Tuesday, November 11, 2008

.: Anger Management Lesson :.

Meh sini Ck nak bitaw kawan2 sekampung (yang bukan sekampung, bole baca je sambil lalu ok?)...

Maka mahu dijadikan kisahnya, berlakulah serangan oleh si Tepung Gomak (yang tidak diundang) ke lokasi mencari rezeki sang puteri. Serangan yang kononnya atas alasan peribadi itu telah menyaksikan pertembungan mata 4 pasang semuanya. Dua dara, sorang mak dara (si pembawa onar) dan juga saorang lelaki ketua puak gamaknya.

Berlakulah dialog yang berkisar seperti di bawah ini adanya:

TTU : I nak u taw i have open file! (merujuk pada perihal berjumpa lawyer kerana mahu menyaman sang puteri gamaknya atas sebab entry dahulu kala)

Put3 : I shall not respond to you then. (Jawapan ikhlas dengan air muka yang cukup tenang)

TTU : U jangan nak kurang hajar yer? (Jeritan batin sudah kedengaran). Budak baru kerja 3 4 5 bulan. Baru lepas grad nak berlagak!!! (terima kasihlah kerana sangka Put3 masih muda remaja lagi!)

TTU : Both of you really made a big mistake. Lain kali, kalau nak gaduh find sumone within ur league. I nih far off better taw. Tiap2 sem i dapat 4 flat. I nih dah sama baya like ur mother u know!

Put3 : Then what are doing here?

TTU : Kurang hajar!!!! (Sambil tuding2 jari...) Orang macam ni u nak simpan dalam industri? Didnt respect her boss!!!! (tuding jari lagi...)I nak tengok, after this u masih kerja kat sini atau tak. Baru u taw tempat you kat mana nanti!

Put3 : Takper la puan...rezeki saya bukan di tangan cik puan.

TTU : Berlagak!!!!!!!!!!!!(jerit lagi!) I am professional. Apa i cakap, i buat! I kata saman, u tunggu je surat!!!!!! Now u tell me, how are u going to respond to me!?

Put3 : I dun have to. Lets the lawyer do the talking.

TTU : Mulut tempayan! Kurang hajar!!!! (Sambil cuba nak tuing2 muka put3 namun tak berjaya sebab ketua puak tolong cover. Put3 duduk rilek saja)

KP : I think u better leave.

Guys, u tell me...how professional is the professional? Orang tenang2 je menjawab soklan pon dia kelam kabut hangen2. Basic principle, kalau dah kata open file dan kot ye ada kes...Buat apa nak personal respond kat certain individu kan? Apeda....

Ketua Puak pon kata " Good job. I think she just want to scare u off. Lucky we dun loose our temper. But she's emotional".

" I know".

Kot kalau kena ko tuing semalam, kes polis la gamaknya. Saksi ada. Jangan nak cuba2.

p/s : TTU - Tetamu Tak Undang
Put3 - Mangsa yang rilek
KP - Ketua Puak



16 comments:

Zu said...

CK kisah benar ekk??

DoOrDie said...

tawu takper....

Xman said...

hellloooo world

DoOrDie said...

hello .....

Saya, Aku dan Kamu said...

sapa yg kononnya pro skrg ni. dia pro bab2 melenting la tu.

DoOrDie said...

yana, u r superb laaa!!!

Dory said...

cam budak2... org camni makin di layan makin menjadi2.. biarkan luncai terjun bersame labu2 nye..

DoOrDie said...

betol u....dengan mata merah2 menahan marah...

orang lain kool as ice je... nak suh orang sama melantun2 ngan dia...apalah nasib...

sian si luncai

Mademoiselle Cynicleopetra said...

kasi dia cool down sikit..belikan dia mekap...pasti ok...hehehehhe ooopssss!

DoOrDie said...

euuuwww...tk kose ah mami oiii....

Qaizer77 said...

syabas inspector saab syabas...

Qaizer77 said...

die saman u saman die balik ramai saksi hehehe...

DoOrDie said...

malas la nak saman2 nih....terusan wan mat saman pon i tak sampai lagi...huhuhu!

Mira a.k.a Toti said...

ngok ngek nyer pompuan...!!! nape la aku takde di tmpt kejadian leh join...jadik "org touch up"...
aku nk ckp: round 1...time off. U... Jgn jerit kuat sgt... make up U dh cair tau!...huhuhu

Kakak Tiri said...

Aiyooo... pegi opis orang pula nak serang-menyerang. Kot yer dah open file, yo je le opis boy loyer yang datang antor perutusan.

Betul kate Mommi. Kawan I jual Kayla. Bagus tuk muka. I juai Avon jer.

DoOrDie said...

toti - ko kalau jadi gadis litar baggus...skirt belah sampai ke pinggang! ahahaha

mem - sekrg nih ramai orang pakai MAC daa...ahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...