Sunday, April 19, 2009

:: Cubaan Memandu ::

Semenjak dua nih cK telah dilantik oleh Toti untuk jadi driving instructornya. Memang dia dah dapat lesen P. Tapi, akibat terlalu lama tinggalkan strereng tu dia mula kaku. And just recently she got her first car, kenalah refresh balik semua ilmu memandu.

As a friend, i'm glad to help her. Yelahkan..daripada dia bayar kat orang sejam RM 30 untuk refreshkan memori dia...baiklah cK je hulur bantuan. Thats whats fren for kan..kan..kan? Plus, she bought kereta yang bertransmisi manual bukannya automatik. Cabaran tu lebih sikit lah!

Berjaya juga dia memandu si Myvi ke Damansara nun. Sebab tak puas hati, dia sambung lagi pembelajaran kat area umah cK. Kat sini segala jenis skill boleh diuji. Naik bukit, turun bukit, corner baring, jalan lurus, highway, jalan sempit...U name it! Ada je segala. Sesi ini berlangsung hingga pukul 2.30 - 3 pagi. Kereta tak banyak sangat so she wont freak out.

Dia masih ada problem nak kekalkan balancing gear 1. Thats why la cK paksa dia jalan benti, jalan benti, daki bukit segala. Belajar mengimbang lah katakan. All along kitaorang dok biarkan lampu hazard tu nyala. And guess what? Takde sapa pun yang bother to ask why, what happen or offers any help.

I just finished saying "Ko imagine Tot, sepanjang masa kita pasang lampu hazard nih..Takde sapa pun yang nak tanya apa problem kita dalam kereta nih kan? Semua buat derk je!". Elok je habia ayat tuh, satu kereta Audi bernombor plat W** 370 mula menghampiri. I noticed this car coming dari arah yang bertentangan lebih kurang 5 minit sebelum nih.

Seorang brother turunkan tingkap keta dan tanya "What happen? Any problem?". Sambil gelak2 manja Toti jawab "Ohh...we are just practising" . Gelak brother tuh. "Oowhh...ok ok. Take your time and good luck ya?". Sweet kan!

Then he left us. Bayangkan eh...sanggup dia patah balik untuk check us out. Bayeknyer hati dia. Ganteng juga nok! Kena skodeng nih!


8 comments:

Mira a.k.a Toti said...

tu ar...sape la dea tu kan! btw, He look nice too!

Pink Marie said...

OMG!

i can imagine he's as cute as he's car :p

mueheheh cute n nice.. nk pura2 prektis gak lah memalam pastu pura2 err tak reti berpura2. huhu

yaya|azura said...

huhu.. i like AUdi......

DoOrDie said...

toti : tak jumpa lagi laaa....

mek : as cute as he's car??? ke as cute as his car? gelojoh nih...sabar2 mek oiii! ahaks!

yaya : me like too!!!

KitKet said...

ala2 cam citer tokyo drift tu masa keta dia pusing2 kat keta aweks tu..

ce imagine.. masa mamat tu tanya cik adik ok ke dak hoh? pastu uols cakap rasa cam ok jer tapi baik cik bang kasi nomor tipon untuk keselamatan sosial. bleh githoo?

HambaMaya said...

bukak kelas memandu lak.. kawan-kawan toksah kira sangat.. hehehe

DoOrDie said...

mamaket : tula pasal..patut mintak number henpon dia ka...mana taw kot2 tiba2 tak OK ke kan kan kan?

tuan hamba : ermm..menarik nih!

SilverFerio said...

dulu beli keta tak de lesen... dah kena saman jpj baru amik lesen. sebelum tu dah jelajah semenanjung... kui kui kui... pengalaman pertama masuk court..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...