Wednesday, March 04, 2009

:: Penantian Itu Suatu Penyiksaan ::


1700
Cik Isa, saya tumpang balik eh hari ni?
Ok!

174o
Cek Isa dah nak balik ke?
Solat jap.

1800
Waahh..Walau hujan jalan clear eh?
Don't mention! Enjoy the ride.

1815
Errr...dah berapa lama tren ni tak gerak?
Setengah jam da...
Ting tong..ting tong....
(Pintu tren tutup, cK kat dalam tren)

1900
"Tren mengalami sedikit masalah perjalanan. Tren akan bergerak perlahan"
(Tren masih belum gerak)

1915
"Tren mengalami sedikit masalah perjalanan. Tren akan dipandu secara manual"
(Tren bergerak slow giler gaban dan berhenti kat Kerinchi)
(Orang masuk reramai, padat! Macam2 bau ada. Perjalan yang patut 3 minit je dr Universiti nak ke Kerinchi amik masa 15 minit nak sampai)
(cK cari mangsa untuk layan sms sambil2 curi masa melayan FB)
Pls....jangan la ipod abis bateri!

1930
"Tren mengalami sedikit masalah perjalanan. Tren akan bergerak perlahan"
Tak payah cakap pon tahu dah!
(Tren sangkut kat tengah-tengah perjalanan dari Kerinchi ke Abdullah Hukum)
Dem!

1945 - 2100
Phewwww!!!! I've made it!!!
(Penat makcik aaahhh!!!)


Macam tu la kronologi perjalanan cK semalam. Most of u guys yang tengok berita, baca sotkhabar hari ni tahu apa yang jadi semalam kan? Meh sini nak summarize kot ada yang blur-blur ayam:

1. Hujan lebat yang turun sejak tengahari semalam telah menyebabkan bajir kilat di sekitar KL.
2. Antara tempat2 yang teruk terjejas - sekitar PWTC, Bangsar, Mahameru, Jalan Tun HS Lee, Jln Ipoh, Jln Pekeliling, Jln Tun Razak dan Sentul juwa
3. Kesesakan lalulintas yang melampau berikutan puluhan kereta tenggelam, jalan ditutup kerana air naik.
4. Pengguna PUTRA terkandas kerana Stesen Kerinchi di panah petir dan menyebabkan blackout (ai lah tuh!), penumpang bas pon sama juga
5. Staff PWTC kat tingkat 2 (1000 peeps lebih kurang) takleh balik kerana bekalan elektrik putus.

Hari ni? Suam-suam kuku je cuaca i tengok...Aduyai!





6 comments:

Dory said...

kt sni pon ujan xbenti smlm.. cuaca yg sedap untuk menidurkan diri.. tp yg paling bes, perjalanan pulang bergerak lancar.. hihi

DoOrDie said...

amboi...awok pekena kita eh!

rasa nk tercabut lutut berdiri lelama woo...kalau tgk konsert takper gak..

Tan Sri Jusoh Patail said...

Cik Isa tu sapa? pelopor ISA ke? ni bila punya entry ni? tak prasan plak...

banjir? adakah banjir itu satu bala dari Allah ke atas umat-umatNya? hhhmmmm.....kat kelantan takde pun banjir walopon hujan lebat sampai tak nampak kaki..

DoOrDie said...

cik Isa tu namo boss den!

Tan Sri Jusoh Patail said...

ooo...baiklah...baiklah...

Paan Lee said...

apsal la selalu banjir kl ni...hurm.. ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...