Tuesday, November 18, 2008

.: MIDF :.

Lawatan sambil belajar. hehehhe...Itulah istilah olskool nyer. tapi sebab dah masuk era lain nih the visit has been called as "Industry Familiarization Visit". Macam oficial giler je nama dia kan?

Hari ini merupakan hari terakhir untuk the talents undergo their 3rd Rotation (nope! i'm not gonna bore u guys with the technicality thinggy).

Makanya talents nih kena la involved dalam visitation nih. As they were taking Investment Banking syllabus, I have arrange for them to visit MIDF, Jalan Raja Chulan.

I must say, the hospitality memang superb. Daripada facilities, bawak ke speaker ngan PIC yang assist kitaorang sampailah ke makanan! Memang seronok. Budak2 nih memang giler bergambar, so seronok la deaorang bila MIDF arranged for photo session. Klik sana sini. Tak payah nak suruh2 natural pose je masing2.

Paling teruja bila pergi melawat Dealing Room. Segala Reuters, Bloomberg kat sana sini. Tuh ha graf Japanese Candlestick tuh, toksah nak kata la. Its all about the numbers ok! Mau juling mato tengok hari2. Tapi, masyuk beb! Deaorang punya tempat ni takde cafetaria. Pelik kan? They have lounge instead. Why? Management nak they mingle dingle around, mix which other. Takdelah jadi kera sumbang dok makan sengsorang kat cubicle! Ahhh..they are not allowed to makan @ cubicle. Thats why they will gather kat lounge tuh n makan.

Sambil makan2 leh je layan LCD, minum juice free and panaskan ape2 yang patut kat microwave tuh. Lagi satu kan, air bikarbonat Permanis kat sini (means Pepsi la tuh) cost u only RM1 ok! giler murah! Jeles sehhh...

Apa2 pon, thanks to Pn Fauziah n En Azmi for such a wonderful arrangement. Ni barulah professional. Not forgetting the man, En M.O..U r doing great sir!

p/s : terima kasih daun keladi, lenkali kitaorang mai lagi!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...