Sunday, April 05, 2009

:: Pergi Balik or Cari Bilik ::

Hari Sabtu cK dipenuhi dengan beberapa aktiviti. Selain daripada melepak bersama keluarga di restoran mamak dan deras ke pejabat untuk membawak pulang 3 kotak stroberi korea yang cK tertinggal dalam fridge, cK sempat pergi kenduri bekas tuan rumah Leq kat Shah Alam.

Balik dari kenduri, we head off to Mid Valley. My besfren tu nak cari seluar, baju katanya. Al-maklumlah, orang excited nak tengok F1 esok. Layankan aje. Kot sapa2 yang tak taw, meh sini cK bitaw korang yang Jusco tengah ada sales sampai esok. Forest, Snail, Camel, masing2 ada up to 70% discount ok. Memang mencabar minda.

Tadi cK dah nyaris sambar kemeja seed yang ada 50% diskaun tu. Cuma bila fikir2 takde boipren yang cK leh hulur2 baju tu, maka KIV je la niat suci murni ku itu. Usha-usha dari jauh je la...Pegang2 baju tu, but no worries. Still elok je sangkut kat rak. cK tak bawa balik pun kemeja tu. Hehehe...

Yang dok menggangu kehidupan me n leq tadi masa proses menghabiskan duit gaji adalah gelagat satu couple ca ya nun alif nih. Korang mesti pernah test baju yang korag nak beli dalam fitting room kan? Kot kalau nak suh kawan2 bagi komen pun, mesti korang salin baju yang korang nak beli tu pastu buka pintu suh kawan2 komen, tol?

Tadi, lain plak yang jadi. Puas la kitaorang nih menunggu orang kat dalam fitting room tu keluar tapi sia2. Ada sorang lagi lelaki Iran yang tunggu tu pun, muka dah toya. Gile lama ok! Sempat la kitaorang round2 lagi sementara nak menunggu makhluk dalam fitting room tu keluar. More than 15 minutes, Leq dah mula ilang sabar.

She knocked the door. Lepas kira2 3 minit ade sorang amoi buka pintu sambil buat muka berbulu pandang Leq. My besfren nih apa lagi terus sound "Lama lagi ke nak duduk dalam tu?". Maka, perempuan tu pun keluar dituruti oleh seorang mamat. Eh eh ehh....sejak bila laki pompuan leh masuk fitting room togede2?

Patut la diam je bunyik dari dalam room tu. Ntah2 ada menda lain yang ditukar, dilondeh dek dua makhluk tu. Takde mercy, cK tanya kekuat kat promoter yang ada kat situ "Kak, bole ke laki pompuan masuk fitting room sama2?". Jawapannya mestilah "No". Leq plak sambung "Nak buat camne, memang ada ramai je orang dalam KL ni bongok". So, korang jangan jadi bongok plak!

10 comments:

SilverFerio said...

ok juga

yaya|azura said...

i selalu masuk fitting room secara jemaah ngan kawan2 pompuan i... yelah, nak kasi jimat fitting room... murni kan niat kami tu. memanglah jadi lama sebab dah jemaah dalam tu, ye tak? ;P tapi nak masuk dengan abam fazz, is a No No No .. err.. lagipun i tade penah shopping baju ngan abam fazz....hehehehe.

DoOrDie said...

yaya, masalahnyer couple tu masuk lama giler. Time keluar tu dia boleh buat muka kat leq...muka orang tak puas ok!

sambil betul2kan rambut..dia kuar buat muka toye. The bf tu macam segan2 alam sikit. ngok kan?

bha a.k.a. Supernova said...

mana2 pun bole,,.//

Pink Marie said...

mek ada kemeja paul smith.
beli time single neh last year.
huahua kerja gilaaaaa :p

Zu said...

hadoiii geli pulak baca.....

Dory said...

mesti xde duit nk sewa hotel/bilik..

DoOrDie said...

bha : eleh..u tuh kalau masuk ngan awek, orang tak kata apa...jambu je..

zue : taw takper

mek : i should have bought the shirt

dory : guess so!

Mem Aluya said...

Get a room la dey! Not a fitting room! Cheh.

Mira a.k.a Toti said...

sib baik aku takde!...klu ade nk gak join selet sound itu pompuan!...
mesti besh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...