Wednesday, August 05, 2009

:: Tarikh Apa Yang Penting? ::

Pernah tak korang terlupa tarikh lahir sendiri?

Ha! Tak mungkin itu terjadi pada diriku ini. Yes, i have the habit to keep reminding people on my birthday. Terok eh? No la..im not expecting prezie pon. Just that, rasa gembira dihujani ucapan "Happy Birthday". Terasa glamour kejap. Boleh gitu konsep? Ha ha.

Birthday orang lain, i will try my best to ingat all. Yang wajib, for those who rapat with me..Kena la ingat. Family, besties, skendel (oppps!)...Apa pun, thanks to social network portal macam FB yang akan notify kita on friend's birthday. Sekurang2nya kalau kita clueless, bila tengok notification tu kira sempatlah juga nak wish.

(Gambar Hiasan : Kalendar Outlook Kantor)

Orang2 yang dah berkahwin, rasanya mesti tarikh ulangtahun perkahwinan tu penting. Hari lahir pasangan, anak2 pon penting gak rasanya. Kalau masa tengah bercinta2, tarikh declare tu la kot penting (lepas ambil kira besday masing2). But i don't go extreme sampai nak kena ingat tarikh mula2 g dating or first date pergi tgk muvee, pegang tangan (aaaiihhh! bukan muhrim! takleh!ngee!).

Kalau gitu too much la rasanya. Tak daya dek oii! Sumhow cK rasa, yang prihatin ngan segala tarikh2 ni pun, orang pempuan. Lelaki ni kurang sensitif sket la. So, kalau dapat yang mmg peka tu, kira bonus lah! I wish! Dan selain dari tarikh2 bagi hari2 yang cK dah mention kat atas ni, orang2 pompuan juga sangat peka dengan tarikh2 cuti dan juga jualan mega. Hehehe...kira aktiviti sampingan yang bermanfaat tu untuk merancang percutian yang berjaya. Ahah!

Ada juga perempuan2 yang follow tarikh2 kalendar Hijrah kita. Senang nak tahu bila elok ganti puasa , manfaatnya pada diri. Kan ke elok macam tu? So, kesimpulannya lebih baik kita ambil tahu tentang sesuatu daripada buat2 tahu sedangkan apa pon tak tahu! Tak gitu?

4 comments:

yaya|azura said...

saya ingat tarikh lahir saya cuma kadang2 bila dah sampai waktunya saya terlupe... ngeeee!

DoOrDie said...

heheeh...cik yaya si up dalam blog ye notify besday saya..muahahah!

cik anggun said...

wooottt woootttt...kalendarku masok blog kamoo juge yer??? hiksss

DoOrDie said...

ooo yeeehhh..sharing is loving ma

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...