sebab dea pakai baju purple due to PRS (Pembimbing Rakan Sebaya - more to Pemusnah Rakan Semua jek!) uniform colour. Sawi panggey Cik Kuntum Apple...dea kata due to size of my body part...I wonder which one...*wink*wink*

3) Bantal
Diberi Oleh : Dani Carebear
Sebab : Cik Kuntum ni pipi tembam dan gebu. Eleh, dea jeles je sebenarnya tu. Dia tuh bantal gak tapi versi laki2. So nak sedapkan ati, panggey je la carebear. Dan nicknames nih tak ramai orang taw. Kira sekret2 me n Dani je la.Poyo!

4) Bobot
Diberi Oleh : Mangkuk2 senior 5H
Sebab : Korang penah baca tak Ujang dulu? Ada satu watak kartun nama Bobot. Bobot ni chubby, chomot, kelakar tapi garang. So, senior2 Cik Kuntum rasa itu la nama yang sesuai nak describe Cik Kuntum. Kira femes la jugak, masuk magazine wat!

5) Mafia
Diberi Oleh : Sendiri taruk sebab terpengaruh ngan Leen Budak Mafia - kartun lagik! So bila tiap kali sign tuh ada satu logo/trademark la konon2 ye. Tulis Adzra da' Mafia. Alahai...lawaks!

6) Doordie
Diberi Oleh : Sendiri jugak tabuh. Orang2 rapat memang tahu la signature name ni. It was suppose to be pronounce as "Do Or Die" - Hidup atau Mati. Tapi ramai pulun baca Dodi! Ellow, I bukan arwah Ex bf Diana ok! Membawa seribu makna dan nama ni start guna bile berjinak2 ngan internet.IRC zaman webnet, DALnet...Tua dah kite ni eh?

7) Cik Kuntum
Diberi Oleh : Ntah. Sumtin happen @ Ofis and i kinda like the nick. Belasah je pakai. Personal note i rasa nick tu macam potray gal yang malu2 meow tapi mau...Mau Ape? Mau bikin gegar laaa! Heheheh...

8) Mok
Diberi Oleh : Geng Gagak Hitam nyer seketeri - Cik Tot. Pasal ape eh? Saiz does matter! Ahahahahha!

p/s : Korang lak camne?


3 comments:

Gee said...

hahahhahahah tergelak2 baca.. so cute :)

Adzra a.k.a DoOrDie said...

ehehheh.....tuh ah..antara nama2 manja Cik Kuntum...so bile jumpa set2 tertentu nama panggilan pon akan berubah2...auwww....secret identity kengkonon!

james said...

9. wifey - by jamal nasir ... meant for wife to be... last last makan ubi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...