Thursday, March 26, 2009

:: Am I That Big?!

Beberapa hari ni, cK telah berusaha membz-bodykan diri dengan kerja-kerja pejabat. Nak dikatakan banyak sangat, tidak juga. I'll be busier next week I guess. Mana nak pegi jelajah IPT, uruskan industry visit, pergi menyebok untuk corporate social responsibilities, having Assistance Governor for Prominent Leader session..macam2 lagi lah.

Still, cK dalam mode berkecil hati. Pada siapa? Biarlah, i don't want to discuss about it. Period. back to business. Dalam pada sibuk tu, terdetik gak kat dalam hati.."Aiseh!! Hari nih tak update blog la!". Heheheh.. sungguh kemaruk ok! Tak senang duduk dibuatnya.

I have a few things to share but what happened this evening during my journey home memang rasa gempak nak share ngan korang. Ianya telah membuatkan cK tertanya2, apakah cK sudah sangat2 terlebih muatan?

Al-kisah, ada seorang akak ni elok lentok kat kusi dalam LRT. No one bother pon. Macam biasa cK memang akan berdiri tak kira time pergi or balik kerja (guess Cik Nad pon nasib serupa jek). From Pasar Seni tu cK dah nampak akak nih lentok baik punya.

Cekci apa perot besor nih. Heh!

Sehinggalah di KLCC, tiba2 akak tu cam tersedar. Terus dia angkat muka, offer seat. Acik sebelah cK tu geleng2, pastu akak tu pandang cK lak. Apalagi, cK just senyum dan geleng je. Dah biasa berdiri, takde hal lah! Alih-alih akak tu bersuara "Eh, duduklah. Meh sini meh. Duduk lah ye?"

Bila cK geleng beria2 baru akak tu berhenti tanya. Tapi, kejap2 dia usha cK. Sampai je kat stesen Wangsa Maju, Leq dah sedia menunggu. My first question to her, " Am i so big that you can see me as a pregnant lady?". Apalagi, gelak je la member!

Tapi kan korang...cK memang besar sangat ke? Last week masa main2 timbang kat FF tu, looks like i have lost weight. Camne nih? Masihkah saya menjadi raksaksa di mata anda?

12 comments:

SilverFerio said...

fight for ur look!

NaD said...

yang ciknad plak penat kembung2kan perut konon2 pregnant semata2 nak dapatkan seat. tak penah plak org offer. duhh!

DoOrDie said...

baman : r u indirectly saying im FAT?

nad : aisehmen...

Mem Aluya said...

Take it as a challenge perhaps? Think positive.

DoOrDie said...

camne ni mem....i dah kurang berat badan pon kene ujian camni...owh sedeh!

fizzzy !an said...

situasi kita sangat-sangat sama.

berat kurang tapi masih besar dimata lain, jalan penyelesaian kena kecilkan lagi badan dan pedulikanlah apa kata orang lain.

yang peting mesti happy dan sihat.

KitKet said...

haha.. lady tu nak being nice i guess.. i dont think you look so pregnant pun.. mainan perasaan ajer.

DoOrDie said...

Fizzy : sentap siooott...

mamaket : i dun look so pregnant but i look like a preggie lady la still?

SilverFerio said...

tak de la indirect... cuma support yu je... if u happy wit ur look ok la, if u don like... kerja kuat lagi

Zu said...

emmm zu tak pernah jumpa CK tp dr picture2 tu tak adalah nampak besar sgt...may b masa tu baju yg CK pakai nampak CK mcm besar skit kot......

DoOrDie said...

baman : yelerrr....

zue : kih kih kih

Dory said...

as long as u happy.. *hugs*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...