Tuesday, November 04, 2008

.: bAtOk :.

Demam dah ilang...pening pon dah ilang...cuma loya jek...Ellow eloow! Bukan pasal perot nih ada makhluk lain ok (selain dari bahan buangan dan angin serta lemak)...

Masalahnya, bila loya...lendir...kene la makan menda masam..untuk hilangkan rasa mual2 tuh. But, bila buat gitu, mula la tekak jadi kering dah gatai. Hasilnya? Batok! Adoyaaaiii Cik Jah oiii! Kalau dah start batok plak..Kenot stop2 oredi. Watla!


Pagi nih je CK kene kemam gegula Woods Peppermint tu 2 3 biji. In order takmau kasik batok. Ada la juga terbatuk (ter taw..tak sengaja!) 2 3 4 5 kali...Apa nak buat...dah gatai tekak. Ni la problemnyer. Bila naik LRT time ramai2 orang, so nyer...sesak napas..Maka, BATOK lagi kuat. Ish...sungguh sedeh!

Kawan2, akak abam...camno nak kasik baik?

3 comments:

Zu said...

kalau aku ambil sesudu madu(yg asli ok)than perah skit ngan limau nipis than telan esok2 insyallah ok tp make sure air masak kena minum lebih lerrr....

kalau tak mo susah2 mkn lah ubt batuk cap ibu dan anak hehehhe...

cepat2 sembuh ok;D

aku la ros said...

ksrg ni i batuk2 gatal la.. mcm mana tu?..

DoOrDie said...

limau n madu....ermmm...kene terai ni....

roz...ko batok gatai ke, memang gatai?

eehehheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...