Monday, April 06, 2009

:: Pantas dan Garang ::

Sounds funny init? Kalau korang pegi tengok wayang cerita Fast and Furious, memang itulah translation tajuk cerita. Tapi takper, tak berapa penting pun translation tu. Tidak sama sekali mencacatkan jalan cerita.

Semua pelakon (baik pelakon utama or pak pacak sekalipun) memainkan watak masing-masing dengan sangat baik. Jalan cerita yang menarik. Stunt, CGI yang langsung tak mengecewakan. Walaupun bukan dalam format 3D (yang korang kena tengok pakai spek kaler merah biru tu), Fast and Furious memang sarat dengan aksi yang gempak.

Di awal filem pon dan rasa sentap kecut perut menonton. Belom masuk lagi bab lumba atas jalan yang langsung tak ditutup. Laluan perjalanan pula hanya diterima dari GPS semasa perlumbaan telah bermula. Seyes best! Bab cintan cintun plak, takde nak melucah2 pelok2, raba2 sini sana. I loike. Its a tough but sincere feeling gitu.

As a result, cK sanggup nonton lagi kalau ada antara kamu yang pingin teman. Dominic Toretto, Brian O'Conner... u melt me lah!

4 comments:

KitKet said...

hari tu tertengok citer Watchmen. dah lah hero tua semua pastu banyak naw adegan lucah pulak tuh.. citer pon cidok sini sikit cidok sana sikit.. not original

DoOrDie said...

mamaket : kan kita dha review dalam blog kite pasal watchmen tu..its a deep muvee but can be boring. Plus, doom je suasana. Trust me, i leh titon masa tu...

cik anggun said...

Brian jgn kaco! I punyer tuh...hahaa.... :-)

jowmmm kite gi layan lg skali nak?

DoOrDie said...

kui kui kui...addicted nampak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...