Monday, March 02, 2009

:: Bumper Sticker ::

Meredah trafik dan kesesakan lalulintas memang lumrah diwaktu pagi. Nama pun Kuala Lumpur. Tak adventure rasanya kalau KL tanpa jem! Being me, sambil-sambil mendengar radio panas tu I will definetely tengok keliling. There must be something interesting to look at.

As for today, I spotted one female driver with her proud red kancil. Just like any other driver stucked in traffic, she was doing her make up while waiting to put her gear on. Sume biasa-biasa saje hinggalah cK nampak one sticker di tampal kat cermin belakang. Its written "Go Slow, I'm Trying To Look Fabulous".

Immediate response (deep down my heart) : "Yeah, try harder!". I'm not saying I have the look of Barbie and figure like Giselle. But babe, dalam banyak2 sticker yang ada kat kedai tu kan..Why on earth you bought that? Yes, that particular one on your glass. Dia tidaklah akan jelita dengan semata-mata bermekap di dalam kereta sahaja. She needs more than that. When i said more, i mean it! Klue : Gomak!


cK ni jenis yang tak berapa suka nak tampal2 sticker merata. Cukuplah kalau ada road tax kat cermin depan tu. Kot yang duduk kondo or apartment plus yang keje dalam kompleks, ada stiker untuk parking tu pon cK rasa dah padat. Nak plak yang suka tampal segala jenis sticker. Batu Keras la, Zouk la, Playboy la ntah hapa2 lagi.

They think it's cool. But i dont. Bangga sangat ke nak bagitaw satu Malaysia ni korang kaki minum? Shame on you yang tak pernah jejak tapi stiker bapok besar! Boo!!! Kalau yang menampal stiker promo Spot-And-Win tuh ok lagi la kot. Mana taw ada rezeki, menang ke kan. Kereta cK seboleh bolehnya cK takmau buh sticker apa2. Tapi, Mama saya memang suka. Hot Fm la, Bonuslink la. Semaklah! Susah nak tengok belakang!

I guess, lain orang lain minatnya kan. But at least, agak2 la pon kalau nak beli sticker tu. Dapat orang-orang sinikal macam cK ni, kan dah bertambah dosa pagi-pagi. Help me not to say bad things about you. Can u?


8 comments:

Dory said...

xsuke tampal sticker. ckupla ngn roadtax, pastu nx service sticker. hihi

ps: tp kalu semua xsuke tampal sticker, xwujud la kedai sticker tu weh..suke ati kau la labu.. janji xkacau idup aku sudah.. haha

DoOrDie said...

ahahahahah!!!!

bab ps i lebiu note u tu yang i tak tahan nak baca tu!

Paan Lee said...

salam, haha

kan memang niat menampal sticker tu adalah untuk show-off.. dgn ayat2 power bikin org pandang 2 3 kali... nak attention murahan.. :{

DoOrDie said...

pa'an...

kalau related takper lagi...ini ha...kalau muka mencuka, muncung sejengkal, lipstik merah nyala, rambut kejong highlite tinggal ujung2...bedak tak rata..

yet, she's trying to look fabulous? Try harder lor!

Tok Ketua said...

tok tampal sticker MUFC besar2 kt belakang.. kt depan pun ader...

DoOrDie said...

errr...kat beskal tok ke?

wow!

aku la ros said...

tak minat gak tampal sticker kat si gebok tu... nnt tak comel tampal2 sticker.. nsib baik roadtax tu wajib tampal.. hehehehe

DoOrDie said...

hehehehe...betol betol betol (sila baca style upin ipin)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...