Sunday, March 08, 2009

:: Risau ::

Last few days, i've done this so called medical check up. Adalah sorang akak tu, menjual produk so dia bagi free examination untuk sesiapa yang berminat. Pakai elektromagnet. Ada jarum yang dia cucuk2 kat part2 tertentu di tapak tangan, celah2 jari.

Another reason for doing so pun sebab Ayu beria2 suh buat. Saja nak test kesahihan kata-kata akak tuh. Maka, cK pun buatlah. Yelah, tak salah mendengar kan? Meh baca hasil (finding) yang akak tuh leh simpulkan masa mendialisis cK.

1. "Buah pinggang adik ni kurang air."
Ye...saya tahu..Saya kan lemah nak minum air suam ni. Dok balun air sejok or air manis je.

2. "Ada sikit gula dalam darah."
Ouch...tuh la...minum lagi ice lemon tea, teh ais...kan dah naik gula dah!

3. "Suka mandi malam ke? Paru2 berair sikit nih"
Ehhh...pandai betul akak nih. Macam taw2 je.

4. "Susah nak tidur malam kan?"
Errk....this is sooo spooky. Akak nih tilik nasib ke apa? Ni sume YM, FB n blog punya pasal nih!

5. "Pinggang selalu sakit2 tak?"
Uwaaa...kenapa akak nih tahu semua nih!!!

6. "Angin banyak dalam badan. Ni mesti selalu makan tak ikut masa."
Bukan angin je kak oii!! Hangen pon ada! Akak tu kata juga cK suka delayed makan. Dah betol2 lapar, baru nak makan. Tak elok sebab time tu angin dah pun masuk dalam badan. Tu la...cK dah kata....Susah la nk diet camni! Heheheh...

7. "Ovari ada masalah sikit. Period tak teratur."
Ishhh...betol wooo!!! Ini memang cK sedar. Salah satu ovari cK ni ada yang kurang cerdik sikit. Sebab tu la kadang2 cK boleh puasa full sebulan! Dah tak period, nak buat camne kan? Rasanya maybe yang sebelah kiri kot. Sebabnya, pernah berlatih taekwando dulu partner cK tertendang kuat giler kat side kiri tuh. Memang sakit yang amat! Mula la risau nih!!

8. "Sel aktif ye"
Wow...aktif! Hehhee..Then cK tanya "Sel apa kak?"
Sekali akak tu jawab "Payudara!".
"Maksudnya?"
"Selalu check sendiri tak bila period?"
"Ada"
"Ada rasa macam ketul2?"
"Tak."
"Pernah buat memogram? Baik pegi buat. Sebab sel adik nih aktif. Kadang2 bukan cancer. Tapi kita berjaga2. Maklumlah kita mengadap komputer, henpon sumer tu...radiasi".
"Eh akak ni...takkan laaahh"


Ahhh...sudaaahhh...Biar benar akak nih! Then, cK tanya dia satu soalan.

"Kak, kalau tumit kaki kanan selalu sakit macam mencucuk2 tuh kenapa ye?"
"Dah kahwin?"
"Belum"
"Peranakan adik ada masalah tu"

Aiyooooo!!!!! Ye, cK pernah terhentak masa naik mountain bike dulu. Tapi, takde la rasa macam kesannya sangat hebat. Ishh...memogram? Ermm..nak kena buat nih. Now i am really worried! Apakah!


2 comments:

Mem Aluya said...

Wah.. kemain terrorist Akak tu.

DoOrDie said...

terorist..? oowh..sangat terror!

takut nih ahhh...rasa susah hati sudah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...