Tuesday, March 31, 2009

:: Sedut Darah ::

Ok, cK cuba untuk mengemaskini blog ini walaupun hakikatnya tangan lapan saya masih tak dapat nak dipakai semua! Just a quick one okie?

Nak dijadikan cerita, semalam cK termakan hasutan dak Boy ngan Emma untuk berbekam. Jangan tak caya plak korang. Memang betol woo...tak tipu. Sebelum cK, mama dah buat dulu. Mama bagi testimonial, katanya badan rasa ringan. Dengan kadar jakun yang amat tinggi (disamping saja menggatal nak try), cK pon menyerah diri.

My bro tuh baru je beli full set alatan berbekam. Tu yang dia excited. Dia kata biasa for one cup dia kena charge RM15. Boleh tahan la mahal gak kan? Semalam session cK tu, takde la sampai bab toreh2 kuarkan darah. Just sedut je angin dan memang biru2 la few parts of my body. Exactly the part yang cK selalu rasa sengal2 tu.

Ada spot yang Boy buat, langsung tak merah pon. Pagi nih mandi, tengok dah takde bekas da. Tapi yang biru2 lebam tu, memang seram i tell u! But memang ringan la rasa. Nak plak, lepas bekam mama ngan dekdek gilir2 tolong picit. Heheheh...Best je ala2 rumah urut kat umah sendiri. Ha ha ha...! Boy kata sapa nak bekam ngan dia, dia kira tak pakai cup tapi baper kali sendawa. Sekali sendawa (burp) RM5, limit sampai RM50. Kot kalau kentut, sekali je cas RM10. Dah lebih RM50, kira halal la...hahaha. Bole gitu?

13 comments:

KitKet said...

nampaknya menarik... tapi mak jarang nak dapat mode sendawa setiap kali kena urut.. habeh tu camno nak caj ni?

DoOrDie said...

ahahahahha....nanti kita cekidaout ngan tok moh!

Mem Aluya said...

I selalu buat ni bila stiff shoulders... sedut angin je... tak berani lah sampai keluar darah.

Nanti tanyakan Tok Moh sekali... kalau sendawa cam lembu tapi payah tul nak kentut... so apa tandanya tu.

Tok Ketua said...

tok pun sbnrnya teringin nk wat bekam.. tapi takut lak mende tu sedut sampai kurus.. dh la tok camni.. skali ku tepis berterabur tulang...

SilverFerio said...

'negerian'

Dory said...

cam seram je.. hish..

Paan Lee said...

kat kampung pakai buluh kan? huhu, dlm cite filem thai org yg tgh pakai bekam tu kene bantai, then die tersandar kat dinding, botol2 tu pecah n bunuh die, haha :D

Zu said...

pernah berbekam sekali...rasanya itu first & last la bila tengok kesan bekam tu lambat sgt hilang....tp badan memang rasa ringan:D

Tan Sri Jusoh Patail AMN, PJK, PMN, PJN, AJK, KRU, PSP, PS2, PS3, PPSMI, GMP, MoU, PAS said...

ooo...ni bekam ni...aku slalu gak berbekam..tapi kat umah je...berbekam time2 maghrib, duduk kat luar rumah ataupun kat bawah katil..tapi simptom2 gatal tu ade la sikit2....

Mira a.k.a Toti said...

eeiii... cam sakit je...

DoOrDie said...

mem : ha ha ha! tak dapek nk nolong

tok : mana bley sedot tok sampai kering...dah sah2 tok mmg kering...hehehe...

baman : negerian? ke ngeri?

dory : not really la yang...rasa cam kene cubit skit..pehtu ok...

paan : seyes??? wah law...takmo la kalau gitu...horror sangat bunyinyer

jusoh : elok ke bekam selalu2?

toti : takla...takde sakit apa pon...

Mem Aluya said...

Orang dulu-dulu berbekam guna tanduk kerbau...

DoOrDie said...

diaorng sedut2 angin dlm tanduk tu ehh??? aiyooo!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...