Thursday, April 02, 2009

:: Roti Hainan ::

Oleh kerana cK dibesarkan dengan roti, maka tabiat makan roti ni memang berterusan sampai sekarang. Tak kira roti apa sekali pun. but i dont like floss tu...Tak suka. Memang tak suka. Yang sangat cK suka (dan ewok juga) Garlic Bread. The more garlic butter tu, the better. Syahdu giler.

Sekarang ni, i am fond to have Hainan Bread. Bukanlah cK suka sangat lepak kopitiam yang tumbuh macam cendawan nih. Yelah, harga deaorang tuh kadang2 mahal melampau. Baik bikin sendiri kan?


Tapi kan, ada satu kedai kat dalam Pavilion ni menyebabkan cK layan je makan Roti Hainan dia. cedap wooo...Tak caya? Tengok gamba dia. Huhuhu. Yang penting nak bat roti bakar nih adalah mentega dan kaya itu sendiri. Lemak2 dan rasa daun pandan tu sangatlah membuat selera kita akan naik dengan tiba2. Dan rasa lapar mula menghantui jiwa. Ahaks!


Oh yea. The latest kopitiam in my area adalah Bangi Kopitiam. Tak try lagi. Bila mau pegi?

8 comments:

KitKet said...

pavillion? dah belah mana?

DoOrDie said...

kat belah tepi....first floor

Mrs Jaja said...

itu roti nmpk sgt sedap...suka mkn roti jua...bestnye...buat org terliur plak..jaja pon suka mkn garlic bread jgk...ade jual ke garlic butter tu ek?

Mira a.k.a Toti said...

mau pegi lg tak? aku dh terasa nk mkn ayam dea aritu...sedappp...

aku la ros said...

sabtu lepas me gi kg kuching, kuala selangor..ada kedai roti old skool.. bungkus roti pown dalam plastik biasa jer.. tp.. bila apek tu sapu majerin + kaya buatan sendiri.. rasa dia mmggg perrrgghhh... best... nak2 minum ngan kopi melayu style.. best best best...

DoOrDie said...

jaja : garlic butter tu ade jual kat giant, k4. tak pun leh beli yang jual kat delifrance. pakai french stick la tapi.

toti : nyaman bah!

ros : adeeeh...baca time2 sejok2 nih...rasa terliur je...

Mem Aluya said...

Bangi Kopitiam in ur area?

Service cam hampeh.

DoOrDie said...

ha ah...dah dua minggu buka rasanya...

service terok eh? nak kena take note nih... the food?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...