Monday, August 17, 2009

:: Kenapa Aku Rindu Skolah? ::

Masih dalam mood Back to Skool. Rindu giler kat kawan-kawan skolah menengah dulu. Ada banyak alasan untuk menyebabkan alam persekolahan tidak dapat dilupakan dan akan senantiasa tersenyum keriangan apabila mengingatnya.

Sin Cos Tan :

1. Karipap pusing arwah mak Rozie. Awalnya, Rozie bawa untuk bekal dia je. Then dia offer cK, DekWan n Zillie. Sedap lah pulak. Lama2 jadi bisnes. Dari kelas 5H, berita kehebatan karipap pusing Rozie tu tersebar meluas. Seyes ok, memang sedap. Now, Rozie dah melebarkan sayap karipap itu diluar negara.

2. Rekod Rosak. yes, we love singing much! Geng depan pintu kelas ni memang suka menyumbangkan suara. Rozie dengan lagu Rindu Padanya, Camelia...Zil ngan Oh La La! Siap buat versi omputih "You make me say...oh lalala..everyday...oh lalalala", Dekwan ngan "Betapa ku cinta padamu....." - Tok Ti nya... and me??? Celine Dion, because u love me!!! Hahaha...

5 Harmoni, 1997

3. KRUmania. Memang fenomena hebat lah kiranya. Sapa tak minat KRU masa tu kira poyo gile ok. Pesen suar londeh2, hiphop rapping terabur..kira gempak giler! Kalau suka KRU, sah2 suka Feminin pehtu Elite. Ada gak group lain macam Res2 ngan Msteen also Nico, tapi impact dia gitu2 je la. Suam2 kuku sikit. Kira KRtu top of the list la.

4. Garfield. Yes, femfuan2 kelas 5G and 5H mesti terjebak ni. Wawa Omar seorang trendsetter yang sangat berjaya. Minah ni memang giler Garfield. So, yang lain2 ni jadi follower. Dari wallet /purse, bawaklah ke pen, pembaris, key chain, beg sumernya ada muka kucing gemok pemalas tu. Rasa cam kool je kalau ada barang2 garfield ni. Yelah, masa tu mana ade High School Musical ke, Ben10 ke..Plus, barbie is not for teen..bebudak leh ah.

5. Beg galas size S yang berlabel international. Well, at first cK agak reluctant nak pakai mine. Masa tu arwah nenek baru balik dari australia, dia belikan this one Channel nyer beg. So kecik, bole muat buku tulis je la. Buku teks kena pegang. Sekali tu, pegi skolah tengok Wawa (again) pakai beg kecik Polo. Pergh! The next day, terus pakai dah beg tu. It's the IN thing ok.

6. Abang angkat, akak angkat. Kira cam glemer alam la kalau ada 2 jenis makluk ni approach kita. Dari abg angkat, ada je 2 3 orang member2 yang terus up jadi pakwe. Kinda kool la, tengok kawan2 tenet. Yela...kena teman beb. Kalau tak nanti kena tiaw ngan cikgu...Sapa susah?

7. Lepak! Medan selera tu memang sinonim la ngan kitaorang ni. Balik sanggup jalan kaki, ye kawan2. There's one day masa pegi KFC. Shaqi kena pedajal. Sapa eh yang masukkan cili sos dalam air dia..Izwan ke? Shaqi sedut terus lari keluar, semua orang panik. G kejar dia lagi tu...He almost burst to tears..or did he? Hahaha...Sorry Shaqi!

8. Dibenci oleh rakan sebaya. Alah..not really that kinda hate. cK ni mawas..silap! Pengawas! So, mana la budak2 suka kan. Bila buat spot check je, memang rasa kejam gile. Sapa2 rasa bela kuku panjang pehtu nak sorok2 dengan menekan kuku mereka di atas meja untuk menunjukan ala2 warna putih sama cam tekanan pada kuku, silap besar ok! Ada sekali tu, kes org sorokkan henpon dalam jamban. Kantoi juwa akhirnya.

Sidang redaksi PERSADA time Hanis jadi Editor

9. PERSADA. Tu nama majalah sekolah. cK dalam sidang redaksi untuk dua tahun. Tahun pertama jadi kuli, tahun kedua jadi boss bahagian ads, sponsorship. And for the first time lah, belajar jalan nak ke TV3. Masa tu jumpa Nik Ramzi Nik Hassan. Comel je dia...i was lucky eh!?

10. Tusyen. Ha, ni lagi satu besh. cK dapat tusyen free jerk. Pasal Abah keje kat Kasturi. Sapa budak KL tak tau Kasturi, sila pindah sekarang juga ok! Kat sini lah nak buat networking ngan dunia luar. But i guess, my luck is not there. Rozie berkenan ngan Sofi happen to be Leq's classmate..and Nurin plak, bercouple ngan Ed - mamat Methodist. I ni la jadi orang tengah.

11. Oh yeah...one of my fren punya abang, did approached me. Hensem gak orangnya. Miahaha. Tapi, apakan daya...tak mampu la nak menerima chenta suci murninya itu. Gile korang...kang kalau gado ngan abang dia..ngan adik2 dia bengang ngan guwe. Takmo2...Yang sempat, cuma bergambar berdua saja ok. Hehehhe...

12. Helikopter kertas. Amik kertas, koyak besar2 pembaris pendek tu. Pehtu koyak lagi half kat tengah2.Then jatuhkan dari tingkat atas, lagi tinggi lagi bagus. Memang kira buat sampah la ni. Tapi bila jatuhkan banyak2 one shot, lawa!

13. Belon air. Penuhkan belon tu ngan air pehtu perang!!!! Aim baik punya dari atas, jatuhkan kat sapa2 yang korang tak suka. Selalunya masa hari Sabtu la ops ni dijalankan. Sebabnya takkan la nak basah2 pakai uniform sekolah kan. Hari sabtu pakai baju sukan. So senang la sikit.

14. Bergerak2 bertiga2 dari kiri cepat jalan!!!! I nih ala Comander In chief Skuad Khas untuk Kadet Remaja Skolah. Skuad ni khas untuk lelaki je ok. We menang masa lawan antara skolah2 kat UTM, Semarak. Gile lah guwe jerit. Panjang, lantang, ala2 Jac V suda..Muahaha...Nyaring wooo...

15. Beli plaster pelbagai pesen. Nak pakai tukar2..saje mengada2. Cantik apa..Ada macam kuda belang, ada yang rimau bintang...yang kaler2 highlight tak hengat...ade juga yang kartun2. gile membazir, tapi takpe..janji lawa!

Ada banyak lagi lah menda2 yang guwe rindu. Nanti recap balik ok!?

4 comments:

k1m1_KaeMoS said...

pegh
serta-merta terasa cam ternampak2 je kenangan time skola dulu ek
rindu amat gue

DoOrDie said...

hahahaha..sama la ni..tengah jejak kasih kat fesbuk ni ah.

Tun Jusoh Masduqi said...

tenet? haha..aku jua teringat 1st kapel ngan sorang awek kat surau...diulang...surauuuuu tuuuuuuuuuuuuu...bawak bodigad sorang....hawhawhaw....syilake memori...

DoOrDie said...

pergh! pakai kopiah tak time tu...

hahahahahah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...