Saturday, April 18, 2009

:: Santap @ Bangi Kopitiam ::

Rasanya Bangi Kopitiam ni memang ada banyak cawangan kat kawasan lain. Namun begitu, Bangi Kopitiam kat Melawati Urban ni baru mencecah 3 minggu umurnya. Macam biasa, cK n geng mestilah pergi ngetest makanan kat sana.

The Menu

Kebiasaannya jalan ke Kopitiam Bangi tu memang akan sesak pasa hari-hari adanya Pasar Malam atau Pasar Tani. Namun sekarang, jalan itu mula dipenuhi oleh pengunjung restoren yang satu ni. I love the ambiance, interior yang cantik. Masih mengekalkan feel kopitiam itu namun ada juga area berhawa dingin yang lebih privacy. Bole je kalau rasa nak sambut besday ke apa kat sini.

The food - Mee Kari Ipoh, Nasi Ayam Hailam, Nasi Dagang

Mem pernah bilang Bangi Kopitiam @ Bangi servicenya hampeh. Cuak jua cK pada mulanya. Tapi, we cant judge the book by its cover kan? Baik cuba dulu sebelum kita boleh komen apa2. As a result, the food is good. The servive sangat memuaskan. In fact, kitaorang nih dah jadi geng dah ngan supervisor poyo nama Zahir itu.


Kitaorang try Roti Bayee dengan kuah kari (ayam rendang dicelup dalam kuah kari), nasi dagang, nasi ayam hailam (this one rasa cendawan butang pada nasi amatlah kuat), mee kari ipoh (this one oso i like) - to name a few la.

New Addicton - Barli Cincau, Teh Cincau

cK kenal satu jenis air baru iaitu Barli Cincau. Sudah jatuh cinta la saya! Yang aneh sikit bila Toti order Teh Cincau. Bukan teh o ok, teh susu tu. So, korang bayangkanlah! Walaupun agak aneh, namun rasanya nyummy! Dan yang lebih best, harganya juga berpatutan. Memang bakal jadi port lepak yang baru la nih..Heheheeh...

Gendang gendut tali kecapi, Kenyang perut tinggallah saki baki

p/s : Jovi, besties sister-in-law-to-be, sudah memulakan tugasan dia sana. Moga rezekinya berpanjangan.

4 comments:

Mira a.k.a Toti said...

Amin...hope Jovi dpt jd supervisor jugak! hehehe

Mira a.k.a Toti said...

nk tambah lagiks...hehehe

aku pon dh addicted ngan barli cincau itu. td ade order huhuhu

DoOrDie said...

aiyaaa...ini olang ahhh...sudah ketagihan juwaaaa!!!!! heheheh!

SilverFerio said...

mcm dah lama je bangi kopitiam situ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...