Thursday, November 27, 2008

.: Kari Kepala Ikan Lagi? :.

Ha! Nilah aktiviti masa hari pertama gaji kuar. Berapa hari bulan eh...25? ke 26? Memang ala2 tradisi opis nih, bila gaji je manager2 buat amal jariah, belanja anak2 buah. Oh, i like the concept! But still la, pilihan tempat tuh depend kat manager itu sendiri.


Dan kali nih En. Eddee ngan bek hati nyer menaja makan tengahari kiteorang berenam (termasuk dirinya sendiri). Makan di mana? Kat Restoran Kari Kepala Ikan (apa ntah namanya) yang kat sebelah opis Tok Ketua. (Oooppss...sorry la Tok, tak jemput join sekali! kalau dwet CK , i ok je!)


Bila makan kari kepala ikan ni, orang kata baik pakai tangan. Kot pakat sudu, tak feel! Tak mamak la kan? HEheheh...Kitaorang order ayam goreng, ada tauge goreng, kari kambing, papodum dan tak lupa jelatah bawang ngan kicap tuh. Ala korang tengok sendiri la gamba yang ada nun.

CK mintak kuah madu sebab nak cicah ngan ayam goreng. Lazat beb! Nak dijadikan cerita, terbocorlah rahsia yang JJ suka makan bukan takat mata ikan malah...taraaaa....Bibir ikan juwa! First time beb CK dengar hobi pelik begitu! Kalau mata ikan tuh, penah la dengar lagi sebab one of my couzie pon suka gak korek2 bab2 mata nih. Tapi...bibir ikan??? Aiyooo!!!



CK tak gheti sangat nak makan2 kepala ikan nih. Lucky me ada Encek Eddee, tolong cubit2 ikan tu. Hehhee...Ala2 papa yang beriman plak dia...Hehhehe....Dia bukan cubit2 CK punya je tapi suma2 orang la kiranya. Play a good role an gentleman la kononnya. Hehhehehe....

Yang paling besh bila tengok boss CK makan. Pergh! Berselera sungguh dia! Kalau sapa yang kenyang pon leh jadi lapar tengok dia makan. Menikmati rasa kari dan ikan yang amat layannnn!!! Tak caya? Korang tengok sendiri la gamba2 yang ada tu kan..

Apa2 pon, tiada berlaku pembaziran atas order2 itu. Semuanya licin! Rasanya mamak tuh pon konpius, pinggan tuh tak berpakai ke baru je cuci? Heheheh...Sampai begitu sekali! Ahaks!Burp! kenyang baaahhh!



4 comments:

zool irfan said...

huh.. petang ni juga nak cari kari kepala ikan

DoOrDie said...

ehehehehhehe...ilek la abam zool oiiii!

Dory said...

sedap hingga menjilat jari nih..

SilverFerio said...

kalau nak mkn kari kepala ikan, ai soh mak masak je...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...