Wednesday, April 15, 2009

:: Anak dan Kantor ::

Masa tengah menggosok tudung pagi ni, cK pasang telinga mendengar berita-berita utama dalam surat khabar kita hari ini. Mekasih Ally dan Fedtri (gosh, tenang je mata pagi-pagi tengok makhluk2 comey).

I am pleased to hear that our country new Man has decided to kurangkan pemotongan cukai sebanyak 10% bagi syarikat yang menyediakan pusat jagaan kanak-kanak dalam premis mereka. Not bad!

If i'm not mistaken, kat DBKL ada sistem macam ni (Cik Nad tolong verify kalau u tau). So that, parent yang bekerja dalam company tu boleh bawa anak2 kecil mereka kat taska pejabat. Bila ada waktu senggang, boleh juga jengok2 anak dorang tu.

Think, this is a good step dalam usaha membina keluarga bahagia dan menyenangkan ibubapa. Takdelah mereka bagi bergunung2 alasan untuk tidak ke pejabat sebab "orang jaga anak takde hari ni". Mungkin juga dapat mengurangkan perbelanjaan mereka. I dont know whether pusat jagaan kat opis tuh nanti akan dikenakan bayaran atau tak but hey, at least dah jimat petrol dan masa kan? Tak perlu nak terkejar2 sebab nak hantar anak ke penjaga.

Dan untuk syarikat, kira oklah kan dapat pengurangan 10% tu. At least they play their part in becoming such a concern employers. Penat gak kalau hari-hari kena maki, caci, kutuk ngan pekerja gara-gara takde increment, no bonus..Sekurang-kurangnya, cara ni buat pekerja tarik nafas lega. Not bad , huh?

Amin.

6 comments:

HambaMaya said...

Pening oo kepala bila nak pikir mana nak antar anak-anak..

DoOrDie said...

tuh la pasal...now should be better la kot...tapi...ngak tawu bila mau mula...

NaD said...

ada..taska kat tingkat 2 ye cik. hehehe. tapi ciknad tak sure lagi nak hantar anak kat situ ke tak bila ciknad dah ada anak nanti. hee..

DoOrDie said...

ngapa eh cik nad?

ha...kena taw gak nih!

Zu said...

jimat masa jimat duit.

KitKet said...

if im not mistaken kat pantai medical centre pon ada gak nursery for staff mereka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...