Tuesday, November 04, 2008

.: Surat Chentakah Itu? :.

Ampeh! Lawaks! Mengots!

Jangan korang tak taw...Apakah aktiviti CK di petang hari yang syahdu lagi mendung ini? Dengan tidak semena-mena..gatai je jari ni taip kat google box tuh "surat cinta".

Sekali tuh ha...keluar la entry yang berkaitan. Khusyuk gila CK baca walaupun dalam Bahasa Indonesia. Nak taw apa yang CK jumpa?


Saran-saran yang perlu diperhatikan dalam membuat surat cinta:

1. Tulis surat dengan tulisan tangan, kesannya lebih pribadi. Bisa juga disertai dengan tanda-tanda misal: gambar ”hati” apabila kata ”hati” sulit untuk ditulis.
CK : Tulisan CK nih nasib la lawa. Tapi kalau sampai nak kena tulis lap lap sana sini...aiyaaa...wajib ke? Macam budak skolah jek rasa...ish ish ish

2. Pergunakanlah kertas surat yang cantik, bermotif atau berparfum untuk memberi kesan kepada sang Kekasih bahwa anda mempunyai perhatian khusus untuknya.
CK : Ini yang tak tahan ni...orang dolu2 dapat je surat, bila bukak je...berderai2 la bedak tuh jatuh bersepah2. Sampai terbsersin2 pon ada. Zaman la ni, nak buat lagi ke gini? Iskkk...malu ahhh! Sooo...olskool!

3. Pilihlah perangko yang cantik misal. dengan motif bunga atau motif khusus lainnya. Atau bisa juga ditambah dengan sticker kecil yang cantik diatas amplop.
CK : nak kena hias segala! Adoyaaaiii....tak bley ke anta yang simple2, janji tulus ikhlas dari hati?

Kalau nak baca yang lain2...korang leh ah klik kat sini.

Yang pasti, kat name card CK (yang menunggu masa untuk bertukar tangan) dah tertulis mesej bunyik cenggini :

" Looks familiar, email me pls "

Bilakah?

10 comments:

Pink Marie said...

loh? kok diperam agik biz kad loh?

DoOrDie said...

iya donk! masih lagi...

iya iya...akan diutus esok saja ya?

aku la ros said...

chaiyok ck!!!

Saya, Aku dan Kamu said...

x bertukar tgn lagi ke? cuba n cuba lg. eksaited lak rasa. kekeke

HambaMaya said...

aku merindu pada yang sudi... hehehe

Kakak Tiri said...

Obviously familiar.

How about... "Let's catch some teh tarik. Call me."

Omit the word 'please'.

Just my 2 dirhams.

Dah bagi ke belum?

DoOrDie said...

dia takdak la kakak!!!!!

demam juga kaaa?

Kakak Tiri said...

Owww man!!!

Next time you see him, just do it!

Nike!!

DoOrDie said...

idup nike!

mesti tegar je....hulur kad...ahahahahaha!

pinokioze said...

tulisan surat cinta yang bagus...

letak lah my blog addres at "the neighbours"

hahah............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...