Thursday, April 23, 2009

:: Sab Ba Ro ::

Pernah tak korang mengamuk dan secara tidak sedar mengeluarkan kata-kata yang agak kurang enak didengar?

Atau adakah korang pernah dengan selamba kataknya hon tanpa henti kat kereta depan yang tak gerak2 yang rupanya mengalami kerosakan?

Mungkin pernahkah anda memotong barisan?

Masih banyak lagi contoh yang ada dalam kehidupan seharian kita sebenarnya. Dari sekecil kecil benda hinggalah yang bagak saiznya. Merungut, mendengus dalam apa jua perkara tak kira baik atau buruk.

I am hot tempered. Thats the truth and I am not proud of it. But as time goes by, tabiat tu memang boleh dikawal. I dont just jump here and there with no reason. Mungkin faktor usia dan
pengajaran telah membuatkan cK agak berhati-hati apabila memberi reaksi terhadap sesuatu.

Loud? I am. Sensitive? Hell yeah! Blunt? By all mean. Some says thats the reason why i still solo. Depends on how u see things la kan. Not in the mood to discuss. Lately few things happen and i dont think my hormones has anything to do with it. It just happen. Jujurnya cK agak kagum dengan pencapaian diri.

Walaupun perkara2 yang terjadi itu boleh menyebabkan darah tinggi dan rasukan ablasa yang maha dahsyat, i managed to be cool. Not act cool but i am cool. Mungkin taklah sejuk dingin tu, suam2 kuku. Not bad huh? Dan, cK dapat lihat sendiri betapa besar erti bersabar.

Ia dapat mengajar kita untuk lebih berbahasa. Lebih beradab hingga membuatkan diri rasa teruja membaca nukilan sendiri. Too much credit for myself huh? But thats how i feel. Rasa macam "Ish ish...dah kena hentam teruk2 pun dia boleh rilek. Apa yang dia cakap pun bernas. Simple but meaningful". Thats the beauty of patience.

Maka, untuk orang orang yang hangen 24/7..take a deep breath then hembus pelan2. Selawat, istigfar banyak2. Kot rasa panas lagi badan tu, pegi la amik air sembahyang dan solat. Sejuk sikit badan tu...Panas lama-lama pun nak buat apa? Rentung, hangit je...Not nice!

4 comments:

SilverFerio said...

yea sabar

DoOrDie said...

pantas sungguh!

KitKet said...

ni nak mengamuk jugak neh.. tadi masa dalam lift pastu xsampai sesaat pintu lift tu terbukak, ada sorang mamat ni terus meluru masuk habis dok langgar mak yg baru nak keluar lift. jakun ker hapa xpenah masuk lift?

DoOrDie said...

tuh la...bab2 potong q nih memang faveret orang kita...main belasah je nak redah selagi boleh. langsung takde sivik taw!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...