Tuesday, March 17, 2009

:: Kerekz ::

Semalam cK ke menara keramat itu untuk bersedekah barang sekeping dua note2 kaler hijau merah kat dalam mesin epk tu. Out of three machine, 2 tak mahu terima cash. Mungkin dah terlalu penuh dengan isi kot? Si hijau putih ni kan, rajin hantar reminder bagitau limit dah nak cecah. So kena bayar cecepat kalau tak, kena cut!

Dalam tengah beratur tu, adalah sorang perempuan ni menonong jalan kat epk machine tu nak buat payment. Macam biasa tekan2 skrin tuh (ala2 hp touch skrin). Dah masuk number hand phone, baru la dia nak keluarkan cash nak pulun masuk mesin. Then nampak la notification kata mesin tuh tak mahu terima cash dah.

Tiba-tiba........

"Eh, cannot except cash? Teroknya, takde sapa pun nak inform i!"
Dia jeling cK yang tengah beratur kat EPK machine yang satu lagi ni.

Waaaaahhhh...suka hati je nak jeling-jeling. Korek kang! Malas la nak cari pasal semalam kan. cK dalam mood sopan semalam. But then, ni nak khabarkan ni:

1) Dah kau nampak orang semua bertumppu kat satu machine tu, ko sebok2 nak try mesin lain tu kenapa? Konon2 pandai la eh?

2) Aku nih tak sure ko nak bayar bill ko yang pat ratus tu pakai cash ke credit card sebab ko tak keluar duit awal2. Kalau ko kuar cash tu, awal2 aku dah sound ko "Cik kak, cash tak terima kat sana. Nak pakai kad utang bolehlah".

3) Apahal nak sound kekuat sambil jeling2 kat gwe nih? Ada rupa macam cK ni keje situ ke? Ada rupa budak2 pakai uniform dok kaunter customer service tuh? Apadaaaa!!!!

4) Senang cerita la..."Malu bertanya, sesat jalan la kan?". Kalau tak sure kenapa orang dok berlonggok kat satu mesin je, tanya la. Berat sangat ke mulut nak tanya?

*Sigh* Orang Kita!

6 comments:

SilverFerio said...

tapi tak salah kan bgtau dia sblm dia guna epk tu... i know u have wow factor ;)

Dory said...

ade pulak camtu..pehal lak nak jeling2 kat org.. bkn susah pon nak bukak mulut tu tye kan..

Zu said...

CK dia tengah bendera jepun tu:D

DoOrDie said...

baman : kita tak taw dia nak byr pakai cash ke card. kalau awal2 dia kuar cash dia, kita dah sound dah dia.

dory : betol betol betol!

Pink Marie said...

nasib kau la labuuuu.. huhu

jeling balik n jegil mata buat isyarat 'lor bodohnye kau'

DoOrDie said...

buh tanda L kat dahi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...