Wednesday, July 16, 2008

PS, I Love You

"Holly couldn’t live without her husband Gerry, until the day she had to. They were the kind of young couple who could finish each other’s sentences. When Gerry succumbs to a terminal illness and dies, 30-year-old Holly is set adrift, unable to pick up the pieces. But with the help of a series of letters her husband left her before he died and a little nudging from an eccentric assortment of family and friends, she learns to laugh, overcome her fears, and discover a world she never knew existed."

Jujurnya, Cik Kuntum jatuh cinta pandang pertama dengan novel tulisan Cecilia Ahern - daughter of Ireland's PM. If I'm not mistaken, she's the one yang tied knot with Westlife's hunk tu Nicky or sometin. First, pasal cover buku. 2nd - jalan cerita yang nampak simple tapi bermakna dan hati rasa WAJIB untuk membelinya.Hehehe..(Excuse.....excuse)

All this while, I've been seing/hearing Mem Alunyah dok promo muvie yang diadaptasi dari novel ni. Insyaallah, nanti Cik Kuntum carik jugak DVD cita ni. Neway, Hillary Swank it in..Wat more could u ask for. Tulisan yang sangat mengujakan untuk kita terus membaca dari satu lembaran ke lembaran seterusnya. Off course, penghayatan memang penting tapi the author has done such a great job to get you thru the whole process. I dun read alot but at least this has made my purchase worth. Mind you, Kinokuniya ada discount for 20% up till August so better grab something good to read.

Cik Kuntum dan usha2 dah masa g jenguk kat Borders ari tuh. A few more novel wont harm kan? Tapi seyes, takmau beli kat Borders itu. Mahal ringgitnya! Dan alang Kinokuniya ada jualan murah (hhuhu...promo lagi nih) baiklah Cik Kuntum salurkan ke sana je ada betol ka? 2 buku yang Cik Kuntum buh gamba nih adalah next in line. Maknanya, ada peluang cerah untuk mengakhiri kitaran hidup atas shelves dan pulang menemani malam dan siang Cik Kuntum. Hows dat sounds?












3 comments:

fizzzy Ian said...

PS I Love you paling best!
If You Could See Me Now pun okey.
A Place Called Here, just average. Sama juga dgn Thanks For The Memories.

I have all her books accept When Rainbows End (jalan ceritanya macam chatting/sms. pelik rasanya.

Fz suggest kalau nak cerita yg berbeda bacalah Thousand Splendid Sun atau Angel and Demon.

Alamak panjang lak komen, editlah mana yg patut Cik Adzra.

Adzra a.k.a DoOrDie said...

Wow Wieee Junior Juice!

Thanks Fz! Kemaruk buku la skrg...Sophie Kinsela pon cam besh je...kan kan kan?

fizzzy Ian said...

lufer pulak nak beritahu, u can get cheap new book di malaysia ebay. i can give u the link dan seller yg fz selalu purchase buku darinya.

beza banyak, kalau di book shop, kalau sale 20% off kan. tp price range di ebay dr RM10 - RM19.9 sj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...