Thursday, November 13, 2008

.: Harapkan Hensem Tapi... :.

Geez...CK rasa pihak2 berwajib nih memang wajib berbuat sesuatu dengan pengangkutan awam yang ada dalam negara kita. Sounds like politician plak ari nih..Hehehe...

Seyes guys, Ck bukanlah takmau drive tapi...Jamming the nation la yang menyusahkan. So i opt for public transport. Naiklah LRT. Walaupun bersesak tappi takper, sesekali cuti mata tengok Abam Tren..tenang je rasa. Aiyak! tersasar plak hala tuju cerita nih..

Sebenarnya CK nak luah perasaan pasal sorang mamat n sorang auntie dalam LRT this morning. Meh cita pasal mamat tuh dulu. Ok la, kategori kacak la juwa. But then...Mamat nih naik masa kat Wangsa Maju. Masa naik pon dah kecoh dia sound2 "Masuklah dalam sikit! Orang lain pon nak pergi keje!". Baeeek punya sound.

From Wangsa Maju tren pon benti kat Setiawangsa. Ada sorang akak nak menyelit..takdelah besar pon badan akak tu. Akak tuh cuba sedaya upaya. Sekali mamat tuh jerit "Keluarlah! Tak muat dahhh! Apalah!!!".

Seraya dengan itu, sorang lagi Ahso ketuk paler akak tuh dan kata "Suda tak muat la...Keluar la. Olang lain pon mau pigi keje. Jangan bagi kita lambat la!". Akak tuh macam dah nangis bila kena tolak2 kuar. Pintu tren pon tutup...Mamat ngan Ahso tu still pokpek ngumpat pasal akak tuh.

From Setiawangsa, tren gerak ke Jelatek. Tiba2 "Tolong tepi sikit boleh? Nak lalu nih!". Suara mamat tuh berkumandang. Siooll!!!! Apalah salahnya kalau dia biar je akak tadi tuh naik tren? Dia pon dah nak turun. Sesak2 pon satu stesen je. Apalah sengal punya jantan!

Orang lain pakat tengok sesama sendiri sambil gegeleng. Dah la melayu sama melayu tapi kayu! Sampai biarkan akak tuh kena ketok ngan bangsa lain. Maybe la Ahso tuh tak sengaja tapi...kenapa jadi gitu? Sebab mangkuk tuh (si jantan pailang tuh - lama tak pakai word nih) bodo sombong dan buta hati.

Darn! Screw him! Kalau CK jadi akak tuh, abis CK doakan biar mamat tuh jatuh tangga ke...kena hempat lemari ke...Baru dea rasa!


11 comments:

sue cipot said...

hahaha kalo cik kuntum doa je ek?
kalo sue sblom kuar tu aku sepak dulu kaki dia, xpon tumbuk perut dia.. haha lpas tu kan pintu tren dh tutup.. apa dia leh buat? aku jelir lah kat dia...bluekkkkkkkkkkk pdan muka!!!

Kakak Tiri said...

Kesiannya kat kakak tu.

Cik, I tengah fikir... lemari yang nak hempap dia tu... lemari file kat opis ke... lemari baju kat rumah?

NaD said...

i rasa lemari kabinet tv kat umah lah.. biar dengan tv2 skali hempap dia.

DoOrDie said...

Ermmm....

Sue - ko memang kijam...sangat kijam...

Mem - Kalau boleh biar lemari / kabinet besi yang MOEM buat...tobat memang berat!

Nad - TV hempap tuh ...sonok gak idea tu...bia calar balar kena kaca segala. Baru dia rasa...Sesungguhnya konsep mendera ni lepas sonok dari tamatkan terus riwayat dia!

Dory said...

dunia duniaa.. dunia ini penoh pancaroba.. lalallala.. oppss.. ternyanyi lak..

org xde sivic memang camtu.. rosak akhlak lah!

DoOrDie said...

perghh...edisi karok menaip dory si pari2

Qaizer77 said...

amboi evilnye..biar muke x encem tapi hati mau encem...patut tembak jer dgn air soft gun huhuhu...

DoOrDie said...

ha ha haaaa...mmg patut!

Mira a.k.a Toti said...

isk...mmh kijam mamat tu..harap muka jek.. sib abik aku takde dlm tu klu ade mau aku sodok "anu" dea ngan payung...biar pdn muka dea!!! takpon terbaik sekali...time2 pintu nk tertutup jek terus tolak dea lagik besh!..pehtu buat2 cam terkejut..."eh sorry tak sengaja TERTOLAK la plak?" bg org2 dlm LRT tu tak anggap cam aku saje je nk tolak dea...hu hu hu hu

DoOrDie said...

ko ni semenjak dua menjak nih..ganas jek tot?

kira bila dapat lesen tuh macam dpt lesen utk sumer la nih? leh soka2 belasah orang?
hheeheh

Mira a.k.a Toti said...

he he he....saje je nk ganas2 sbb dea jahat maa... tul tak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...