Monday, August 10, 2009

:: Wannabie ::

Kalau ikut translation kat Urban Dictionary, WANNABIE membawa maksud :

from the word "wanna be", a WannaBIE is a person who "wants to be".
It's a noun. It's a person who's trying to "fit in". It's similar to a NewBIE, it's already a noun and this MUST be the proper and correct spelling, not just wannabe but a wannaBIE.

dan NEWBIE bererti :

A person that is new to a game or forum. Not to be confused with n00b, a derogatory term to define either a new user to a game/forum or someone who acts stupidly regardless of account age or time played.


On my personal notes (baca terang-terang ye, PERSONAL) :

WANNABE adalah golongan manusia yang berbuat apa sahaja demi untuk mencapai sesuatu dan menjadi sesorang yang lebih berkedudukan. Caranya mungkin tidak popular dan boleh mendatangkan tekanan kepada orang sekeliling namun kerana gila kuasa, dia tebalkan muka. Bagi golongan ini, meraka akan rasa lebih hebat apabila berjaya membuat semua orang memberikan perhatian kepada mereka. Mereka juga susah untuk menyesuaikan diri namun berusaha keras untuk disukai ramai.
NEWBIE adalah individu baru dalam sesuatu kelompok, acara, persatuan atau organisasi yang masih cuba untuk memahami corak kerja, hala tuju, tujuan sesuatu kelompok, acara, persatuan atau organisasi tersebut.

Maka , kesimpulan yang nyata untuk soalan "Siapakah Newbie Wannabe?"

Jawapan : Individu baru dalam sesuatu kelompok, acara, persatuan atau organisasi yang masih cuba untuk memahami corak kerja, hala tuju, tujuan sesuatu kelompok, acara, persatuan atau organisasi tersebut namun berbuat apa sahaja demi untuk mencapai sesuatu dan menjadi sesorang yang lebih berkedudukan. Caranya mungkin tidak popular dan boleh mendatangkan tekanan kepada orang sekeliling namun kerana gila kuasa, dia tebalkan muka. Bagi golongan ini, meraka akan rasa lebih hebat apabila berjaya membuat semua orang memberikan perhatian kepada mereka. Mereka juga susah untuk menyesuaikan diri namun berusaha keras untuk disukai ramai.

Those fits you well. Lalalaaaa....

3 comments:

HambaMaya said...

er.. your spelling for wannabie under your own expression should be wannabie instead of wannabe.. hehehe... (newbie)..

Kimi Kay MS said...

huhuhuhu...

words for the day
nice!

Unknown said...

tuan hamba : disengajakan untuk menunjukkan contoh...ahahahha...bole gitu?

k1m1 : ahaks!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...