Tuesday, November 04, 2008

.: Memori Daun Pisang :.

Semalam kan...waktu balik dari kerja, CK g ah singgah kat KLCC. Bukan nak sopin sopon pon...

Demi menunaikan kewajipan kat Maxis tuh ha. Sebok anta sms bitaw pasal bil telipon CK. So nyer, kena la lunaskan. Kalau tak kang, tak bergaji plak orang2 Maxis nih (bley gitu?).

Dah sampai situ, wajiblah jumpa partner kesayangan ai Cik Seleq itu. nak dijadikan cerita, hujan turun dengan lebatnya.

Dengan nada yang amat baik hati, Leq suh CK tunggu kat Isetan je sementara dia pegi amik keta kat parking - nun kat area PNB Park sana. Dia berjalan la dalam ujan lebat itu...Sayang dia kat CK yang kurang bermaya ini.

Dalam pada menunggu tuh, CK dok perhatikan la gelagat makluk2 yang ada. Masing2 tegar tunggu laki / bini / pakwe or partner masing2 nak menjemput. Rata2 sumer nyer akan berlari2 menuju ke kereta bila sampai je orang yang dinanti.

Adalah dalam 20 biji kereta yang amik orang. Surprisingly, suma ada satu keta nih yang betul2 menyentuh naluri kewanitaan CK. Elok je keta tuh park kat tepi, si husband keluar ngan payung pergi mendapatkan isteri. Dia pelok wifey dia rapat2 takmo bagi kena ujan. Dia bawak sampai naik kereta. Lepas wife dia dah naik, baru dia plak naik dan drive pergi.

Bayangkan eh, dalam ramai2 umat manusia yang ada..satu tuh je pasangan yang ala2 romantik yang CK nampak. Ca Ya Nun Aliff plak tu. Hak yang lain2 tu, laki sampai je "ton!ton!". Berlari bini redah ujan, basah.

How i wish to have a husband like that....Sswwweeeeettttt....

11 comments:

Kakak Tiri said...

Kalau nak somi camtu... bila keta sampai, buat bodo jer. Tunggu dia jemput ngan payung. Hahaha :)

DoOrDie said...

adeeeeehhh...mau kene hamput plak nanti.

takpon kan...masa time berchenta2 tu, kena la buat form yang ada soklan2 yang berkaitan isu2 ujan, payung mayung segala ni...

Khambeng Madu said...

tak dinafikan ada kes-kes mcm ni...org melayu memang mcm tu...masa mula2 brcintan tu kentut pun wangi.."u kentut laa lagi..i suka sbb wangi..." mcm tu laa...bila dah 4 5 tahun brsama "berani kentut laa dlm kereta ni..i tinggal u kat sini..!" hari tu lepas dengar khutubah masa capik nikah baru sedar mcm mana nk berkasih dgn isteri2 ni...tp relax dulu..simpan ilmu tu masa dah kawen nnti..hahah

DoOrDie said...

wow!

sekali K.e berkhutbah! Sungguh tak den sangko!

Saya, Aku dan Kamu said...

eh k.e la! ingat kan sapa td

DoOrDie said...

tergezut aiii!!!!

Mademoiselle Cynicleopetra said...

babah adalah salah satu penghuni dunia yang selalu sweet...mommi jer cam GIganto!

DoOrDie said...

heheheheh...cumils gitu

Zu said...

adoi aku tak tahan ngan komen laila hahaha

NaD said...

aiyakss.. ciknad juwer berada di klcc ptg smlm time ujan lebat tuh sebab nak bayo bil maxis. tah2 kita selisih bahu takk???

DoOrDie said...

erkkk? ah sudaaaahhhhh.....kita touch2 bahu kot...ahahahah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...